Dark Mode Light Mode
Ξαναρχίζει ο διάλογος
ΑΟΚ- Αιγινιακός 1-0: Προσπάθησε σε μεγάλο βαθμό και δικαιώθηκε
Σαββατοκύριακο στα γήπεδα ( Αποτελέσματα - Βαθμολογίες )

ΑΟΚ- Αιγινιακός 1-0: Προσπάθησε σε μεγάλο βαθμό και δικαιώθηκε

Γράφει ο Τάσος Πατσίδης

Ο ΑΟΚ πέτυχε μια παλικαρίσια νίκη το απόγευμα στο «Ανθή Καραγιάννη» και πήρε μια ανάσα πριν τη δύσκολη συνέχεια που θα έχει στο β` γύρο. Νίκη που ανεβάζει τη ψυχολογία… περιμένοντας πλέον μεταγραφική ενίσχυση. Μπράβο στους παίκτες που χθες προσπάθησαν σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Ο Γιώργος Μαραντάς άλλαξε όπως αναμενόταν την ενδεκάδα της βαριάς ήττας στην Καλαμαριά. Επανέφερε κάτω από τα δοκάρια τον Γιαννίκογλου. Ακόμη τον Αρτσε που ήταν εκτός αποστολής στο προηγούμενο παιχνίδι.

Στο αρχικό σχήμα μετά από αρκετό καιρό και ο Παπαργυρίου.

Η διάταξη μέσα στον αγωνιστικό χώρο, ήταν: Τερματοφύλακας ο Γιαννίκογλου, πλάγια στην άμυνα ο Καζαντζίδης(δεξιά) και ο Βαλεριάνος(αριστερά).Δυο κεντρικοί αμυντικοί ο Χόρτσας και ο Γκαρακλίδης. Δυο αμυντικοί μέσοι ο Πόπτσης και ο Ντουτσαρίδης. Ο Αρτσε ελεύθερος στον κάθετο άξονα. Στα πλάγια της μεσοεπιθετικής γραμμής δεξιά ο Πάλλας και αριστερά ο Παπαργυρίου. Στη θέση του φορ ο Καπνίδης. Στα πρώτα 45 λεπτά ο ΑΟΚ προηγήθηκε σε μια στιγμή, όπου ο Αιγινιακός είχε την κατοχή της μπάλας χωρίς όμως να δημιουργεί ευκαιρίες.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν με καλή ψυχολογία στα αποδυτήρια, αφού ήταν ιδιαίτερα απειλητικοί στις στημένες φάσεις.

Στην επανάληψη ο Αιγινιακός πίεσε από τα πρώτα λεπτά. Ο ΑΟΚ έμεινε με 10 παίκτες από το 63` και περιορίστηκε σε αμυντικό ρόλο. Προσπάθησε να κλείσει τους χώρους, μπροστά στην εστία του Γιαννίκογλου. Παράλληλα βρήκε χώρους για «κόντρα» επιθέσεις. Όσο περνούσε η ώρα, η πίεση των φιλοξενουμένων, γινόταν ακόμη μεγαλύτερη. Ο ΑΟΚ με το χαμένο πέναλτι του Καρλόπουλου, έχασε την ευκαιρία να τελειώσει το παιχνίδι. Στο τέλος έμεινε το 1-0 και επιτέλους ακούστηκαν χειροκροτήματα.

Το φιλμ του αγώνα

9` Ακυρώνεται γκολ του Χατζή, ως οφσάιντ. Προηγήθηκε κεφαλιά του Καρακατσάνη, που πήγαινε στα δίχτυα.

14` Ο Τόλιος παίρνει τη μπουκιά από το στόμα του Καπνίδη, που βρέθηκε μόνος του, μέσα στην περιοχή.

33` Κεφαλιά του Ντουτσαρίδη, δύσκολη απόκρουση του Τόλιου, σε κόρνερ.

34` Κόρνερ Αρτσε, σουτ του Γκαρακλίδη και το 1-0.

36` Φάουλ Βαλεριάνου, ο Πάλλας πλασάρει για να διώξει σε κόρνερ ο Τόλιος.

51` Κεφαλιά του Λιόλιου, δύσκολη απόκρουση του Γιαννίκογλου.

68` Ατομική προσπάθεια του Πάλλα, βρήκε από κοντά τη μπάλα ο Καπνίδης, που κόντραρε σε αμυντικό και κατέληξε σε κόρνερ.

85` Πάσα του Λιόλιου, σουτ από πολύ κοντά του Σίκιμιτς, η μπάλα άουτ.

89` Ανατροπή του Καρλόπουλου από τον Ζούρκο, σφυρίζεται πέναλτι. Εκτελεί ο Καρλόπουλος, η μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Ο διαιτητής Μπουμαρσόπουλος από τη Λάρισα, έδειξε κίτρινες κάρτες στους: Χόρτσα, Ντουτσαρίδη, Μιλόσκοβιτς, Καζαντζίδη, Πέντα, Μιτρόφ, Γιαννίκογλου, Καπνίδη, Πόπτση, Βαλεριάνο.

Με 2η κίτρινη(κόκκινη) αποβλήθηκε στο 63` ο Καζαντζίδης.

Στο 89` αποβλήθηκε ο Ζούρκος.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων.

ΑΟΚ: 32 Γιαννίκογλου, 24 Καζαντζίδης, 21 Βαλεριάνος, 3 Παπαργυρίου, 5 Πόπτσης, 6 Ντουτσαρίδης, 89 Γκαρακλίδης, 4 Χόρτσας, 17 Καπνίδης, 11 Πάλλας, 10 Αρτσε.

Αλλαγές

59` Καρλόπουλος στη θέση του Παπαργυρίου

71` Ντομί στη θέση του Αρτσε

86` Κουρέλας στη θέση του Πάλλα.

Πάγκος: 93 Τιγγιρίδης, 8 Καρλόπουλος, 16 Ντομί, 18 Μαυρίδης, 15 Κονάτε, 88 Κουρέλας, 7 Παπαδόπουλος.

Αιγινιακός: 27 Τόλιος, 21 Πετκάκης, 24 Λιόλιος, 4 Δήμου, 20 Γιατζιτζόγλου, 10 Χατζής, 28 Πέντα, 6 Φαμπίνιο, 29 Καρακατσάνης, 25 Μιλόσκοβιτς, 7 Σίκιμιτς.

Αλλαγές

46` Μιτρόφ στη θέση του Φαμπίνιο

67` Δεμηρτζόγλου στη θέση του Μιλόσκοβιτς

76` Ζούρκος στη θέση του Δήμου

Πάγκος: 94 Τσολακίδης, 8 Ζούρκος, 77 Γεωργίου, 55 Λιόλιος , 14 Αχαλινόπουλος, 23 Μιτρόφ, 17 Δεμηρτζόγλου.

*Η συνέντευξη τύπου

Γιώργος Μαραντάς(προπονητής Καβάλας): « Απέναντι μας είχαμε μια ομάδα που διαθέτει από τα ποιοτικότερα ρόστερ της κατηγορίας. Η νίκη μας αποκτά μεγαλύτερη σημασία. Νομίζω ότι ο Αιγινιακός θα είναι μέσα στην πεντάδα. Εμείς ξεκινήσαμε το παιχνίδι, όπως θέλαμε. Παίξαμε δυνατά, πήραμε πολλές μονομαχίες κάτι που δεν κάναμε στο προηγούμενο παιχνίδι. Εμείς δε μπορούμε να κάνουμε τώρα παιχνίδι κατοχής και δεν μας ενδιαφέρει. Πέτυχε ο συγκεκριμένος τρόπος παιχνιδιού, που δουλέψαμε όλη την εβδομάδα. Αιφνιδιάσαμε τον Αιγινιακό με μια στατική φάση. Η συνέχεια ήταν δύσκολη μετά την κόκκινη του Καζαντζίδη. Κάναμε πάλι όμως 2-3 καλές ευκαιρίες με αποκορύφωμα τη φάση του πέναλτι. Είμαι δυσαρεστημένος, γιατί ο Καρλόπουλος δεν είχε την εντολή να εκτελέσει το πέναλτι.

Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παιδιών. Πρέπει να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο. Το σημερινό πάθος πρέπει να συνεχιστεί.

Για μένα υπάρχει μόνο το αποτέλεσμα. Δεν με ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή, η εμφάνιση. Χρειαζόμαστε βαθμούς. Αν παίζουμε μπάλα και τρώμε 4 γκολ, τι να το κάνουμε.

Θα κάνουμε μεταγραφές, το ρόστερ είναι μικρό. Χρειάζομαι παίκτες, αυτό είναι η αλήθεια. Έμαθα ότι μπορούμε να πάρουμε δυο παίκτες πάνω από 24»

*Κώστας Νικολαϊδης( προπονητής Αιγινιακού): «Δεν υποτιμήσαμε τον αντίπαλο. Είχαμε την υπεροχή στο Α` μέρος και κάναμε κάποιες φάσεις. Η Καβάλα πέρα από το γκολ που προήλθε από ένα προσωπικό λάθος, είχε και μια ακόμη ευκαιρία.

Στο Β` μέρος ανεβάσαμε και άλλο την απόδοση μας. Ηταν ένας μονόλογος μετά την κόκκινη κάρτα της Καβάλας. Δημιουργήσαμε ευκαιρίες αλλά δυστυχώς δεν τις κάναμε γκολ. Μοιραία όταν δεν πετυχαίνεις γκολ, φτάνεις σε αυτό το αποτέλεσμα. Η Καβάλα είναι μια ομάδα, που αξίζει να μείνει στην κατηγορία. Έχει μια μεγάλη ιστορία»

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Ξαναρχίζει ο διάλογος

Επόμενο άρθρο

Σαββατοκύριακο στα γήπεδα ( Αποτελέσματα - Βαθμολογίες )