Dark Mode Light Mode
Υλικό από κάμερες βλέπουν στην Α.Δ. Καβάλας
Απολογισμός του προγράμματος ΣΤΗΡΙΖΩ – Τα αδύνατα & δυνατά σημεία των κοινωνικών δομών
Ξανάρχεται το Aegean Odyssey

Απολογισμός του προγράμματος ΣΤΗΡΙΖΩ – Τα αδύνατα & δυνατά σημεία των κοινωνικών δομών

Απολογιστική συνέλευση για την έως τώρα πορεία του προγράμματος «Στηρίζω» πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στη Δημοτική Βιβλιοθήκη. Οι φορείς αποφάνθηκαν ότι είναι επιβεβλημένη η οικονομική βοήθεια του δήμου Καβάλας, προκειμένου το κοινωνικό παντοπωλείο να ενισχυθεί με τρόφιμα τα οποία αμέσως μετά θα μοιραστούν στους δικαιούχους. Ικανοποίηση εκφράστηκε πάντως για την λειτουργία του κοινωνικού φαρμακείου και του δημοτικού λαχανόκηπου.
Η δημοτική σύμβουλος και νέα πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑΣ Αναστασία Ιωσηφίδου, η εκλογή της οποίας θα εγκριθεί στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, παραβρέθηκε στη συνάντηση της Δευτέρας κι έλαβε ενδελεχή ενημέρωση για όλες τις δομές του προγράμματος «Στηρίζω». Η σημαντικότερη πληροφόρηση προήλθε από τους εργαζόμενους. Θερμές ήταν οι ευχαριστίες της κ. Ιωσηφίδου, όχι μόνο προς του εταίρους του προγράμματος αλλά και προς τους απασχολούμενους, είτε αυτοί λαμβάνουν τακτικές αποδοχές είτε είναι εθελοντές, των οποίων η βοήθεια είναι κυριολεκτικά πολύτιμη.
Η Αναστασία Ιωσηφίδου υπογράμμισε τους διακριτούς ρόλους του δήμου Καβάλας και της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑΣ. Η δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα, τόσο προεκλογικά όσο και μετά την εκλογική της νίκη, υπογράμμισε αλλεπάλληλες φορές την αμέριστη στήριξή της στις κοινωνικές δομές. Κάτι που θα το αποδείξει κι εμπράκτως. Απαραίτητη είναι η εξασφάλιση κονδυλίων μέσω των οποίων θα συνεχίσει η λειτουργία όλων των κοινωνικών δομών.
Στην απολογιστική συνάντηση για τη λειτουργία ενός έτους του προγράμματος «Στηρίζω» βρέθηκε ως εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου, ενός εκ των ετέρων, ο Α’ αντιπρόεδρος της διοικήσεως Μάρκος Δέμπας. Ο οποίος κατόπιν της ενημερώσεως συμπέρανε ότι το πρόγραμμα λειτουργεί ορθά αφού οι περισσότεροι συμμετέχοντες φορείς εμφανίζονται ικανοποιημένοι. Εξαιρετική είναι η λειτουργία του Κοινωνικού Φαρμακείου – Ιατρείου, ενώ ο δημοτικός λαχανόκηπος εκπλήρωσε ήδη το 70% των αποτελεσμάτων που είχαν τεθεί βάσει αρχικού σχεδιασμού.
Σε ικανοποιητικό βαθμό καλύφθηκαν τα περιστατικά που κλήθηκε να διαχειριστεί η Τράπεζα Χρόνου & Διαμεσολάβησης. Μέσω των δύο Κοινωνικών Παντοπωλείων (Καβάλας + Φιλίππων) εξυπηρετούνται 360 οικογένειες δικαιούχων. Το μόνο που υπολείπεται είναι η αποτελεσματικότερη ευαισθητοποίηση των εθελοντών και των τοπικών φορέων, προκειμένου να ενισχύουν το δυνατόν συχνότερα τη λειτουργία κι έτσι να γεμίζουν τα ράφια με προϊόντα.
Σχολιάζοντας τον οικονομικό απολογισμό του προγράμματος «Στηρίζω» ο κ. Δέμπας παρατήρησε ότι ήδη έχει απορροφηθεί το 40% του προϋπολογισμού για το έργο, ενώ έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες για την εκταμίευση και του υπόλοιπου ποσού. Έτσι δε θα σημειωθούν καθυστερήσεις είτε στην καταβολή των δεδουλευμένων του προσωπικού, είτε στην αποπληρωμή των λειτουργικών δαπανών. Ο αρχικός στόχος των 800 εξυπηρετούμενων μέσω του προγράμματος έχει επιτευχθεί, διευκρίνισε ο κ. Δέμπας, εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι το 2015 οι ρυθμοί θα βελτιωθούν. Τα άδεια ράφια των Κοινωνικών Παντοπωλείων, κυρίως στη διάρκεια του καλοκαιριού, αποδόθηκε στη μειωμένη εθελοντική ενίσχυση. Με δεδομένη την είσοδο του φθινοπώρου κι αφού ο κόσμος επιστρέφει από τις διακοπές του, ο Μάρκος Δέμπας εμφανίστηκε σίγουρος ότι έως το τέλος του Σεπτέμβρη τα ράφια θα γεμίσουν και πάλι με είδη.

Προηγούμενο άρθρο

Υλικό από κάμερες βλέπουν στην Α.Δ. Καβάλας

Επόμενο άρθρο

Ξανάρχεται το Aegean Odyssey