Dark Mode Light Mode

Αντίδραση στα εγκαίνια της Χρυσής Αυγής

Σε μεγάλη κινητοποίηση βρίσκεται η αστυνομική διεύθυνση Θάσου εξαιτίας της εκδήλωσης εγκαινίων των γραφείων της Χρυσής Αυγής αύριο το απόγευμα στη Θάσο. Για την εκδήλωση αυτή η Οργάνωση της Χ.Α. Θάσου, υποστηρίζει ότι θα βρίσκονται στο νησί οι βουλευτές κ.κ. Κασιδιάρης και Γερμενής. Φίλοι και ψηφοφόροι της Χ.Α. θα κινηθούν για τον ίδιο λόγο στο νησί την Τετάρτη, το μεσημέρι και το απόγευμα. Υπάρχει ήδη αντίδραση από τους κατοίκους του νησιού, οι οποίοι οργανώνουν αντιφασιστική πρωτοβουλία καλώντας όλο το νησί να βρίσκεται εκεί όπου θα γίνονται τα εγκαίνια των γραφείων της Χ.Α.

Φήμες αναφέρουν ότι λόγω των αντιδράσεων στη Θάσο υπάρχει το ενδεχόμενο η τελετή των εγκαινίων να αναβληθεί.

Η αστυνομική διεύθυνση προσπαθεί να προλάβει τα χειρότερα, λαμβάνοντας προληπτικά μέτρα ασφαλείας, περιμένοντας αν θα υπάρξει ή όχι αναβολή των εγκαινίων.

Οι κάτοικοι της Θάσου έχουν δηλώσει από την πρώτη στιγμή αντίθετοι στο κόμμα της Χ.Α. και στα όσα υποστηρίζει. Δεν είναι τυχαίο ότι έχουνε γίνει ήδη ορισμένα μικροπεριστατικά και επεισόδια όταν η Χ.Α. επιχείρησε να μοιράσει τρόφιμα σε κατοίκους του νησιού κι εμποδίστηκε από την αυθόρμητη και μαζική αντίδραση των κατοίκων περιοχών όπως η Ποταμιά.

Οι δημοκρατικοί πολίτες της Θάσου δίνουν μεγάλο ενδιαφέρον για την αντιφασιστική συγκέντρωση της Τετάρτης, η οποία πρόκειται να σημειώσει μεγάλη επιτυχία. Σχετική είναι η ανακοίνωση που γνωστοποιήθηκε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης χθες:

 

«Την Τετάρτη, 11 Δεκέμβρη, θα έρθει ο «περιφερόμενος θίασος» της γνωστής εγκληματικής οργάνωσης (Κασιδιάρης, Παναγιώταρος, Μίχος και σια) χρυσή αυγή στον λιμένα της Θάσου με σκοπό να εγκαινιάσουν το ναζιστικό θεατράκι που προσπαθούν να ανοίξουν στο νησί μας. Τα απολειφάδια του ναζισμού χρόνια τώρα, λειτουργώντας ως το μακρύ χέρι του συστήματος, δολοφονούν και τρομοκρατούν τον λαό υπερασπιζόμενοι τα συμφέροντα των εφοπλιστών, των τραπεζιτών, του συστήματος και ας το παίζουν αντισυστημικοί! (αλήθεια, τι ψήφισαν στη Βουλή για τη φορολογία του εφοπλιστικού κεφαλαίου;)

Οι μνήμες δεν σβήνονται και οι αγώνες δεν σταματάνε.

Από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκαν οι ναζί στη Θάσο, αυθόρμητοί και ακηδεμόνευτοι αγώνες τούς έδωσάν το ξεκάθαρο μήνυμα πώς είναι ανεπιθύμητοι. Εκδιώχθηκαν από το χωριό της Ποταμιάς, δεν τόλμησαν καν να εμφανιστούν στη Παναγιά και στα άλλα χωριά για να πουλήσουν την ψευτοκοινωνική πολιτική τους, καμία δράση τους δεν έμεινε αναπάντητη κανένας τόπος δεν στάθηκε φιλόξενος γι΄αυτούς.

Στην προσπάθεια τους να αναστήσουν το πτώμα του ναζισμού μέ φασιστοφιέστες και εγκαίνια, θα μας βρούν απέναντι τούς. Ας πάρουμε θέση, ας ενώσουμε τις φωνές και τούς αγώνες μας, ας βρεθούμε στους δρόμους. Κανένας ναζί ποτέ και πουθενά.

-ΤΡΙΤΗ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 18:00 ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΩΝ ΣΤΟΝ ΛΊΜΕΝΑ

-ΤΕΤΑΡΤΗ ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 16:00

ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΙΣ 18:00

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Για την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου - Δεν προβλέπεται λειτουργία της καβαλιώτικης αγοράς

Επόμενο άρθρο

Φιλτράρισμα χιλίων αιτήσεων - Προς ένταξη στις δομές του προγράμματος ΣΤΗΡΙΖΩ