Dark Mode Light Mode
Οι γιατροί του κόσμου στο Νομό Καβάλας
ΑΟΚ- Ζάκυνθος 1-0: Νίκη ουσίας με αγωνία μέχρι το τέλος
Σαββατοκύριακο στα γήπεδα

ΑΟΚ- Ζάκυνθος 1-0: Νίκη ουσίας με αγωνία μέχρι το τέλος

Γράφει ο Τάσος Πατσίδης

Ο ΑΟΚ πέτυχε μια νίκη ουσίας απέναντι στη Ζάκυνθο, στην προσπάθεια που κάνει να παραμείνει στην κατηγορία. Δυσκολεύτηκε ακόμη και όταν η Ζάκυνθος έμεινε με 9 παίκτες. Έκανε τα εύκολα, δύσκολα. Θα μπορούσε να είχε διαχειριστεί πολύ καλύτερα την αριθμητική υπεροχή. Βρήκε χώρους αλλά δεν απλούστευσε τα πράγματα, μ` ένα δεύτερο γκολ.

Μέτρησαν οι 3 βαθμοί αφού η εμφάνιση δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο. Αυτούς όμως τους βαθμούς τους θέλει ΑΟΚ.

Η Ζάκυνθος το πάλεψε μέχρι τέλος. Δεν το παράτησε το ματς ακόμη και με εννιά παίκτες.

Ο Γιώργος Μαραντάς ξεκίνησε με τερματοφύλακα τον Γιαννίκογλου. Στην άμυνα δεξιά ο Ρεβυθόπουλος , αριστερά ο Βαλεριάνος. Δυο στόπερ ο Γκαρακλίδης και ο Χόρτσας.

Στη μεσαία γραμμή ο Ντουτσαρίδης και ο Πόπτσης, ως ανασταλτικοί μέσοι. Πλάγια στην μεσοεπιθετική γραμμή ο Καζαντζίδης(αριστερά ) και ο Πάλλας(δεξιά ). Ο Καρλόπουλος ελεύθερος στον άξονα. Ο Καπνίδης στη θέση του φορ.

Το γρήγορο γκολ βοήθησε τον ΑΟΚ. Η Ζάκυνθος προσπάθησε να ισορροπήσει μετά το 1-0. Είχε μερικές καλές στιγμές αλλά δεν έχασε την κλασσική ευκαιρία.

Στο 37` ο ρέφερι «έπνιξε» τη 2η κίτρινη στον Φωτιά, που τράβηξε τον Καπνίδη. Υπάρχει και μια φάση στο 43` όπου ο ΑΟΚ ζήτησε πέναλτι σε χέρι του Φωτιά από κεφαλιά του Χόρτσα. Στην επανάληψη ο ΑΟΚ έχασε στο 59` μια καλή ευκαιρία για το 2-0 ενώ δυο λεπτά αργότερα απέκτησε αριθμητική υπεροχή. Τα πράγματα έγιναν περισσότερο ευνοϊκά, από το 69` και μετά, όταν η Ζάκυνθός έμεινε με 9 παίκτες. Πάντως οι φιλοξενούμενοι έχασαν μια πολύ καλή ευκαιρία με τον Αποστόλου.

Το φιλμ του αγώνα

9` Ανατροπή Καπνίδη από τον Φωτιά, σφυρίζεται πέναλτι. Εκτέλεσε ο Καρλόπουλος για το 1-0.

14` Φάουλ Οικονόμου, λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

16` Σουτ του Οττα, σε κόρνερ ο Γιαννίκογλου.

41` Σουτ του Κυριακίδη, ελάχιστα άουτ.

59` Σέντρα του Καπνίδη, με κεφαλιά αστοχεί από κοντά ο Πάλλας.

74` Από πολύ κοντά ο Αποστόλου δε βρίσκει στόχο ενώ στη συνέχεια της φάσης απείλησε ο Οικονόμου.

83` Σέντρα Σκαθαρούδη, αστοχεί από κοντά με το σώμα ο Κυριακίδης.

84` Σουτ του Πάλλα, απόκρουση του Ξενοδόχοφ.

88` Εξαιρετική πάσα του Παπαδόπουλου, τετ α τετ ο Κουρέλας, πλασέ στα χέρια του Ξενοδόχοφ.

94` Από κοντά σουτ του Πάλλα, σώζει ο Ξενοδόχοφ.

Ο Μολιχιτούδης από τη Μακεδονία έδειξε κίτρινες στους: Φωτιά, Καρλόπουλο, Σολφερίνο, Ξενοδόχοφ, Ρεβυθόπουλο, Βαλεριάνο, Κουρέλα.

Στο 61` έδειξε κόκκινη κάρτα στον Κουνσόλο. Στο 69` αποβλήθηκε με 2η κίτρινη(κόκκινη) ο Φωτιάς.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων.

ΑΟΚ: 32 Γιαννίκογλου, 21 Βαλεριάνος, 19 Ρεβυθόπουλος, 89 Γκαρακλίδης, 4 Χόρτσας, 6 Ντουτσαρίδης, 5 Πόπτσης, 11 Πάλλας, 17 Καπνίδης, 8 Καρλόπουλος, 24 Καζαντζίδης.

Αλλαγές

72` Παπαδόπουλος στη θέση του Καζαντζίδη

87` Κουρέλας στη θέση του Καπνίδη

95` Ντομί στη θέση του Πάλλα

Πάγκος: 88 Κουρέλας, 3 Παπαργυρίου, 16 Ντομί, 93 Τιγγιρίδης, 7 Παπαδόπουλος, 18 Μαυρίδης, 10 Αρτσε.

Ζάκυνθος: 67 Ξενοδόχοφ, 77 Οικονόμου, 7 Σολφερίνο, 33 Κυριακίδης, 2 Στασινόπουλος, 29 Φωτιάς. 8 Τορεσάνι, 9 Όττα, 17 Σκαθαρούδης, 3 Αποστόλου, 69 Μπίρης.

Αλλαγές

58` Πέττας στη θέση του Τορεσάνι

58` Κουνσόλο στη θέση του Σολφερίνο

81` Βυθούλκας σε Στασινόπουλο

Πάγκος: 25 Οντο, 11 Βυθούλκας, 6 Πετράκος, 30 Πέττας, 58 Τσερκετάνι, 99 Κουνσόλο, 91 Κασέτι.

*Οι δηλώσεις των προπονητών

Γιώργος Μαραντάς: « Στο πρώτο δεκάλεπτο ξεκινήσαμε πολύ δυνατά τον αγώνα, πετύχαμε το γκολ, που για μένα είναι καθαρό πέναλτι. Δικαίως δόθηκε και προηγηθήκαμε. Από εκεί και μετά, μέχρι να τελειώσει το ημίχρονο, η αμυντική μας τακτική ήταν πολύ καλή. Δε δώσαμε χώρους στον αντίπαλο. Δε θυμάμαι να έκανε κάποια επικίνδυνη φάση. Προσπαθήσαμε να παίξουμε με αντεπιθέσεις αλλά η προσπάθεια μας έμεινε μισή. Δεν είχαμε την πάσα, την ποιοτική, για να κάνουμε το καλό τελείωμα.

Στο β` μέρος ξέραμε ότι ο αντίπαλος θα μπει δυνατά. Παίζει με αυτόν τον τρόπο. Ξέραμε ότι θα ρισκάρει και θα αφήσει χώρους. Απειληθήκαμε μόνο με γεμίσματα. Αν είχαμε πιο ποιοτικές πάσες, τότε θα είχαμε την πιθανότητα να πετύχουμε ένα ακόμη γκολ. Αυτό που κρατάω είναι η νίκη. Αυτό θέλανε και οι ποδοσφαιριστές μου. Μένανε πίσω οι παίκτες μου γιατί γνωρίζουν τη βαθμολογική θέση και την αναγκαιότητα των βαθμών.

Αυτά τα παιδιά κάνουν μια τεράστια προσπάθεια και ζουν μέσα σε μια μεγάλη πίεση.

Είχαμε πάθος, θέληση, πίστη και μυαλό. Η Ζάκυνθος είναι μια ομάδα με πολύ καλή τακτική. Είμαστε ευτυχισμένοι με τους βαθμούς.

 

*Τζιανλούκα Κολονέλο: « Το να ξεκινάει το παιχνίδι μ` ένα πέναλτι εις βάρος μας, δεν είναι και τόσο απλό. Πιστεύω ότι υπήρχε πριν ένα επιθετικό φάουλ στο δικό μας ποδοσφαιριστή.

Είχαμε δυο αποβολές και πιστεύω ότι για μας υπήρχε ένα πέναλτι. Παρά το γεγονός ότι παίζαμε 11 εναντίον 9, εμείς το παλέψαμε και μπορούσαμε ακόμη και να ισοφαρίσουμε. Μια ομάδα με πολλούς νεαρούς ποδοσφαιριστές που έπαιξε ένα ήσυχο παιχνίδι και κέρδισε. Δεν έκανε πολλές ευκαιρίες η Καβάλα.

Ελπίζω να ξαναβρούμε και πάλι την ηρεμία μας, αφού χάνουμε το δεύτερο παιχνίδι πάλι από στημένη φάση. Δε νομίζω ότι φταίει απολύτως η διαιτησία για το γεγονός ότι χάσαμε. Εμείς παίρνουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν».

*Αύριο έρχονται οι νέοι παίκτες

Σήμερα αναμένεται να πάνε στο Ειρηνοδικείο Καβάλας, ο Γιώργος Τσοκτουρίδης και ο Γιώργος Γραμμένος προκειμένου να καταθέσουν αίτηση για τη νέα διοίκηση.

Εν τω μεταξύ σε μεταγραφικό επίπεδο, αύριο Τρίτη φτάνει στην Καβάλα, ο Γκανέζος Ρασίντ.

Ο ΑΟΚ φαίνεται να έχει συμφωνήσει με τη γειτονική Ξάνθη για το δανεισμό 3 παικτών. Πρόκειται για το μέσο Ενέα Γκατζολάρι που αγωνιζόταν δανεικός στον Αιγινιακό και τους 19χρονους Ιάσωνα Παπαδημητρίου, Κίμων Παπαδιώτη.

Ακόμη παίκτες του ΑΟΚ πρέπει να θεωρούνται ο Πασχάλης Βουτσιάς που αγωνιζόταν στον Ηρακλή Θεσσαλονίκης και ο Γιάννης Γωνιάδης που έπαιζε στη Ζάκυνθο, προερχόμενος από τον Πανθρακικό. Μέχρι το τέλος της εβδομάδας μάλλον θα έρθουν ο Γκαμπόρ και ο Μπόνα.

 

Προηγούμενο άρθρο

Οι γιατροί του κόσμου στο Νομό Καβάλας

Επόμενο άρθρο

Σαββατοκύριακο στα γήπεδα