Απορία και ως ένα βαθμό αγανάκτηση εξέφρασε ο αντιδήμαρχος πολιτισμού Μιχάλης Λυχούνας στην επικοινωνία που είχαμε μαζί του χθες το μεσημέρι, για τα όσα ανυπόστατα, όπως είπε, (τα χαρακτήρισε «μυθεύματα») γράφονται και ακούγονται στα τοπικά μέσα ενημέρωσης σχετικά με την επιλογή του καλλιτεχνικού διευθυντή του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας στου οποίου άλλωστε το διοικητικό συμβούλιο ο ίδιος κατέχει τη θέση του αντιπροέδρου.
Ο κ. Λυχούνας διευκρίνισε με τον πιο σαφή και κατηγορηματικό τρόπο ότι η επιλογή του καλλιτεχνικού διευθυντή για κάθε Ωδείο της χώρας γίνεται από ανεξάρτητη τριμελή επιτροπή διευθυντών άλλων ωδείων που ορίζει το υπουργείο μετά την έκδοση της προκήρυξης της θέσης από το ενδιαφερόμενο Ωδείο και εν προκειμένω από το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας.
Αναφερόμενος μάλιστα παραστατικά στον εαυτό του μας είπε χαρακτηριστικά: «Από πού κι ως πού θα μπορούσε ένας αρχαιολόγος να επιλέξει έναν καλλιτεχνικό διευθυντή Ωδείου»
Συνεπώς καμία παρέμβαση και από κανένα δεν μπορεί να γίνει για πρόσωπο της αρεσκείας του είτε αυτή είναι η διοίκηση του δήμου και προσωπικά η δήμαρχος είτε το διοικητικό συμβούλιο του Ωδείου.
Η δήλωση αυτή του κ. Λυχούνα σε συνδυασμό με την επίσης σαφή και κατηγορηματική δήλωση της Κορίνας Βουγιούκα ότι δεν ενδιαφέρεται στον παρόντα χρόνο για την θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Δημοτικού Ωδείου, αποδεικνύει περίτρανα την προχειρότητα και την ανευθυνότητα μερικών ανθρώπων να διαχειρίζονται τις πληροφορίες που ανεξέλεγκτα δημοσιεύουν όπως τους έρχονται χωρίς να τις διασταυρώσουν και εξονυχιστικά να τις ελέγχουν.
Ο Μιχάλης Λυχούνας μας είπε επίσης για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με του καθηγητές στο Δημοτικό Ωδείο και ότι η μη έναρξη των μαθημάτων οφείλεται στις αδυναμίες και τα λάθη του νόμου Καλλικράτη που ορίζει εκλογές τον Μάιο και ανάληψη καθηκόντων των νέων διοικήσεων το Σεπτέμβριο. Δημιουργείται έτσι ένα κενό τριών και πλέον μηνών όπου θέματα που θα έπρεπε να προωθούνται, όπως και το θέμα του διορισμού των καθηγητών στα Ωδεία, μένουν στάσιμα και μετά παλεύουν οι νέες διοικήσεις με την γραφειοκρατία των υπουργείων για να «τρέξουν» όσο το δυνατόν πιο γρήγορα τα διάφορα εκκρεμή θέματά τους.
Τέλος ο κ. Λυχούνας αναφέρθηκε και σε κάποια σχέδια και επιδιώξεις που θα πρέπει να έχει το Ωδείο όπως π.χ. στον πιο πυκνό μουσικό προγραμματισμό με την καθιέρωση συναυλίας του μήνα από καθηγητές – μαθητές του Ωδείου.