Dark Mode Light Mode

ΑΝΕΘ και ΝΕΚ δυσφορούν για την έλευση υδροπτέρυγου!

Συνεδριάζει αύριο το πρωί στο υπουργείο εμπορικής ναυτιλίας το συμβούλιο ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών. Θ΄ αποφασίσει για τα δρομολόγια της γραμμής της Κεραμωτής και του Πρίνου, από τις αρχές του Νοέμβρη μέχρι και το τέλος Οκτωβρίου του 2014.

Οι ναυτιλιακές εταιρίες ΑΝΕΘ και ΝΕΚ έχουν καταθέσει τις προτάσεις τους, τις οποίες όμως δεν αποκαλύπτουν, σε όποιον τοπικό φορέα από αυτούς τις έχει ζητήσει.

Όπως όλα δείχνουν οι προτάσεις των δύο εταιριών για τα δρομολόγια των φέρυ μπω είναι ίδιες, σε σχέση με τον προηγούμενο χειμώνα, 2012 – 2013.

Δηλαδή στην καρδιά της χειμερινής περιόδου, τα δρομολόγια στη γραμμή του Πρίνου, θα είναι δύο από την Καβάλα και δύο από τον Πρίνο, ενώ εκτός απροόπτου, δεν θα υπάρχουν καθόλου δρομολόγια τις Κυριακές, για τους μήνες Νοέμβριος 2013 έως και Φεβρουάριος 2014.

Η είδηση πάντως δε βρίσκεται σ΄ αυτό το θέμα των χειμερινών δρομολογίων ή στα δρομολόγια συνολικά της ερχόμενης περιόδου, η είδηση αφορά τη δρομολόγηση υδροπτέρυγου, η πλοιοκτήτρια εταιρία του οποίου έχει καταθέσει σχετικό αίτημα στο συμβούλιο. Το αίτημα έτσι όπως διατυπωθεί αφορά τη δρομολόγηση υδροπτέρυγου από την Καβάλα προς το Λιμένα για τους μήνες Νοέμβρη και Δεκέμβρη 2013. Την πρόταση υποστηρίζει θερμά το λιμεναρχείο Καβάλας, η Θασιακή Ένωση Καβάλας, η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, ενώ παρέμβαση υπέρ της έγκρισης του αιτήματος προκειμένου ν΄ αρχίσουν πάλι δρομολόγια, σε Καβάλα και Θάσο από υδροπτέρυγο, έκανε και το επιμελητήριο που έστειλε επιστολή στο συμβούλιο ακτοπλοϊκών, στους βουλευτές του νομού και τους δύο δημάρχους, Καβάλας και Θάσου.

Θα είναι έκπληξη αν το αίτημα δεν γίνει δεκτό. Το πιο φυσικό είναι το υδροπτέρυγο να επανέλθει στη γραμμή από τις αρχές Νοέμβρη.

Πάντως οι δύο εταιρίας ΑΝΕΘ και ΝΕΚ δεν ήθελαν κάτι τέτοιο για λόγους που όλοι μπορούν να καταλάβουν. Δυσφορούν στο ενδεχόμενο να υπάρξουν δρομολόγια κι από το υδροπτέρυγο, το ερώτημα είναι πόσο μπορούν να σταματήσουν και ν΄ ακυρώσουν αυτή την προοπτική η οποία παρουσιάζει όπως όλοι αντιλαμβάνονται, τη δική της δυναμική.

Το υδροπτέρυγο Ήλιδα ΙΙ θα έρθει στην περιοχή από την Κέρκυρα, καθώς το προηγούμενο χρονικό διάστημα, εκτελούσε δρομολόγια από τους Παξούς μέχρι την Κέρκυρα.

Για το θέμα ρωτήθηκαν χθες ο βουλευτής Γιάννης Πασχαλίδης και ο αντιπεριφερειάρχης Αρχ. Γρανάς. Και οι δύο υποστηρίζουν ότι το χειμώνα πρέπει να εκτελούνται πολλά δρομολόγια από τα φέρυ μπωτ, καθώς επίσης να γίνει δεκτό το αίτημα εκτέλεσης δρομολογίων από το υδροπτέρυγο.

Ο Γ. Πασχαλίδης είπε τα εξής:

 

«Πιστεύω πως θα είναι καλό η εκτέλεση δρομολογίων από υδροπτέρυγο στη γραμμή Καβάλας – Λιμένα. Θεωρώ πως αυτό που γίνεται καλό. Τώρα αν υπάρχουν διαφορετικές γνώμες, αυτό θα το συζητήσουμε.

Πρέπει να υπάρχουν δρομολόγια τη χειμερινή περίοδο και ειδικά από Καβάλα. Πρέπει να στηρίξουμε το λιμάνι της Καβάλας».

 

Ο Αρχ. Γρανάς δήλωσε τα ακόλουθα:

 

«Προφανώς κανείς δεν μπορεί ότι επιπλέον δρομολόγια από την Καβάλα προς το νησί της Θάσου, να μην αποκλείεται το χειμώνα, λόγω της μειωμένης τουριστικής κίνησης, θα πρέπει ν΄ αυξηθούν μάλιστα, γιατί πάρα πολλοί πολίτες της Καβάλας – Θάσιοι, πηγαινοέρχονται κυρίως τα σαββατοκύριακα».

ΕΡ: Έχετε ασχοληθεί με το υδροπτέρυγο; Είναι κάτι νεότερο σχετικά;

ΑΠ: «Περιμένουμε. Έχουμε συνεννοηθεί και με την Θασιακή Ένωση, ώστε να υποστηρίξουμε αυτό το θέμα».

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Συνέντευξη Χαραλαμπίδη στην εκπομπή της ΛΦΚ στους 93, 7 - "Τα βράδια δεν κοιμάμαι ...."

Επόμενο άρθρο

Τέλος η «Δήμητρα» από τα πετρέλαια, πιθανές απολύσεις!