Dark Mode Light Mode

Ανακοίνωση Υγειονομικών Υπαλλήλων ΠΕΔΥ Καβάλας

Στα πλαίσια των συζητήσεων που γίνονται τον τελευταίο καιρό για το ΠΕΔΥ θέλουμε να τονίσουμε τη σημασία της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας για την οποία αρμόδιος φορέας είναι το ΠΕΔΥ. Από τότε που αποφασίστηκε και πραγματοποιήθηκε η διάλυση του ΕΟΠΥΥ, είμαστε δέκτες από τη μια των διαμαρτυριών του κόσμου που δεν εξυπηρετείται όπως πρέπει και από την άλλη υποσχέσεων που δεν πραγματοποιούνται. Διάφοροι φορείς της πόλης λένε τη γνώμη τους-η οποία πολλές φορές είναι αρνητική και δυστυχώς κανείς δεν τονίζει πως η Π.Φ.Υ. είναι εξίσου σπουδαία για την προάσπιση και προαγωγή της υγείας των πολιτών. Γιατί λοιπόν κανείς δεν ασχολείται με την ουσία του θέματος; Γιατροί θα έπρεπε να έχουν στελεχώσει το ΠΕΔΥ εδώ και μήνες, τα εργαστήρια να λειτουργούν, ο εμβολιασμός των παιδιών να γίνεται κανονικά, ο κόσμος θα έπρεπε δωρεάν και εύκολα να συνταγογραφεί τα φάρμακά του και να βρίσκει θεραπεία στο πρόβλημά του. Αντί αυτού, μετακινούνται γιατροί-μικροβιολόγοι και πρόσφατα η καρδιολόγος-και νοσηλεύτριες με αποτέλεσμα να αποδυναμώνονται τα τμήματα και να μη γίνονται οι υγειονομικές επιτροπές.  Το προηγούμενο σύστημα είχε πολλά τρωτά σημεία και αδυναμίες, αλλά έδινε λύσεις σε πολλά. Ήταν τόσο δύσκολο να διορθωθούν αυτά; Έπρεπε όλα να καταστραφούν;
Εμείς οι υγειονομικοί υπάλληλοι του ΠΕΔΥ Καβάλας, πέραν των καθηκόντων μας, για την εύρυθμη λειτουργία της μονάδας μας πήραμε την πρωτοβουλία για τη λειτουργία των τηλεφωνικών ραντεβού και τη συμμετοχή μας σε άλλα διοικητικά καθήκοντα. Όμως εισπράτουμε καθημερινά τη δυσαρέσκεια του κόσμου. Αν λειτουργούσαμε όπως θα έπρεπε το κτίριο μας θα ήταν γεμάτο κόσμο και δε θα θύμιζε τοπίο εγκατάλειψης.
Ο κόσμος θα έγραφε τα φάρμακά του, θα έκανε ένα πλήθος εξετάσεων, θα αντιμετώπιζε προβλήματα που τον απασχολούν. Τα εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου μας και τα εργαστήρια του, θα αποσυμφορίζονταν και θα λειτουργούσαν ως Δευτεροβάθμια βαθμίδα παροχής υγείας.
Φαίνεται πως πίσω από όλα αυτά κρύβονται πολλά συμφέροντα, που εμάς τον απλό εργαζόμενο και πολίτη μας ξεπερνούν. Είμαστε έρμαιο αποφάσεων που δεν έχουν σκοπό την ευημερία της κοινωνίας μας αλλά συμφέροντα ιδιωτών. Ζητάμε τη βοήθεια όλων για τη σωστή λειτουργία της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Ζητάμε τη στήριξη όλων όσων έχουν τη δυνατότητα να βοηθήσουν για το κοινό καλό και μόνο. Ζητάμε οι αρμόδιοι να σκεφτούν την εύκολη πρόσβαση του κόσμου στο ΠΕΔΥ μιας και βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, πριν ελαφρά τη καρδία αποφασίσουν οποιαδήποτε μετακίνηση ή και κατάργηση της Πρωτοβάθμιας.

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΓΕΙΟΝOMIΚΩΝ
ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΔΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Προηγούμενο άρθρο

Προβλήματα στο λιμάνι από τον νοτιά

Επόμενο άρθρο

Μιχάλης Μπαξεβάνογλου στην εκπομπή της ΛΦΚ στους 93,7: « Ήμουν εργάτης του Καβαλιώτικου ποδοσφαίρου»