Dark Mode Light Mode

Απεργία και διοικητής από Θεσσαλονίκη;

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών, προκήρυξε για σήμερα 31 Ιανουαρίου, 24ωρη απεργία, η οποία αφορά τους γιατρούς αλλά και γενικότερα τους εργαζόμενους, στα νοσοκομεία του κράτους και τα κέντρα υγείας.

Είναι μία πανελλαδική πρωτοβουλία των γιατρών των νοσοκομείων σε συνεργασία με όλους όσους εργάζονται δημόσια νοσοκομεία και κέντρα υγείας. Για την περίπτωση της Καβάλας, υπάρχει ενημέρωση. Δε φαίνεται όμως ότι θα είναι ιδιαίτερα μεγάλη η συμμετοχή. Οι γιατροί του νοσοκομείου Καβάλας που ζούνε καθημερινά τα προβλήματα των συνεχών περικοπών τηρούν στάση αναμονής, ειδικότερα για το θέμα του νέου προγράμματος εφημεριών. Είναι ένα πρόβλημα που περιμένουν να το αντιμετωπίσουν λίγο αργότερα, αφού ενημερωθούν καλύτερα κι αφού οριστικοποιηθεί η στάση που θα κρατήσει στο ίδιο θέμα το υπουργείο υγείας.

Στο νοσοκομείο Καβάλας τα πάντα εξελίσσονται ομαλά. Δε θα διαταραχθεί αυτή η ομαλότητα από τη σημερινή απεργία, παρά το ότι σε άλλα νοσοκομεία, στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, αναμένεται να δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα.

Νέες φήμες έφτασαν προχθές στο νοσοκομείο Καβάλας, σύμφωνα με τις οποίες ο νέος διοικητής θα προέρχεται από τη Θεσσαλονίκη. Είναι ένα σενάριο που ακούγεται στην περίπτωση που δεν περάσει η πρόταση για τον Μίμη Χριστοφιλογιάννη.

Σε αυτό το ενδεχόμενο επειδή οι τοπικοί φορείς δεν έχουνε να παρουσιάσουν αντιπρόταση, ίσα – ίσα που προσπαθούν να στηρίξουν περισσότερο την υποψηφιότητα Χριστοφιλογιάννη, το υπουργείο υγείας θα προχωρήσει σε διορισμό διοικητή που δε θα είναι από την Καβάλα, αλλά μάλλον από τη Θεσσαλονίκη.

Οι φήμες αυτές συμπληρώνονται από άλλες που έρχονται από τη συμπρωτεύουσα, σύμφωνα με τις οποίες η νομαρχιακή της Νέας Δημοκρατίας Θεσσαλονίκης έχει ασχοληθεί με το θέμα, προωθώντας στο υπουργείο υγείας υποψηφιότητα δική της, που όμως αφορά το νοσοκομείο Καβάλας.

Σχετικά με το θέμα Χριστοφιλογιάννη υπάρχει το γνωστό κώλυμα. Από τη μια λέγεται ότι το κώλυμα αυτό βγάζει οριστικά εκτός πλάνων το Μ. Χριστοφιλογιάννη. Από την άλλη όμως φημολογείται ότι οι βουλευτές του νομού που υποστηρίζουν το Μ. Χριστοφιλογιάννη, προσπαθούν να ξεπεράσουν το κώλυμα, ακόμα και με τροπολογία στη βουλή.

Δεν έχουμε παρά να περιμένουμε, αφού όπως όλα δείχνουν ο Φεβρουάριος ξεκινά και διοικητής στο νοσοκομείο Καβάλας είναι προσωρινά η γιατρός Σταυρούλα Μπουσμουκίλια.

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Πότε θα πληρωθούν τα προνοιακά επιδόματα;

Επόμενο άρθρο

Βάσει μελετών & στοιχείων αλλάζει άρδην η μέθοδος τουριστικής προβολής