Dark Mode Light Mode

Απολογισμός και άλλα από τον Λεωνίδα Παππά

Απολογιστική συνέντευξη τύπου έδωσε χθες ο πρόεδρος του νομικού προσώπου του Δήμου Καβάλας «Αλληλεγγύη» Λεωνίδας Παππάς.
Αμέσως μετά τις δηλώσεις του επισκέφθηκε μαζί με τους δημοσιογράφους τους υπό ολοκλήρωση δημοτικούς παιδικούς σταθμούς στην οδό Εκάβης, που θα είναι έτοιμος να λειτουργήσει στο τέλος του έτους και στην οδό Λυσιμάχου που θα είναι έτοιμος να λειτουργήσει το Πάσχα του 2015.
Ο Λεωνίδας Παππάς μίλησε γενικά για τη λειτουργία των παιδικών σταθμών, έκανε απολογισμό της διοίκησής του στην «Αλλυλεγγύη», μίλησε ακόμα και για τον Κωστή Σιμιτσή.
«Θέλαμε αυτή τη συνέντυξη τύπου να την πραγματοποιήσουμε την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά τα αποτελέσματα για το πρόγραμμα ΕΣΠΑ βγήκαν αυτή την εβδομάδα, εξήγησε ο Λ. Παππάς και πρόλαβε τους δημοσιογράφους που ήθελαν να τον ρωτήσουν «πως γίνεται να είναι απερχόμενος πρόεδρος της «Αλληλεγγύης» και να δίνει συνέντευξη τύπου».
Είπε μάλιστα ότι η συνέντευξη τύπου επρόκειτο να δοθεί στο δημαρχείο, αλλά αυτό δεν το επέτρεψε η κα Τσανάκα. «Εμείς κάναμε τη δουλειά μας όπως έπρεπε για το πρόγραμμα ΕΣΠΑ σε σχέση με τους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Καβάλας», είπε ο Λ. Παππάς και όπως τόνισε ο Δήμος Καβάλας, φέτος με τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα θα πάρει ενενήντα τρεις χιλιάδες ευρώ, περισσότερα χρήματα σε σχέση με πέρσι.
Αφού λοιπόν έχουν οριστικοποιηθεί οι πίνακες, εξήγησε τι θα γίνει από δω και πέρα. Πρώτα θα ειδοποιηθούν για να εγγραφούν τα παλιά παιδιά εκτός προγράμματος ΕΣΠΑ. Στη συνέχεια οι επανεγγραφές του ΕΣΠΑ, αμέσως μετά οι νέες εγγραφές του ΕΣΠΑ, στο τέλος τα νέα παιδιά εκτός προγράμματος ΕΣΠΑ. Ουσιαστικά χθες ο Λ. Παππάς είπε ότι οι παιδικοί σταθμοί ίσως αργήσουν να λειτουργήσουν κανονικά λόγω του ότι υπάρχει αλλαγή στη διοίκηση της «Αλληλεγγύης», ένα μεσοδιάστημα όπου οι 76 εργαζόμενοι ορισμένου χρόνου κινδυνεύουν να μην το πληρωθούν. Εξ αυτού του λόγου ενδέχεται να προσληφθούν στο τέλος του μήνα όταν και στη χειρότερη περίπτωση θα λειτουργήσουν οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί. Το θέμα είναι και ουσιαστικό και γραφειοκρατικό. Έχει σχέση με τις καινούριες συμβάσεις, των 76 εργαζόμενων και με τη διαδικασία έγκρισης της πληρωμής αυτών των εργαζομένων για το χρονικό διάστημα που η παλιά διοίκηση της «Αλληλεγγύης», θα έχει αντικατασταθεί από την καινούρια.
Ο Λ. Παππάς είπε ότι ως διοίκηση του νομικού προσώπου ανέλαβε πρόεδρος την Άνοιξη του 2011. «Τα καταφέραμε» είπε στους δημοσιογράφους θυμίζοντας ότι στην αρμοδιότητα του ίδιου νομικού προσώπου ήταν τα δημοτικά ιατρεία – φαρμακείο, το πρόγραμμα βοήθεια στο σπίτι. Ο Λ. Παππάς ζήτησε η «Αλληλεγγύη» να στηριχθεί και να χρηματοδοτηθεί με περισσότερα χρήματα από τη διοίκηση του Δήμου. Όμως παρατήρησε ότι στο προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2015, δεν υπάρχει κάτι τέτοιο, δεν προβλέπεται. Το νομικό πρόσωπο, είπε ο Λ. Παππάς δεν χρωστά. Έφθασε στο σημείο να έχει πλεόνασμα 2 εκατομμύρια ευρώ το 2012. Εγώ – είπε – είμαι στη διάθεση της νέας διοίκησης. Ενώ στο τέλος των δηλώσεών του ευχαρίστησε τον Κωστή Σιμιτσή, το προσωπικό του νομικού προσώπου, τους δημοτικούς γιατρούς. Ζήτησε συγγνώμη για ενδεχόμενες αδικίες που έγιναν επί των ημερών του. «Δεν έγιναν από πρόθιεση», είπε χαρακτηριστικά.
Σε ερώτηση για τη σχέση του με τον Κωστή Σιμιτσή απάντησε, ότι έχει άριστες σχέσεις μαζί του. «Αισθάνομαι τον Κωστή Σιμιτσή, κάτι σαν πολιτικό μου πατέρα. Τον στηρίζω. Έχουμε επικεφαλής. Το τι θα κάνουμε θα το αποφασίσουμε συλλογικά», είπε ο Λ. Παππάς.
Αν δεν ήταν ο Κωστής Σιμιτσής τους περισσότερους από εμάς δεν θα τους ήξερε ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας, κατέληξε ο κ. Παππάς.
Συγκεκριμένα είπε ο Λεωνίδας Παππάς: «Σήμερα είναι η τελευταία για μας συνέντευξη τύπου. Αφορά τα αποτελέσματα του ΕΣΠΑ και για ένα σύντομο απολογισμό αυτής της τριετούς θητείας. Η συγκεκριμένη συνέντευξη τύπου ήταν προγραμματισμένη να γίνει την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά λόγω του γεγονότος ότι άργησαν τα αποτελέσματα του ΕΣΠΑ και είχαμε μόνο προσωρινά αποτελέσματα, τα οποία εν τέλει άλλαξαν με ενστάσεις, κρίναμε σκόπιμο, αφού είχαμε τα οριστικά αποτελέσματα, να την κάνουμε σήμερα. Η συνέντευξη τύπου επρόκειτο να γίνει στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου αλλά η κα Δήμαρχος έκρινε σκόπιμο ότι δεν έπρεπε να γίνει, τώρα για ποιους λόγους, εγώ δε μπορώ να σας πω, αφού δε θα δημιουργούσαμε κανένα απολύτως πρόβλημα.
Στην ουσία τώρα. Εμείς και φέτος κάναμε τη δουλειά μας όπως έπρεπε.Τελικώς εγκρίθηκα 550 βρέφη και νήπια. Αυξημένα κατά 7% σε σχέση με πέρσι και αυτό σημαίνει ότι θα χρηματοδοτηθούμε με 93.000 ευρώ περίπου περισσότερα χρήματα από πέρσι, μέσω ΕΣΠΑ. Ήμασταν από τους λίγους δήμους που αυξήσαμε τον αριθμό των βρεφών και των νηπίων και σε κάθε περίπτωση αποδείξαμε και κάναμε αυτό που μας ζήτησε ο δήμαρχος να συνεχίσουμε να διοικούμε μέχρι το τέλος της θητείας σαν να είχαμε κερδίσει τις εκλογές. Το κάναμε όχι για να ευχαριστήσουμε τους επόμενους, αλλά γιατί το οφείλαμε στους καβαλιώτες και έπρεπε να διασφαλίσουμε τη χρηματοδότηση και για το επόμενο έτος».

Προηγούμενο άρθρο

Διαφώνησαν και στο υπουργείο οι εταιρίες

Επόμενο άρθρο

Σήμερα ασφαλτοστρώνουν τμήμα 100 μέτρων