Την Πέμπτη το απόγευμα συνεδρίασε στην Καβάλα η διοικούσα επιτροπή του τμήματος Ανατολικής Μακεδονίας του ΤΕΕ. Αμέσως μετά το Πάσχα θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση της αντιπροσωπείας του ίδιου τμήματος.
Τα θέματα που ξεχώρισαν στη συνεδρίαση της Πέμπτης έχολυν σχέση μες την οικονομική κατάσταση του τμήματος, τη δημιουργία δύο καινούριων ομάδων εργασίας.
Ειδικότερα δημιουργείται ομάδα εργασίας μηχανικών που θα ασχοληθεί με τον ιαματικό τουρισμό, δηλαδή με τα λουτρά των ελευθερών, τα λασπόλουτρα και τα λουτρά που υπάρχουν στην Προσοτσάνη του νομού Δράμας.
Η δεύτερη ομάδα θ΄ ασχοληθεί με τα τενάγη των Φιλίππων καταθέτοντας προτάσεις, προς την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια τοπική αυτοδιοίκηση.
Επανήλθε στη συνεδρίαση ένα θέμα που εκκρεμούσε όπως φαίνεται από την εποχή του Θόδωρου Μουριάδη, καθώς το αίτημα του Δήμου Καβάλας επικαιροποιείται. Θα γίνει λοιπόν γνωμοδότηση από μηχανικούς του τμήματος για τη διατήρηση των εγκαταστάσεων της βιομηχανίας φωσφορικών λιπασμάτων ή όχι που βρίσκονται στον αιγιαλό και στην παραλία στην ίδια περιοχή όπου λειτουργεί το εργοστάσιο.
Το αίτημα παλαιότερο του Θ. Μουριάδη επικαιροποίησε η νέα διοίκηση του Δήμου Καβάλας.
Το σημαντικότερο θέμα που απασχόλησε τη συνεδρίαση του τμήματος είναι το οικονομικό. Με βάση τη μνημονιακή υφιστάμενη νομοθεσία τα χρήματα και για την κεντρική διοίκηση είναι λιγότερα και για τα τμήματα σε όλη την Ελλάδα το ίδιο. Έχει καταργηθεί η κράτηση 2% επί των αμοιβών στα δημόσια και ιδιωτικά έργα, χρήματα που πρακρατούνταν για την εξυπηρέτηση του τεχνικού επιμελητηρίου τόσο στην Αθήνα όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Πλέον η οικονομική κατάσταση του τεχνικού επιμελητηρίου πανελλαδικά είναι πολύ δύσκολη. Η κεντρική διοίκηση έπαψε να στέλνει χρήματα στα τμήματα, αφού η επιχορήγηση είναι σαν να μην υπάρχει. Δεν υπάρχουν άλλα έσοδα, αφού ακόμη και οι συνδρομές των μηχανικών έχουν περιορισθεί.
Σύμφωνα με τη συζήτηση που έγινε στη συνεδρίαση την Πέμπτη, το τμήμα της Ανατολικής Μακεδονίας μπορεί υπό αυτές τις οικονομικές συνθήκες να αντέξει για δύο ακόμη χρόνια. Στη συνέχεια κι αν δεν ενισχυθεί οικονομικά θα υπάρχει μόνο ως γραφείο και δε θα μπορεί να πραγματοποιεί οποιαδήποτε δράση, πολύ περισσότερο εκδήλωση.
Είναι χαρακτηριστικό ότι αναφέρθηκε στη συζήτηση της Πέμπτης ότι σήμερα το τμήμα δεν μπορεί να κάνει ούτε καμιά ημερίδα, ενώ οριακά πληρώνονται οι εργαζόμενοι σ΄ αυτό.
Αναφέρθηκε δε η γνωστή προβληματική κατάσταση των μηχανικών που λόγω του ότι δεν έχουνε δουλειά, προσπαθούν ν΄ αποφύγουν τις εισφορές στο ταμείο των μηχανικών κι έτσι αποφεύγουν να εγγραφούν στο τμήμα Ανατολικής Μακεδονίας του ΤΕΕ.
Ήταν σαν να χτυπά καμπανάκι για το μέλλον του τμήματος, ένα μήνυμα τόσο προς την κεντρική διοίκηση, κυρίως όμως προς την καινούρια κυβέρνηση.