Dark Mode Light Mode

Απλήρωτοι εργαζόμενοι στο ΕΥΚ

Για τρεις περίπου μήνες είναι απλήρωτο το προσωπικό του Εργατικού Κέντρου Καβάλας. Το νέο είναι πρόσφατο αν και το πρόβλημα όπως όλα δείχνουν έχει τη δική του ιστορία.

Μπροστά σ΄ αυτή την προβληματική κατάσταση η νέα διοίκηση του ΕΥΚ, παρουσιάζει αντίδραση που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί τουλάχιστον άτολμη. Ρόλο παίζει και η απειρία, ίσως και το ενδιαφέρον δεν είναι το αναμενόμενο.

Πρόκειται για τρεις εργαζόμενους του Εργατικού Κέντρου, που μάλλον είναι θύματα της γραφειοκρατίας, παρόλα αυτά δεν έχουνε πληρωθεί τα χρήματα του μισθού τους, τους τρεις τελευταίους μήνες.

Όλα ξεκίνησαν με την κατάργηση της Εργατικής Εστίας, όπου υπάγονταν το προσωπικό που απασχολούνταν στα εργατικά κέντρα όλης της χώρας. Η αρμοδιότητα πέρασε στον πάρεδρο του ΟΑΕΔ, που βρίσκεται στην Αθήνα. Λόγω φόρτου εργασίας, λόγω μικρού ενδιαφέροντος ο πάρεδρος του ΟΑΕΔ δεν έχει τακτοποιήσει τη μισθοδοσία του προσωπικού του εργατικού κέντρου Καβάλας, τους τελευταίους τρεις μήνες.

Η νέα διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Καβάλας αποφεύγει να προβάλλει την εκκρεμότητα, ενημερώνει μόνο τη διοίκηση της ΓΣΕΕ, εκπρόσωποι της οποίας όμως έχουνε περισσότερο το μυαλό τους στις εκλογές αυτής, παρά στην επίλυση του συγκεκριμένου ζητήματος.

Μπορεί να βοηθήσει εάν μάθει το πρόβλημα ακόμη κι ο υφυπουργός εργασίας Νίκος Παναγιωτόπουλος. Όμως το εργατικό κέντρο βρίσκεται κλεισμένο στο χώρο του μόνο, δε δημοσιοποιεί όχι μόνο τις εκδηλώσεις αλλά ούτε φυσικά και τα προβλήματα τα οποία μόνο του δε μπορεί να επιλύσει. Το προσωπικό συνεχίζει και εργάζεται. Η προοπτική να πληρωθεί δεν είναι ιδιαίτερα ζωηρή.

Για μια ακόμη φορά πρόκειται για ένα περιστατικό όπου η Αθήνα δύσκολα δίνει σημασία στα προβλήματα που αντιμετωπίζει μία μικρή ομάδα εργαζομένων που βρίσκεται πολύ μακριά από αυτήν, δηλαδή στο Εργατικό Κέντρο Καβάλας.

Ευθύνη έχει και η διοίκηση του ΕΥΚ Καβάλας που αντιμετωπίζει την όλη κατάσταση σπασμωδικά. Δεν κάνει τουλάχιστον όσα όφειλε να κάνει, με αποτέλεσμα η κατάσταση να επιβαρύνεται περαιτέρω.

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Απο την Γ.Σ. του Ερασιτέχνη ΑΟΚ

Επόμενο άρθρο

Νέα περίπτωση ρευματοκλοπής