Dark Mode Light Mode

Απόδοση των ΚΑΠ – Οι δήμοι θα υποδεικνύουν στη ΔΕΗ

Κατανέμεται σε όλους τους δήμους της χώρας η απόδοση εσόδων από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους έτους 2013 ποσού 104.825.474,12 ευρώ.

Το ποσό θα αξιοποιηθεί για την κάλυψη λειτουργικών και λοιπών γενικών δαπανών της αυτοδιοίκησης πρώτου βαθμού. Σύμφωνα με την απόφαση κατανομής που υπέγραψε το υπουργείο Εσωτερικών, από το συγκεκριμένο ποσό θα παρακρατηθεί και θα αποδοθεί με τη χρηματική εντολή του υπουργείου προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, ποσό 11.172.310,86 ευρώ υπέρ των ΤΠΔΚΥ και ΤΕΑΔΚΥ (πρώην ΤΑΔΚΥ). Το συνολικό ποσό που αποδίδεται στην αυτοδιοίκηση αποτελεί έσοδα του λογαριασμού «Έσοδα από επιχορηγήσεις για λειτουργικές δαπάνες».

Τα χρήματα αυτά προορίζονται για την κάλυψη λειτουργικών και λοιπών γενικών δαπανών τους και κατά προτεραιότητα δαπανών μισθοδοσίας του προσωπικού τους, καθώς επίσης και λοιπών δαπανών που επιχορηγούνται με ξεχωριστές αποφάσεις μας έως την έκδοση αυτών, εφόσον υπάρχει επιτακτική ανάγκη.

Σύμφωνα με τον πίνακα κατανομή των κονδυλίων οι τέσσερις δήμοι της περιφερειακής ενότητας Καβάλας θα λάβουν τα εξής ποσά:

ΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ 797.056,79 ευρώ

ΔΗΜΟΣ ΠΑΓΓΑΙΟΥ 342.191,95 ευρώ

ΔΗΜΟΣ ΝΕΣΤΟΥ 241.501,83 ευρώ

ΔΗΜΟΣ ΘΑΣΟΥ 133.585,71 ευρώ

 

ΟΙ ΟΤΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΕΗ

Οι τοπικές αρχές θα πρέπει να ενημερώνουν άμεσα τη ΔΕΗ για τις περιπτώσεις εκείνες των οικογενειών που πραγματικά δεν μπορούν να αποπληρώσουν τους λογαριασμούς ρεύματος, ώστε η επιχείρηση να αποκαθιστά άμεσα την ηλεκτροδότηση.

Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός ΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης μετά την ευρεία κυβερνητική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, στη διάρκεια της οποίας έγινε εκτενής αναφορά και για το πρόβλημα των νοικοκυριών που δεν έχουν ρεύμα.

Η κινητοποίηση αυτή της κυβέρνησης ήλθε μετά από τον θάνατο της 13χρονης μαθήτριας στη Θεσσαλονίκη λόγω αναθυμιάσεων από μαγκάλι, το οποίο αποτελούσε το μοναδικό μέσο θέρμανσης στο διαμέρισμα όπου διέμενε μαζί με τη μητέρα της χωρίς να έχουν ρεύμα. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πάνω από 350.000 οικογένειες οικογένειες επανήλθε και πάλι μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε σε ακόμη ένα σπίτι χωρίς ρεύμα στο Κορδελιό Θεσσαλονίκης. Αίσθηση μάλιστα προκάλεσε η αναφορά του δημάρχου Κορδελιού – Ευόσμου Στάθη Λαφαζανίδη ότι στο δήμο του έχουν καταγραφεί περίπου 700 οικογένειες που ζουν χωρίς ρεύμα.

Να σημειωθεί ότι η ΔΕΗ, επίσης μετά τον τραγικό θάνατο της Σάρας στη Θεσσαλονίκη και τη γενική κατακραυγή την Τετάρτη, απηύθυνε έκκληση για επικοινωνία σε όσους πολίτες θεωρούν ότι ανήκουν στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και πιστεύουν ότι χρήζουν ειδικής μέριμνας. Επίσης παρακαλεί όσους κοινωνικούς φορείς γνωρίζουν περιπτώσεις ανθρώπων που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα διαβίωσης, να ενημερώνουν άμεσα τις κατά τόπους υπηρεσίες της.

 

Προηγούμενο άρθρο

Η πόλη τίμησε τον Άγιο Νικόλαο

Επόμενο άρθρο

Γιώργος Τσοκτουρίδης: «Θα βρούμε λύση»