Dark Mode Light Mode

ΑΟΚ- Πιερικός 0-1: Περνάμε στα δύσκολα

ΑΟΚ- Πιερικός 0-1: Περνάμε στα δύσκολα

Γράφει ο Τάσος Πατσίδης

Ο ΑΟΚ  το απόγευμα στο «Ανθή Καραγιάννη» γνώρισε την πρώτη εντός έδρας ήττα στο πρωτάθλημα. Η εμφάνιση του δεν ήταν καλή, ίσως η χειρότερη στο φετινό πρωτάθλημα.

Το επιθετικό πρόβλημα φάνηκε και πάλι. Αυτή τη φορά όμως ο ΑΟΚ δεν δημιούργησε ούτε ευκαιρίες. Στα άλλα ματς έχανε γκολ αλλά δημιουργούσε φάσεις. Εντός έδρας 3 ισοπαλίες και 1 ήττα. Στο τέλος ο κόσμος γκρίνιαξε ακόμη περισσότερο. Τώρα στα… δύσκολα.

Οι γηπεδούχοι δεν είχαν ρυθμό αλλά και έκρηξη στο παιχνίδι τους. Από τα πλάγια δε βγήκαν επιθέσεις απέναντι σε μια ομάδα που ήταν καλά διαβασμένη αλλά φυσικά δεν ήταν και κάτι το ιδιαίτερο. Αρκετά ατού του ΑΟΚ δεν βρέθηκαν σε καλή μέρα. Μάλλον αρχίζει και φαίνεται η ελλιπέστατη προετοιμασία. Δεν υπάρχουν πολλές δυνάμεις. Εκτός αυτού και οι επιλογές δεν είναι πολλές.

Ο Βασιλακάκης άφησε για πρώτη φορά το Ντος Σάντος στον πάγκο, χρησιμοποιώντας από την αρχή τον Κροάτη Ποσίνκοβιτς. Ο Αποστολίδης υπερασπίστηκε την εστία, δεξιά στην άμυνα ο Παγώνης, αριστερά ο Γελαδάρης. Δυο στόπερ ο Τριποτσέρης και ο Μαραγκός.

Ο Ντιέ και ο Ενσαλίβα, οι δυο αμυντικοί μέσοι. Ο Μοκάκε μπροστά από τους δυο μέσους, σε ελεύθερο ρόλο. Στα πλάγια και στον κάθετο άξονα της επίθεσης, ο Χλωρός, ο Ποσίνκοβιτς και ο Μπρατσιάνι.

Ο Πλιάγκας τελικά ήταν στην αποστολή, όχι όμως ο Μιγιάτοβιτς που το μέλλον του στον ΑΟΚ είναι αβέβαιο. Η ομάδα της Κατερίνης με τον Ίτσιο να ακολουθεί τον Μοκάκε και τον Μαρτίν μοναδικό προωθημένο. Ο Φαμπίνιο λίγο πιο πίσω και δίπλα στον Μαρτίν. Επίσης διπλή ζώνη άμυνας, όταν ο ΑΟΚ προσπαθούσε να επιτεθεί.

Ο Πιερικός στο ξεκίνημα του αγώνα κατάφερε να αιφνιδιάζει με το γκολ του Μαρτίν. Ο ΑΟΚ αναγκάστηκε να κυνηγάει το σκορ από την αρχή, ενώ γενικά ήταν μουδιασμένος στο πρώτο διάστημα του αγώνα, με λάθη στην ανάπτυξη. Στο 22` είχαμε το πρώτο σουτ με αξιώσεις από τον Χλωρό. Το μέτριο ξεκίνημα έφερε γκρίνια στην κερκίδα. Προβλέψιμος ο ΑΟΚ και χωρίς φαντασία στο παιχνίδι του για 45` λεπτά. Για πρώτη φορά απείλησε στο 43` όταν ήταν άτυχος στην κεφαλιά του Χλωρού, που η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι. Η μοναδική καλή φάση, στο πρώτο ημίχρονο. Αποσυντονίστηκε από το γρήγορο γκολ και πάτησε ελάχιστα την αντίπαλη περιοχή. Ο Πιερικός ενώ δε δέχτηκε την ισοφάριση στο 43`, στην επόμενη φάση είχε και αυτός δοκάρι. Η πρώτη κίνηση του Βασιλακάκη στο β` μέρος, ήταν ο Πλιάγκας να πάρει τη θέση του Ποσίνκοβιτς.

Ο ΑΟΚ έφτασε κοντά στο 1-1 με τον Ενσαλίβα και όσο περνούσε η ώρα προσπάθησε να πιέσει ακόμη περισσότερο. Ο Πιερικός έκλεισε τους χώρους και περιορίστηκε σε καθαρά αμυντικό ρόλο. Δεν υπήρχε κάποιος παίκτης από τους γηπεδούχους να κάνει το κάτι παραπάνω. Στο 68` βγήκε ο Γελαδάρης και με την είσοδο του Οξύζογλου ο ΑΟΚ είχε ένα παραπάνω παίκτη στο κέντρο, ρισκάροντας με 3 αμυντικούς(Παγώνης, Τριποτσέρης, Μαραγκός). Ο Ντος Σάντος ήταν η τελευταία κίνηση του Βασιλακάκη από τον πάγκο. Πλάγια στα δεξιά στη θέση του Μπρατσιάνι. Οι προσπάθειες δεν καρποφόρησαν, αφού οι φάσεις δεν έβγαιναν, μπροστά στην εστία του Τόλιου. Ο Πιερικός πήρε τους βαθμούς της νίκης πιο εύκολα απ` ότι φανταζόταν. Από την άλλη άρχισε ο προβληματισμός για τον ΑΟΚ που παρέμεινε χωρίς νίκη για τέταρτο συνεχόμενο παιχνίδι.

Το φιλμ του αγώνα

6` Κόρνερ Καθάριος, κεφαλιά Φαμπίνιο, νέα κεφαλιά του Μαρτίν το 0-1.

44` Σέντρα Γελαδάρη, κεφαλιά Χλωρού οριζόντιο δοκάρι.

45+` Ο Μαρτίν από τα 3 μέτρα σημαδεύει το δεξί κάθετο δοκάρι.

58` Γύρισμα του Χλωρού, σουτ Ενσαλίβα εντυπωσιακή απόκρουση του Τόλιου.

Ο διαιτητής Σφακιανάκης από την Αθήνα, έδειξε κίτρινες κάρτες στους Μαραγκό, Νίκου, Φαμπίνιο, Δεσποτόφσκι, Οξύζογλου, Πλιάγκα, Ενσαλίβα.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων.

ΑΟΚ: 1 Αποστολίδης, 6 Γελαδάρης, 3 Παγώνης, 2 Τριποτσέρης, 16 Μαραγκός, 10 Ενσαλίβα, 8 Μοκάκε, 77 Ντιέ, 7 Χλωρός, 92 Μπρατσιάνι, 9 Ποσίνκοβιτς.

Αλλαγές

46` Πλιάγκας στη θέση του Ποσίνκοβιτς.

68` Οξύζογλου στη θέση του Γελαδάρη

72` Ντος Σάντος στη θέση του Μπρατσιάνι.

Πάγκος: 30 Σουλογάνης, 14 Αναστασόπουλος, 33 Καλαγκάνης, 5 Πακάλτσης, 11 Πλιάγκας, 17 Ντος Σάντος, 18 Οξύζογλου.

Πιερικός: 27 Τόλιος, 74 Νίκου, 20 Γιαζιτζόγλου, 4 Δήμου, 13 Δεσποτόφσκι, 8 Ίτσιος, 7 Καθάριος, 9 Μαρτίν, 14 Καραγκούνης, 80 Φαμπίνιο.

Αλλαγές

71` Καρτσαμπάς στη θέση του Καθάριου.

79` Κόιτς στη θέση του Φαμπίνιο.

90+` Παναγιωτίδης στη θέση του Μαρτίν

Πάγκος: 87 Παπατολίκας, 2 Λαζαρίδης, 23 Καρτσαμπάς, 10 Κόιτς, 19 Λόπεζ, 11 Σεχολάρι, 99 Παναγιωτίδης.

Τ. Π

 

Προηγούμενο άρθρο

Κυριακή με διπλό ενδιαφέρον: ΑΟΚ και Ενωση σκέφτονται μόνο νίκες - Στις 15.00 ο ΑΟΚ, στις 17.00η Ενωση

Επόμενο άρθρο

Αποτελέσματα - Βαθμολογίες - Πρωταθλήματα ΕΠΣΚ - Περιφερειακό