Dark Mode Light Mode

Απολογισμός Παντοπωλείου μετά την ΕΔΕ

Λίγο πριν αρχίσει η συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου χθες το μεσημέρι στο δημαρχείο, πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση της επιτροπής που κάνει έλεγχο για τη δραστηριότητα του κοινωνικού παντοπωλείου.

Παρέμβαση έκανε ο δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής, που εισηγήθηκε να μη γίνει τώρα όπως προβλέπεται ο απολογισμός λειτουργίας του κοινωνικού παντοπωλείου, για το 2ο εξάμηνο του 2013, αλλά να περιμένει την ολοκλήρωση της Ένωσης Διοικητικής Εξέτασης που είναι σε εξέλιξη.

Με την πρόταση αυτή διαφώνησε ο Γιώργος Τσιρονίδης, εκπρόσωπος στην ίδια επιτροπή της παράταξης του Άρη Βέρρου, ενώ δήλωσε μόνο την παρουσία του το μέλος της ίδιας επιτροπής, Παναγιώτης Βελισσάρης.

Στην εισήγησή του ο Κωστής Σιμιτσής, είπε για το κοινωνικό παντοπωλείο και τον απαραίτητο απολογισμό: «Όλοι σας επειδή ήσαστε ταυτόχρονα μέλη του τοπικού συμβουλίου και της επιτροπής που κάνει απολογισμό για τη λειτουργία του κοινωνικου παντοπωλείου, δουλέψατε εθελοντικά γι΄ αυτό και μπράβο σας. Σας θυμίζω ότι είναι σε εξέλιξη μια ένορκη διοικητική εξέταση, που πιστεύω ότι θα τελειώσει μέχρι το τέλος του έτους. Είναι άσκοπο και πρόωρο να γίνει τώρα ο απολογισμός του εξαμήνου. Θα τον κάνουμε όταν βγει το πόρισμα της ΕΔΕ. Το ίδιο θέμα απασχολεί τον επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης και την εισαγγελία εφετών Θράκης, όπου καταθέσαμε ως μάρτυρες, εγώ και η Άννα Σπανδώνη. Κάνω τα αδύνατα δυνατά το πράγμα να ξεκαθαρίσει γρήγορα», είπε ο κ. δήμαρχος.

Ο Γ. Τσιρονίδης επέμενε, ο απολογισμός να γίνει τώρα, για να καθαρίσει όπως είπε η ρετσινιά. Προκάλεσε δε τη Λία Ασλανίδου ν΄ αναφέρει στα μέλη της επιτροπής το τι παραλαβές έγιναν, να προχωρήσει δηλαδή η διαδικασία του απολογισμού. «Δεν συμφωνώ να περιμένουμε την ΕΔΕ» κατέληξε ο Γ. Τσιρονίδης.

Ο δήμαρχος του απάντησε: «Δεν περίμενα να συμφωνήσεις. Δεν θέλουμε την πολιτική εκμετάλλευση του θέματος. Δε θέλουμε κάποιοι να εκμεταλλευτούν πολιτικά το θέμα. Εσείς είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτή τη ρετσινιά. Εσείς κάνατε το ντόρο. Φέρε πρώτα τρόφιμα στο παντοπωλείο και μετά δικαιούσε να μιλάς».

Η τοπική σύμβουλος κα Σπηλοπούλου είπε προς το Γ. Τσιρονίδη: «Ελάτε … ελάτε και καθίστε σαν εμάς στα σούπερ μαρκετ να μαζέψετε τρόφιμα. Ελάτε στο κοινωνικό παντοπωλείο για εθελοντική δουλειά».

«Αν μας το λέγατε θα ερχόμασταν. Εμένα μου είπαν να ελέγχω το κοινωνικό παντοπωλείο», της απάντησε ο Γ. Τσιρονίδης.

Ο Τάκης Βελισσάρης που έκλεισε τη συζήτηση είπε: «Δεν υποπτεύομαι κανένα και δεν κατηγορώ κανένα. Εγώ δε συμμετέχω στη διαχείριση του κοινωνικού παντοπωλείου. Δεν ξέρουμε τι παραλαμβάνετε, τι μοιράζετε και μετά ερχόμαστε σαν πλυντήριο να κάνουμε απολογισμό. Συγχαίρω όσους προσφέρουν και καλώς το θέμα παγώνει μέχρι να λήξει η ΕΔΕ, αλλά απλώς δηλώνω την παρουσία μου στη λήψη της συγκεκριμένης απόφασης.

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Διαταγή προφυλάκισης για τη Σοφία Μπουδακίδου!

Επόμενο άρθρο

Μετά τις γιορτές τα έργα σε Ερυθρού – Βενιζέλου