Dark Mode Light Mode
Ανακοίνωση του ΑΟΚ για την απόκτηση του Κανούλα
Αναλαμβάνει δύσκολα καθήκοντα o καβαλιώτης θεματικός αντιπεριφερειάρχης πρωτογενούς τομέα
Ο Γιώργος Παυλίδης χθες στην Καβάλα

Αναλαμβάνει δύσκολα καθήκοντα o καβαλιώτης θεματικός αντιπεριφερειάρχης πρωτογενούς τομέα

Κατόπιν της επίσημης ανακοινώσεως του περιφερειάρχη ΑΜΘ Γιώργου Παυλίδη καθήκοντα θεματικού αντιπεριφερειάρχη πρωτογενούς τομέα αναλαμβάνει ο γεωπόνος Σωτήρης Παπαδόπουλος. Αν και νέα παρουσία στις περιφερειακές εκλογές του Μάη, ο Σωτήρης Παπαδόπουλος εξασφάλισε ένα αξιολογότατο αποτέλεσμα. Ο ίδιος μας αποκάλυψε την επιθυμία του περιφερειάρχη προκειμένου να στελεχωθεί το επιτελείο των συνεργατών του από πρόσωπα με εξειδικευμένες γνώσεις στο θεματικό τους αντικείμενο. Όντας γεωπόνος λοιπόν, ο κ. Παπαδόπουλος διέθετε σημαντικές πιθανότητες να αναλάβει τον πρωτογενή τομέα, όπως κι έγινε.
Μπορεί να μη διαθέτει προγενέστερη εμπειρία στον πολιτικό στίβο, σίγουρα όμως κατέχει τις απαραίτητες εξειδικευμένες γνώσεις. Φυσικά ο πρωτογενής τομέας δεν είναι εύκολος, αφού σχετίζεται με τα παράπονα των αγροτών, με την κατωτερότητα της κεντρικής εξουσίας έναντι των περιστάσεων κι αυτό σημαίνει πως η αποστολή του Σωτήρη Παπαδόπουλου θα είναι αρκούντως δύσκολη. Ναι μεν ο τομέας είναι δύσκολος, ταυτόχρονα όμως αποτελεί και μία πρόκληση για το νέο θεματικό αντιπεριφερειάρχη.
Πριν από την επίσημη ανακοίνωση του ονόματός του, ο κ. Παπαδόπουλος χειρίστηκε το ζήτημα των ζημιών στις καλλιέργειες σταφυλιών εξαιτίας των βροχοπτώσεων. Επί του θέματος, ο Σωτήρης Παπαδόπουλος μας εξήγησε ότι δύο είναι οι κατευθύνσεις που ακολουθούνται. Αφενός επιχειρείται να πεισθεί ο ΕΛΓΑ τεκμηριωμένα πως υφίσταται πραγματικό πρόβλημα στις καλλιέργειες, ώστε οι αγρότες να δικαιωθούν και να αποζημιωθούν για τις ζημιές τους. Αφετέρου επιχειρείται σε βάθος χρόνου να εφαρμοστεί το πρόγραμμα ΠΣΕΑ.
Ο κύριος στόχος πάντως είναι η άμεση αποζημίωση των πληγέντων αγροτών. Οι προσπάθειες δηλαδή είναι ολομέτωπες ωστόσο απαιτείται πολύ υπομονή έως την επίτευξη του στόχου. Με δεδομένο ότι τόσο ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος, όσο και ο αρμόδιος θεματικός αντιπεριφερειάρχης ως γεωπόνοι κατέχουν άριστα το αντικείμενο, οι προσπάθειες θα είναι συντονισμένες προς κάθε κατεύθυνση.

Προηγούμενο άρθρο

Ανακοίνωση του ΑΟΚ για την απόκτηση του Κανούλα

Επόμενο άρθρο

Ο Γιώργος Παυλίδης χθες στην Καβάλα