Dark Mode Light Mode

ΑΟΚ – Εθνικός Αλεξ/πόλης 2-0

Με σκόρερ τους Πόποβιτς και Μπρατσιάνι

Δίκαιη νίκη στο δεύτερο ημίχρονο

Την τρίτη του νίκη στο πρωτάθλημα του 1ου ομίλου της Γ’ Εθνικής πέτυχε χθες ο ΑΟΚ στο συννεφιασμένο και αρκετά βροχερό «Ανθή Καραγιάννη». Με δύο γκολ στην επανάληψη επικράτησε δίκαια αλλά όχι άνετα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, στον οποίο –όπως σωστά δήλωσε και ο προπονητής της ομάδας- μπορούσε στο τελευταίο 10λεπτο να βάλει περισσότερα γκολ. Ο ΑΟΚ έχασε όπως πάντα τις κλασικές του ευκαιρίες, ήταν τυχερός που προηγήθηκε στην πρώτη φάση του δευτέρου ημιχρόνου, έφθανε στις ευκαιρίες και στο γκολ κυρίως από τα πλάγια αφού στον άξονα εμφανίστηκε το γνωστό πρόβλημα. Δεν βγήκαν οι πάσες, δεν έγιναν οι ευκαιρίες. Από τα πλάγια αντίθετα όλα ήταν πιο εύκολα.

Χθες ο ΑΟΚ έπαιξε χωρίς τους τραυματίες Α. Παπαδόπουλο και Μπαντάνη. Με τραυματισμό στους προσαγωγούς αποχώρησε αναγκαστικά ο Ζουνίνιο (43ο λεπτό) ενώ δίπλα στον κορυφαίο Γαβριηλίδη έπαιξε ο Διαμαντίδης. Αυτό το σενάριο πάλι δεν βγήκε στον προπονητή Ισπυρλίδη που τόσο πολύ το υποστηρίζει κι επιμένει. Ο Διαμαντίδης ως αμυντικός μέσος και με οργανωτικές πρωτοβουλίες δεν ήταν καλός. Ο Παρμαξίδης έμεινε στον πάγκο κι ο ΑΟΚ δεν είχε «δεκάρι», όπως λέμε στη ποδοσφαιρική γλώσσα. Δεν είχε πασαδόρο που θα συμμετέχει στην επιθετική δραστηριότητα ή θα την δημιουργεί. Αυτό το κομμάτι της ομάδας δημιουργεί ποικίλες συζητήσεις αφού εδώ ο ΑΟΚ είναι σα να μην υπάρχει. Χθες ο Ισπυρλίδης είχε σέντερ φορ τον Πόποβιτς και πολύ κοντά του τον Μπρατσιάνη. Ποιος θα τους τροφοδοτήσει; Κανείς, είναι η απάντηση. Αυτό το πρόβλημα φάνηκε κυρίως στο πρώτο μέρος. Ευτυχώς στο δεύτερο έγιναν φάσεις από τα πλάγια, μπήκαν τα γκολ, χάθηκαν οι ευκαιρίες.

Και χθες ο ΑΟΚ έχασε αρκετές. Ας τις αναφέρουμε: 19ο μετά από απόκρουση αμυντικό σουτ του Ζουνίνιο λίγο άουτ, 29ο μόνος ο Παππάς πλασάρει αλλά ο τερματοφύλακας αποκρούει. 58ο από καλή θέση μέσα από τη περιοχή σουτάρει ο Παπάς αλλά πάνω στον τερματοφύλακα. 67ο σέντρα Μπρατσιάνη ολομόναχος ο Πόποβιτς σουτάρει από το πέναλτι ψηλά άουτ. 77ο απευθείας φάουλ Γκαρακλίδη, αποκρούει ο τερματοφύλακας, κεφαλιά Παππά άουτ.

Πρόκειται για 5 ευκαιρίες που δεν έγιναν γκολ από απροσεξία ή βιασύνη ή ατυχία των ποδοσφαιριστών μας. Αυτές οι φάσεις αν μετατρέπονταν σε γκολ θα έδιναν στον ΑΟΚ κάτι περισσότερο από το 2-0. Κάτι που ίσως άξιζε. Στην άλλη πλευρά ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης αποδείχθηκε κατώτερος του αναμενομένου. Στο 6ο λεπτό ευθύβολο σουτ του Τορομανίδη στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 72ο οι φιλοξενούμενοι κερδίζουν έμμεσο φάουλ, στην εξέλιξη του οποίου ζητούν πέναλτι σε χέρι αμυντικού. Δεν έχουν δίκιο.

Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης έπαιξε από το 76ο λεπτό με δέκα παίκτες λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη του Μπαρμπαγιάννη. Ο διαιτητής Κουκούλας από τη Θεσσαλονίκη ήταν καλός, ο ΑΟΚ είχε πρώτη ίσως φορά μια τόσο καλή διαιτησία. Ουδείς παίκτης του ΑΟΚ είδε κίτρινη. Από τον αντίπαλο αρκετοί, όλοι για επικίνδυνο παίξιμο.

Στο 46ο λεπτό ο Βιτλής έκανε σέντρα στο πρώτο δοκάρι όπου με ωραίο άλμα καρφωτή κεφαλιά από κοντά ο Πόποβιτς κάνει το 1-0. Στο 78ο λεπτό θαυμάσια ατομική προσπάθεια και σέντρα του Παπά, δυνατό κοντινό σουτ του Μπρατσιάνη από το πέναλτι 2-0.

Ο ΑΟΚ χθες είχε άριστη αμυντική παρουσία. Και οι 4 αμυντικοί ήταν θαυμάσιοι. Καλύτερος παίκτης της ομάδας μας ήταν ο Γαβριηλίδης. Διακρίθηκε ο Μπρατσιάνη, εκτός του γκολ δεν είχε ιδιαίτερη συμμετοχή στο παιχνίδι ο Πόποβιτς.

ΑΟΚ: Φυρινίδης, Κοσμίδης (86’ Μπάτζιος), Σταματόπουλος, Γκαρακλίδης, Ιορδανίδης, Γαβριηλίδης, Παπάς, Ζουνίνιο (43’ Βιτλής), Πόποβιτς (81’ Κανούλας), Διαμαντίδης, Μπρατσιάνη.

Εθνικός Αλεξανδρούπολης: Σιριτούδης, Θάνος (62’ Αγγελακόπουλος), Κατρανίτσας, Μπαρμπαγιάννης, Λειβαδιώτης, Τορομανίδης, Καμπιώτης, Ελληνίδης, Καραπατσιάς (75’ Γκαϊδατζής), Φλώρος, Μαμούτ (57’ Τσαμουρλίδης).

 

 Αποτελέσματα 6ης αγωνιστικής

Δόξα Δράμας- Αναγέννηση Γιαννιτσών 2-0

Ηρακλής Αμπελοκήπων- Βυζάντιο 2-0

Εθνικός Νέου Αγιονερίου- Απόλλων Αρναίας 1-0

Καμπανιακός- Πανσερραϊκός 1-1

Καστοριά- Θύελλα Φιλώτα 0-2

Ορφέας Ελ- Έβρος Σουφλίου 1-1

ΑΟΚ- Εθνικός Αλεξανδρούπολης 2-0

Αρης Ακροποτάμου- Αρης Θεσσαλονίκης σήμερα

 

Βαθμολογία

ΑΟΚ 12 8-1

Πανσερραϊκός 12 11-4

Έβρος Σουφλίου 12 8-2

Καμπανιακός 11 9-4

Ορφέας Ελευθερούπολης 9 7-5

Δόξα Δράμας 9 6-7

Βυζάντιο 8 5-5

Θύελλα Φιλώτα 8 5-5

Εθνικός Αγιονερίου 8 4-5

Ηρακλής Αμπελοκήπων 7 4-3

Αρης  Θεσσαλονίκης 7 6-6

Εθνικός Αλεξανδρούπολης 6 6-6

Αναγέννηση Γιαννιτσών 5 3-9

Απόλλων Αρναίας 4 4-8

Αρης Ακροποτάμου 4 4-11

Καστοριά 2 2-11

 

Προηγούμενο άρθρο

Ορφέας Ελ- Έβρος Σουφλίου 1-1: Ματς για γερά νεύρα και με ήρωα τον Παγκάκη - *ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ - ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΚΟΚΚΙΝΟΧΩΜΑΤΟΣ 2-0: Άξιζε κάτι παραπάνω

Επόμενο άρθρο

Η Αεροπορία δεν γιόρτασε στο «Μέγας Αλέξανδρος»