Dark Mode Light Mode

ΑΟΚ- Βατανιακός 0-0: Καλύτερος αλλά δεν ήρθε ποτέ το γκολ

Γράφει ο Τάσος Πατσίδης

Ο ΑΟΚ έπαιξε στο μισό γήπεδο στην επανάληψη τον Βατανιακό, δεν κατάφερε όμως να πετύχει το πολυπόθητο γκολ που θα του έδινε τη νίκη. Σαφώς αισθάνεται αδικημένος από το αποτέλεσμα. Ο Βατανιακός στο β` μέρος έπαιξε φουλ άμυνα, για να κρατήσει το 0-0. Κάτι τελικά που κατάφερε. Από τον ΑΟΚ έλειπε ένα… κλικ.

Ο Μιχάλης Ιορδανίδης ξεκίνησε με τερματοφύλακα τον Γιαννίκογλου. Πλάγια στην άμυνα, δεξιά ο Βαλεριάνος και αριστερά ο Παπαργυρίου. Δυο κεντρικοί αμυντικοί ο Γκαρακλίδης και ο Ντουτσαρίδης. Στη μεσαία γραμμή, ανασταλτικοί ο Μαυρίδης και ο Κουρέλλας.

Πλάγιοι στην μεσοεπιθετική γραμμή, ο Πάλλας και ο Καρλόπουλος . Στην επίθεση, στη θέση του φορ, ο Καπνίδης. Η έκπληξη μάλλον ήταν η συμμετοχή του Μαυρίδη, στη θέση του αμυντικού μέσου. Στις αλλαγές, ντεμπούτο του Ρασίντ, στο τελευταίο διάστημα του αγώνα.

Στα πρώτα 45 λεπτά, ο ΑΟΚ προσπάθησε να παίξει από τα πλάγια, τόσο με τον Καρλόπουλο όσο και με τον Πάλλα. Δημιούργησε μερικές καλές φάσεις. Η κυριότερη ευκαιρία ήταν με τον Αρτσε. Ο Βατανιακός απείλησε άμεσα με το δοκάρι του Αλεξίου, σε μια γρήγορη κόντρα επίθεση, που ξεκίνησε από τα αριστερά με τον Εμμανουήλ.

Στην επανάληψη ο ΑΟΚ πίεσε, είχε την υπεροχή, είχε τελικές προσπάθειες , ήταν πολύ καλύτερος, όμως δεν σκόραρε. Στο τέλος χειροκροτήθηκε από τους λίγους φιλάθλους που βρέθηκαν στο «Ανθή Καραγιάννη» και η προσπάθεια για την παραμονή, συνεχίζεται.

Το φιλμ του αγώνα

13` Σουτ ο Καρλόπουλος από καλή θέση, δεν ανησυχεί ιδιαίτερα ο Κουδούνας.

18` Σουτ Μαυρίδη, κόντρα σε αμυντικό και λίγο άουτ.

19` Ατομική προσπάθεια του Πάλλας και ωραία σέντρα, κεφαλιά του Αρτσε, ελάχιστα άουτ. Η πρώτη κλασσική ευκαιρία του ΑΟΚ.

27` Σουτ Αρτσε, σε κόρνερ ο Κουδούνας.

28` Ο Βουτσιάς φεύγει μόνος του, αλλά αστοχεί απελπιστικά.

40` Σέντρα από τα αριστερά ο Εμμανουήλ, σου του Αλεξίου πάνω στην κίνηση, η μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Ο ΑΟΚ έχει την τύχη με το μέρος του, σε αυτή τη φάση.

44` Κόρνερ του Καρλόπουλου, κεφαλιά του Γκαρακλίδη μόλις άουτ.

49` Σουτ του Καρλόπουλου, από καλή θέση άουτ.

55` Σουτ του Πάλλα, από πλάγια θέση, η μπάλα άουτ.

57` Από τα πλάγια σουτ ο Καπνίδης, σε κόρνερ ο Κουδούνας.

67` Σουτ του Κουρέλλα, απόκρουση του Κουδούνα.

76` Όλος ο ΑΟΚ ζητάει πέναλτι σε χέρι του Γιαπιτζή.

77` Σουτ του Καρλόπουλου, σε κόρνερ ο Κουδούνας.

84` Σέντρα του Βαλεριάνου, κεφαλιά του Κουρέλλα η μπάλα άουτ.

89` Ο Ντουτσαρίδης αστοχεί από το σημείο του πέναλτι.

Ο διαιτητής Αγγελακόπουλος(ελέγχεται σοβαρά για τη φάση του 76`) από την Καρδίτσα έδειξε κίτρινες κάρτες στους: Τροϊρη, Εμμανουήλ, Βαλεριάνο, Γιαπιτζή, Βουτσιά, Χαρίση,

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων.

ΑΟΚ: 32 Γιαννίκογλου, 3 Παπαργυρίου, 11 Πάλλας, 6 Ντουτσαρίδης, 8 Καρλόπουλος, 21 Βαλεριάνος, 10 Αρτσε, 17 Καπνίδης, 88 Κουρέλλας, 89 Γκαρακλίδης, 18 Μαυρίδης.

Πάγκος: 93 Τιγγιρίδης, 7 Παπαδόπουλος, 9 Ρασίντ, 16 Ντομί, 99 Δρίτας, 4 Χόρτσας, 5 Πόπτσης.

Αλλαγές

72` Παπαδόπουλος στη θέση του Πάλλα.

84` Ρασίντ στη θέση του Μαυρίδη.

Βατανιακός: 1 Κουδούνας, 7 Λαζαρίδης, 88 Εμμανουήλ, 4 Γιαλαμίδης, 14 Στούμπος, 5 Τροϊρης, 33 Ενμπουέ, 11 Βουτσιάς, 80 Αλεξίου, 10 Ποτουρίδης, 12 Βάστατσιτς.

Αλλαγές

56` Γιαπιτζής στη θέση του Ενμπουέ.

72` Χαρίσης στη θέση του Βουτσιά.

80` Γιαξής στη θέση του Βάστατσιτς.

Πάγκος: 31 Μπαμπαϊτης, 24 Κολαξίδης, 6 Γιαπιτζής, 40 Μίλιτς, 94 Χαρίσης, 9 Γιαξής, 8 Μπουτζούκης.

*Η συνέντευξη τύπου

Μιχάλης Ιορδανίδης(προπονητής ΑΟΚ): « Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές μου, οι οποίοι δώσανε και τη ψυχή τους, μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Ήμασταν καλύτεροι από τον αντίπαλο. Δημιουργήσαμε τις προϋποθέσεις να πετύχουμε ένα γκολ. Κάναμε πολλές φάσεις. Δυστυχώς στο ποδόσφαιρο δεν κερδίζει ο καλύτερος.

Η ομάδα της Καβάλας θα σωθεί, να είστε σίγουροι γι` αυτό. Είμαι σίγουρος ότι θα σωθεί. Παίζει πολύ καλό, ποιοτικό ποδόσφαιρο. Ασχέτως αν δεν έρχεται το γκολ. Θα έρθει σε κάποια στιγμή. Θα πάρουμε τους βαθμούς που χρειαζόμαστε.

Ολες οι ομάδες θέλουν να πάρουν το αποτέλεσμα, εμείς παίζουμε πολύ καλό ποδόσφαιρο. Θα δουλέψουμε στις στημένες φάσεις, όλη την εβδομάδα. Εμείς παίζουμε επιθετικά, έχουμε δημιουργήσει καλή εντύπωση σε όλο υο 90λεπτο, στα τελευταία παιχνίδια.

Η κατοχή είναι με το μέρος μας. Μας λείπει όμως το γκολ. Το λέω και πάλι, ότι η Καβάλα θα σωθεί. Σήμερα τα παιδιά, δώσανε τη ψυχή τους, μέσα στον αγωνιστικό χώρο και δεν έχω κανένα παράπονο. Όλοι μαζί θα παλέψουμε για να σωθεί η ομάδα».

*Σάκης Παπαβασιλείου(Προπονητής Βατανιακού): « Έγινε ένα παιχνίδι με δυο ομάδες που καιγόταν για βαθμούς. Έγινε ένα καλό και γερό παιχνίδι. Η ομάδα μου στο πρώτο μέρος δημιούργησε 2-3 κλασσικές ευκαιρίες με αποκορύφωμα το δοκάρι του Αλεξίου. Εχω παράπονα από την εικόνα του β` μέρους, που η Καβάλα ήταν ανώτερη καθόλη τη διάρκεια.

Είμαι πικραμένος αφού δεν μπορέσαμε να δημιουργήσουμε τις ευκαιρίες για να πετύχουμε ένα γκολ. Πήγαμε να κλέψουμε το παιχνίδι με κόντρα αντεπιθέσεις αλλά δεν μας βγήκανε οι τελικές πάσες. Στη συνέχεια πρέπει στα 6 παιχνίδια που μένουνε, να πάρουνε όσους περισσότερους βαθμούς μπορούμε. Να κάνουμε ένα ταμείο στο τέλος. Πιστεύω αδρά ότι η ομάδα μου θα παραμείνει στην κατηγορία. Είμαι αισιόδοξος ότι θα έχουμε το χρόνο να ετοιμάσουμε τους ποδοσφαιριστές, αφού είμαστε ουσιαστικά μια καινούρια ομάδα. Πιστεύω ότι χρόνο με το χρόνο, θα γινόμαστε καλύτεροι».

 

Προηγούμενο άρθρο

Στη δημοσιότητα το πόρισμα για το ηλιέλαιο

Επόμενο άρθρο

Σε ρυθμούς προπόνησης η Ένωση 92-64 τον Φίλιππο Βέροιας