Dark Mode Light Mode

ΑΟΚ- Κέρκυρα 0-1: Αυτή τη φορά άξιζε κάτι παραπάνω

Γράφει ο Τάσος Πατσίδης

Ο ΑΟΚ αδικείται από το αποτέλεσμα κόντρα στην Κέρκυρα. Σίγουρα άξιζε κάτι παραπάνω σύμφωνα με την απόδοση που είχε απέναντι, στο πρωτοπόρο του βαθμολογικού πίνακα.

Ο Γιώργος Μαραντάς ξεκίνησε με τον Γιαννίκογλου κάτω από τα δοκάρια. Δεξιά στην άμυνα ο Ρεβυθόπουλος, αριστερά ο Βαλεριάνος που επανεμφανίστηκε μετά από το ματς της Καρδίτσας. Δύο στόπερ Χόρτσας και ο Γκαρακλίδης. Στη μεσαία γραμμή, δυο ανασταλτικοί ο Ντουτσαρίδης και ο Πόπτσης. Στα πλάγια της μεσοεπιθετικής γραμμής ο Κουρέλλας(αριστερά) και ο Πάλλας(δεξιά) . Στην επίθεση ο Καπνίδης. Ο Αρτσε ελεύθερος στον κάθετο άξονα.

Επανέφερε στο κέντρο της άμυνας τον Γκαρακλίδη και πήγε στη μεσαία γραμμή για πρώτη φορά ο Πόπτσης.

Ο Καρλόπουλος και ο Πρίττας ήταν στον πάγκο της ομάδας.

Στα πρώτα 45 λεπτά ο ΑΟΚ ήταν καλύτερος. Είχε πάθος, είχε διάθεση, είχε τις ευκαιρίες. Σαφώς βελτιωμένος από άλλες φορές. Η Κέρκυρα δεν έδειξε κάτι το ιδιαίτερο, δεν απείλησε σε καμία περίπτωση την εστία του Γιαννίκογλου.

Στην επανάληψη πάλι η ομάδα της Καβάλας ήταν καλύτερη. Είχε την υπεροχή και θα μπορούσε να είχε προηγηθεί με την ευκαιρία του Καζαντζίδη. Δυστυχώς δέχθηκε ένα εύκολο γκολ, χωρίς πίεση, χωρίς τίποτα από την αντίπαλη ομάδα. Ηταν μια άδοξη ήττα.

Ο διαιτητής Καραλόλιος από τα Γρεβενά, έδειξε κίτρινες κάρτες τους: Ρεβυθόπουλο, Παρασκευαϊδη, Ανδρεόπουλο, Σουάνη, Κουτσόπουλο, Ντουτσαρίδη, Βλάχο. Σίγουρα προστάτευσε την Κέρκυρα σε κάποια σημεία του παιχνιδιού, χωρίς πάντως να κάνει το μεγάλο λάθος.

Το φιλμ του αγώνα

15` Φάουλ του Κουρέλλα, η μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

16` Σουτ του Πάλλα, η μπάλα «γλύφει» το οριζόντιο δοκάρι. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τον ΑΟΚ.

25` Κεφαλιά του Χόρτσα, απομακρύνει πάνω από τη γραμμή, ο Ραπτάκης.

44` Σέντρα Αρτσε, κεφαλιά του Ντουτσαρίδη άουτ.

69` Από μπαλιά του Κουρέλλα, ο Καζαντζίδης φεύγει μόνος του αλλά δε κάνει καλά το κοντρόλ, μπροστά στον αντίπαλο τερματοφύλακα, για να χαθεί μεγάλη ευκαιρία.

73` Κόρνερ του Κουτσόπουλου, κεφαλιά του Καραδεμήτρου το 0-1.

79` Κόρνερ του Κουρέλλα, κεφαλιά του Χόρτσα άουτ.

82` Ατομική προσπάθεια του Μπαντοβαλίεφ και σουτ, η μπάλα άουτ.

Οι συνθέσεις

ΑΟΚ: 32 Γιαννίκογλου, 5 Πόπτσης, 6 Ντουτσαρίδης, 10 Αρτσε, 19 Ρεβυθόπουλος, 89 Γκαρακλίδης, 4 Χόρτσας, 88 Κουρέλλας, 11 Πάλλας , 21 Βαλεριάνος, 17 Καπνίδης.

Αλλαγές

65` Καζαντζίδης στη θέση του Αρτσε

78` Αλεξίου στη θέση του Πάλλα

78` Πρίττας στη θέση του Πόπτση

 

Κέρκυρα: 18 Βρονταράς, 2 Βλάχος, 7 Ζορμπάς, 9 Σουάνης, 10 Καραδεμήτρος, 6 Παρασκευαϊδης, 26 Ραπτάκης, 29 Ανδρεόπουλος, 44 Γυφτοκώστας, 66 Κουτσόπουλος, 28 Μπαντοβαλίεφ.

Αλλαγές

46` Βενέτης σε θέση του Ραπτάκη

85` Καραγιαννίδης στη θέση του Μπαντοβαλίεφ

46` Σίμιτς σε θέση του Γυφτοκώστα

 

*Η συνέντευξη τύπου

Γιώργος Μαραντάς(προπονητής ΑΟΚ): « Ξέραμε πως θα πάει το παιχνίδι. Στο Α` μέρος ότι δουλέψαμε στην προπόνηση, αμυντικά και επιθετικά, τα παιδιά ανταποκρίθηκαν πάρα πολύ καλά. Δυστυχώς δεν πετύχαμε γκολ. Στο β` μέρος χάσαμε το ρυθμό μας, από το σχηματισμό που άλλαξε η Κέρκυρα. Όταν έχεις να αντιμετωπίσεις τον πρωτοπόρο και αυτός προηγείται στο σκορ, είναι δύσκολο να δημιουργήσεις ευκαιρία. Στα τελευταία 20 λεπτά, ήμασταν στην επίθεση αλλά δε χάσαμε κάποια κλασσική ευκαιρία. Δε μπορώ να παραβλέψω την προσπάθεια που έκαναν οι ποδοσφαιριστές. Αδικούν τον ευατό τους και την ομάδα, που βρίσκονται σε αυτή τη βαθμολογική θέση. Είμαι 100% σίγουρος ότι θα επανέλθει η ομάδα».

*Μιχάλης Γρηγορίου(προπονητής Κέρκυρας): « Οι δυο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο. Στο πρώτο ημίχρονο ανήκε εξ ολοκλήρου στην Καβάλα, η οποία με την αλλαγή προπονητή ξεκίνησε πολύ καλά το παιχνίδι. Μέχρι να μπούμε στις ανάγκες του παιχνιδιού, χάσαμε τα πρώτα 45 λεπτά. Αν η Καβάλα σε αυτές τις 2-3 φάσεις που έκανε, είχε προηγηθεί, ίσως να ήταν διαφορετικό το παιχνίδι. Μας ενδιέφερε μόνο η νίκη. Γίναμε πιο επιθετικοί στο Β` μέρος με σχηματισμό. Κερδίσαμε σε μια δύσκολη έδρα και μια δύσκολη ομάδα. Η βαθμολογική θέση δεν αντιπροσωπεύει την ομάδα της Καβάλας»

*Βολές Τσάκα για τη διαιτησία

Ο Βλάσης Τσάκας έκανε δηλώσεις κατά της διαιτησίας, στη χθεσινή συνέντευξη τύπου: « Εμείς πιστεύουμε ότι η θέση αδικεί κατάφορα την ομάδα.

Κάποιος από το 2 λεπτό, φρόντισε να βάλει τα πράγματα στη θέση του και να προφυλάξει την Κέρκυρα. Αυτός είναι ο άνθρωπος που φορούσε τα μαύρα. Είναι ο ίδιος που ήταν τέταρτος διαιτητής με τη Νίκη Βόλου. Εκεί ήταν άλλο παρεάκι, σήμερα ήταν άλλο παρεάκι. Εχει ξεκινήσεις ένας πόλεμος για δώσουν τη χαριστική βολή στην Καβάλα. Αυτό δεν θα τα καταφέρουνε».

 

*Συνεχίζει η ομάδα Τσάκα στη διοικητικά της ΠΑΕ

Δηλώσεις Βασίλη Βακιρτζή για τη σύσκεψη της Παρασκευής

Ο Βασίλης Βακιρτζής που είναι στο διοικητικό συμβούλιο του Ερασιτέχνη ΑΟΚ, μίλησε το Σάββατο στους 93, 7 για τη σύσκεψη των μετόχων το βράδυ της Παρασκευής, όπου τελικά η ομάδα Τσάκα, συνεχίζει στα διοικητικά της ΠΑΕ. Την ομάδα Τσάκα εκπροσώπησαν ο Φάνης Ελευθεριάδης και ο Βασίλειος Μορφιάδης. Από τους μετόχους παραβρέθηκαν ο Γιώργος Τσοκτουρίδης και ο Μπάμπης Κουφατζής. Φυσικά το Δ. Σ του Ερασιτέχνη που προκάλεσε τη σύσκεψη.

Συγκεκριμένα τόνισε: « Οσον αφορά το αν συνεχίζουν η δε συνεχίζουν, φαίνεται ότι δεν υπάρχει θέμα αποχώρησης, σύμφωνα με αυτά που ειπώθηκαν. Υπήρχε κάποια πρόταση που δεχτήκανε από μάλλον παλιούς παράγοντες της ομάδας και είπανε: «ελάτε πάρτε τον ΑΟΚ και πληρώστε τη διαιτησία της Κυριακής». Δεν ειπώθηκε κάτι ουσιαστικό περί αποχώρησης.

Οσον αφορά στην ερώτηση: « Ποιοι είστε;» , πήραμε κάποιες απαντήσεις αλλά δεν μας κάλυψαν. Δεν έχουμε κάτι το χειροπιαστό, για να πούμε ότι έχει βρεθεί η Χ εταιρία για να πάρει τις τύχες της ομάδας. Ας μας βοηθήσουν οι ίδιοι να πειστούμε, ότι υπάρχει κάτι καλό για την ομάδα. Μας ζήτησαν να κάνουμε υπομονή λίγες μέρες , αφού τώρα τρέχει η διαδικασία επανασύστασης της ΠΑΕ, για να μπορέσει να αλλάξει η μετοχική σύνθεση. Τώρα ουσιαστικά δεν υπάρχει διοικητικό συμβούλιο.

Ακόμη φαίνεται πρόεδρος ο κ. Ρέμμος. Ο κ. Τσοκτουρίδης περιμένει να τελειώσει η επανασύσταση της ΠΑΕ. Εγώ πιστεύω ότι υπάρχει μεγάλη ομίχλη γύρω από την ομάδα εδώ και πολύ καιρό. Δε βγάζεις άκρη. Υπήρχε πρόβλημα και με την εγγυητική λόγω οφειλών. Αναφέρθηκαν σε δυο μεταγραφές πάνω από 24 και αρκετές μάλλον έξι, κάτω των 24. Είπαν ότι έχουν προφορική δέσμευση από κάποιο υψηλά υφιστάμενο, ότι θα τους δοθεί άδεια να γίνουν οι μεταγραφές. Είπανε ότι έχουν γίνει κάποιες συμφωνίες με τρείς ομάδες της Σουπερ Λιγκ, για παίκτες δανεικούς. Συζητήθηκε και το αγωνιστικό.

Είμαστε στον πάτο της βαθμολογίας, υπάρχει αγωνία για το μέλλον της ομάδας. Βέβαια σε ότι ρωτήσαμε, πήραμε απαντήσεις. Γενικά για να πειστούμε, θέλουμε αποδείξεις. Σίγουρα όμως δεν έχουμε άλλη επιλογή στην τρέχουσα φάση».

 

Προηγούμενο άρθρο

Με περίπατο η Ένωση 91-59 τον Ερμή Λαγκαδά

Επόμενο άρθρο

Αποτελέσματα - Βαθμολογίες ( Πρωταθλήματα ΕΠΣΚ - Γ' Εθνική - Α2 Μπάσκετ - Foot ball League)