Dark Mode Light Mode

Αναμενόμενες οι ζημιές στη ΒΦΛ

Οι εργαζόμενοι ευελπιστούν σε ανάκαμψη του Β’ εξαμήνου

Μεγάλες οικονομικές ζημίες εμφανίζονται στον ισολογισμό της χρήσεως του 2012 για τη ΒΦΛ, τις οποίες ο Διονύσης Μπεχράκης τις αποδίδει στα χρέη της επιχειρήσεως προς την ΔΕΠΑ. Ο πρόεδρος των εργαζομένων στη βιομηχανία Γιώργος Τσιμενίδης το πρωί της Δευτέρας μας εξήγησε ότι ακόμη δεν έχει μελετήσει τον ισολογισμό κι απλά ενημερώθηκε για τις ζημιές, κάτι όμως που χαρακτήρισε ως αναμενόμενο. Το πρώτο εξάμηνο του 2012 ήταν κατά τα λεγόμενα του κ. Τσιμενίδη ένα από τα χειρότερα στην μακρά πορεία της ΒΦΛ και η αντίδραση των εργαζομένων ήταν η οργάνωση του παγκαβαλιώτικου συλλαλητηρίου ενάντια στο τότε διαφαινόμενο λουκέτο του εργοστασίου.

Ανάκαμψη κι άνοδος της παραγωγικής δραστηριότητας εμφανίστηκε στο δεύτερο εξάμηνο του 2012, στοιχεία όμως που δε στάθηκαν επαρκή για να καλύψουν τις ζημίες του προηγούμενου εξαμήνου. Βάσει της φετινής πορεία του εργοστασίου, ούτε το πρώτο εξάμηνο του 2013 ήταν το καλύτερο δυνατό και θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί ως μια συνέχεια του προηγούμενου έτους. Αιτίες ήταν κυρίως η παύση λειτουργίας στη μονάδα των αμμωνίας και η έλλειψη πρώτων υλών. Άνοδος προοιωνίζεται μάλλον για το δεύτερο εξάμηνο της φετινής χρονιάς χωρίς κανείς να είναι σε θέση να προβλέψει ακόμη το ανοδικό ποσοστό.

Οι εργαζόμενοι παραμένουν σε επαγρύπνηση και νιώθουν συγκρατημένη αισιοδοξία αφού το λίπασμα ως προϊόν εμφανίζει ζήτηση. Στην Ελλάδα σημειώνεται στροφή προς τον αγροτικό τομέα διότι σε άλλους κλάδους μειώνονται δραματικά οι θέσεις εργασίας. Ο κ. Τσιμενίδης πάντως υπογράμμισε ότι εκ μέρους της διοικήσεως της εταιρείας απαιτείται προσεκτικός σχεδιασμός και μεθοδικότητα ώστε η βιομηχανία να ανακτήσει το χαμένο έδαφος και να είναι σε θέση εγκαίρως να προμηθεύεται τις απαραίτητες πρώτες ύλες προκειμένου να λειτουργούν απρόσκοπτα όλες οι μονάδες παραγωγής.

Επί σειρά μηνών συνεχίζονται οι φήμες για ενδεχόμενη πώληση του εργοστασίου σε επενδυτές διαφόρων εθνικοτήτων. Αυτό το θέμα όμως συζητείται σε επίπεδο διοικήσεως και δεν άπτεται άμεσα στην αρμοδιότητα των εργαζομένων, που δεν είναι σε θέση να ξέρουν εάν τελικά θα επέλθει η αγοραπωλησία της ΒΦΛ. Ζητούμενο του προσωπικού είναι να παραμείνει το εργοστάσιο σε πλήρη λειτουργία.

Οι τεράστιες δυσκολίες που αντιμετώπισε η βιομηχανία είχαν ως αποτέλεσμα την οικονομική ασυνέπεια έναντι των συνταξιούχων της ΒΦΛ. Διατυπώνονται ευχές για την ευνοϊκή λειτουργία του εργοστασίου ώστε οι καλές συνθήκες να βοηθήσουν και στην ομαλή καταβολή χρημάτων στους συνταξιούχους της επιχείρησης.

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Διάρρηξη σε κοσμηματοπωλείο

Επόμενο άρθρο

Γρανάς – Γερομάρκος στην Αθήνα