Dark Mode Light Mode

Αποχή Δικηγόρων δύο ακόμη μέρες

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας επικύρωσε την απόφαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος και αποφάσισε την συνέχιση της αποχής των δικηγόρων της Καβάλας από τα καθήκοντά τους την Πέμπτη 15 και Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Καβάλας, όπως και οι υπόλοιποι Δικηγορικοί Σύλλογοι της Χώρας, διαμαρτύρεται έντονα και καταδικάζει απερίφραστα τόσο την αντισυνταγματική διαδικασία ψηφίσεώς του όσο και το αντισυνταγματικό περιεχόμενο του άρθρου μόνου του Ν.4093/2012 που μόλις δημοσιεύθηκε (ΦΕΚ Α’ 222/12-11-2012).

Με το Νόμο αυτό συνεχίζεται η νομοθετική εκτροπή που οδηγεί σε αποδόμηση του κοινωνικού κράτους και του κράτους δικαίου, σε ανατροπή πάγιων αρχών του δικαιϊκού μας συστήματος και σε πλήρη απαξίωση του δικηγορικού λειτουργήματος, αφαιρώντας από τους δικηγόρους τον θεσμικό ρόλο τους στην απονομή της Δικαιοσύνης.

Η συνέχιση των κινητοποιήσεών μας ενάντια σε όλα τα παραπάνω είναι η μόνη συμβατή επιλογή με την ιστορία και τις παραδόσεις του Σώματος και η μόνη απάντηση σε όλους εκείνους που με τις καθοδηγούμενες αποφάσεις τους οδηγούν στην εξαθλίωση τους Έλληνες Δικηγόρους, που διαχρονικά έχουν διακριθεί για την σημαντική προσφορά τους στους αγώνες για την δημοκρατία και την προάσπιση των ατομικών ελευθεριών.

Πέραν των ανωτέρω, σύμφωνα και με τα όσα πρόσφατα η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος ανακοίνωσε, διατρανώνουμε την αποφασιστικότητά μας να αντισταθούμε με κάθε νόμιμο μέσο στην αποτροπή της επιχειρούμενης υπονόμευσης των δικαιωμάτων των μελών μας και γενικότερα των ελεύθερων επαγγελματιών, η οποία θα προκύψει από την – κατά τις πληροφορίες – επεξεργασία νέου φορολογικού νομοσχεδίου.

Στο νομοσχέδιο αυτό περιέχονται διατάξεις κοινωνικά άδικες και ιστορικά πρωτόγνωρες, που έρχονται σε ευθεία αντίθεση με τους κανόνες της λογικής και της αγοράς, καταλήγοντας στην συλλήβδην και χωρίς καμία διάκριση καταδυνάστευση των ελευθέρων επαγγελματιών. Με την επιχειρούμενη αυτή μεθόδευση παραβιάζονται πλήρως οι αρχές της φορολογικής ισότητας και της κατανομής των δημόσιων βαρών ανάλογα με τη φοροδοτική ικανότητα του κάθε πολίτη. Έτσι οδηγούνται σε οικονομικό αδιέξοδο και εξαθλίωση οι ελεύθεροι επαγγελματίες και μεταξύ αυτών και οι δικηγόροι, που βιώνουν αποδεδειγμένα στο μέγιστο βαθμό τις συνέπειες της παρούσας δυσμενούς συγκυρίας.

Για μία ακόμη φορά τονίζεται ότι οι Δικηγόροι της χώρας, σε πνεύμα πλήρους σύμπνοιας και ομοψυχίας, αρνούνται να συναινέσουν σε μέτρα «μνημονιακής» λογικής που πλήττουν κατά τρόπο βάναυσο το χώρο της Δικαιοσύνης και εν γένει το δικαιΐκό μας σύστημα και δηλώνουν ότι δεν προτίθενται να δεχτούν αμαχητί το στρεβλό τρόπο με τον οποίο γίνεται αντιληπτό στην Ελλάδα το δήθεν άνοιγμα του δικηγορικού επαγγέλματος στο βωμό της εξυπηρέτησης αδιέξοδων πολιτικών έξωθεν επιβαλλόμενων, που στοχοποιούν τον κλάδο, παραμερίζοντας κάθε έννοια λογικής, σύγχρονων κανόνων της αγοράς και κοινωνικής δικαιοσύνης.

Το ΔΣ

 

Προηγούμενο άρθρο

Πολλές ευχές στον Μάκη Παπαδόπουλο

Επόμενο άρθρο

Με άρωμα γυναίκας η νέα διοίκηση του ΣΦΓΤ