Dark Mode Light Mode

Αντίθετο το Αστικό ΚΤΕΛ με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της οδού Βενιζέλου

Αρχίζει το έργο ανάπλασης των οδών Βενιζέλου κι Ερυθρού Σταυρού, ύστερα από τις επίσημες ανακοινώσεις εκ μέρους του δήμου. Ειδικότερα, για την οδό Βενιζέλου προβλέπεται η μονοδρόμησή της έστω κι αν επί του παρόντος δεν έχει γίνει γνωστή η κατεύθυνση των οχημάτων. Το μέτρο σημαίνει ότι τα λεωφορεία του Αστικού ΚΤΕΛ θα πρέπει να διαφοροποιήσουν τα δρομολόγιά τους κι άρα κάποιες από τις στάσεις τους θα πρέπει να μεταφερθούν επί της οδού Ερυθρού Σταυρού.

Την αντίδραση της επιχείρησης στις προτεινόμενες κυκλοφοριακές αλλαγές της οδού Βενιζέλου εξέφρασε ο πρόεδρος Σίμος Γιοβανάκης, προβλέποντας ότι θα προκληθούν σοβαρά προβλήματα γενικότερα σε όλο το κέντρο της πόλης. Ο κ. Γιοβανάκης συμπεραίνει ότι δεν εκπονήθηκε κάποια νέα κυκλοφοριακή μελέτη μέσω της οποίας θα προβλέπεται που ακριβώς θα διοχετευθεί ο όγκος των οχημάτων, προερχόμενων από συνοικίες όπως του Προφήτη Ηλία δια μέσου της οδού Δαγκλή.

Ένα ακόμη στοιχείο που θα επιτείνει το πρόβλημα θα είναι και το στένωμα της οδού Βενιζέλου σε πλάτος μόλις 3,5 μέτρων. Σε περίπτωση δηλαδή κάποιας βλάβης οχήματος ή κάποιου τροχαίου, αυτονόητα ο δρόμος θα κλείνει χωρίς άλλη εναλλακτική λύση. Ο κ. Γιοβανάκης αποφάνθηκε ότι ακόμη και αν η Βενιζέλου γίνει μονόδρομος, δε θα πρέπει να αλλάξει το παραμικρό. Κυρίως δε θα πρέπει να μειωθεί το πλάτος του δρόμου.

Ο Σίμος Γιοβανάκης παραμένει θερμός υποστηρικτής της κυκλοφοριακής μελέτης που είχε εκπονήσει προ ετών ο Νότης Παρασκευόπουλος, ο οποίος για μήνες μετρούσε τον κυκλοφοριακό φόρτο του συγκεκριμένου δρόμου προκειμένου να διεξάγει ασφαλή συμπέρασμα. Ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ αναρωτείται τι θα συμβεί στην περίπτωση που η Βενιζέλου λειτουργήσει ως είσοδος με την κίνηση που θα προκληθεί στο σηματοδότη της στρατιωτικής λέσχης, όπου τα οχήματα θα πρέπει να στρίβουν με δεξιά κατεύθυνση προς την Ερυθρού Σταυρού. Στην αντίθετη περίπτωση με την οδό να λειτουργεί ως έξοδος, τα λεωφορεία θα πρέπει να στρίβουν από το σηματοδότη του ΙΚΑ.

Ο κ. Γιοβανάκης διατύπωσε τη λύπη του για το γεγονός ότι δε ζητήθηκε επισήμως η άποψη του Αστικού ΚΤΕΛ. Μάλιστα ο πρόεδρος δεν απέκλεισε ακόμη και το ενδεχόμενο προσφυγής στη δικαιοσύνη, υποστηρίζοντας την εφαρμογή των μέτρων που περιλαμβάνονταν στη μελέτη Παρασκευόπουλου. Ο κ. Γιοβανάκης επιπρόσθετα, παρατήρησε ότι δυστυχώς στην Καβάλα δεν εφαρμόζεται μια ολοκληρωμένη μελέτη παρά μόνο αποσπασματικά τμήματά της.

 

Προηγούμενο άρθρο

Θαυμάσια χρονιά για το κολυμβητήριο - Ετοιμασίες για το τριήμερο πανελλήνιο πρωτάθλημα

Επόμενο άρθρο

Το «Τζάμπο» πήρε άδεια, οι διαμαρτυρίες συνεχίζονται