Dark Mode Light Mode

Απόλλων Πάτρας- Ενωση 80-79: Πήγε στη βρύση αλλά δεν ήπιε νερό – Εξελίξεις στο θέμα Χουγκάζ

Η Ενωση το απόγευμα του Σαββάτου γνώρισε την 4η συνεχόμενη ήττα στο πρωτάθλημα σε ισάριθμες αγωνιστικές. Το πάλεψε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο αλλά τελικά δεν τα κατάφερε. Το τρίποντο στην εκπνοή του Γκαγκαλούδη δε βρήκε στόχο. Πριν ο έμπειρος Αργυρόπουλος με δύο εύστοχες βολές, είχε δώσει το προβάδισμα στους γηπεδούχους σ` ένα δραματικό φινάλε, όπου τελικά οι Πατρινοί πέτυχαν την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα, αντίθετα με την Ενωση.

Στο πρώτο ημίχρονο η Ενωση δεν ήταν καλή, ο Απόλλων Πάτρας αρχικά προηγήθηκε με 25-16 και στη συνέχεια έκλεισε το ημίχρονο με 41-30. Η Ενωση στο β` μέρος βελτίωσε σε πολύ μεγάλο βαθμό την άμυνα της και μάλιστα βρέθηκε στο σημείο να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση και να προηγηθεί με 55-48, κάνοντας ένα εντυπωσιακό σερί 25-7.

Στο τέλος της τρίτης περιόδου οι γηπεδούχοι πήραν προβάδισμα με βραχεία κεφαλή(63-62). Ο Γκαγκαλούδης ισοφάρισε σε 71-71 και ο Κόλεμαν έκανε το 75-77.

Το ματς ήταν ντέρμπι μέχρι το τέλος. Ο Κλάιμπερ με τρίποντο έκανε το 78-77 για τους Πατρινούς και αμέσως η Ενωση με τον Γκράντι πήγε μπροστά στο σκορ με 79-78.

Ο Στεφανίδης έκανε φάουλ στον Αργυρόπουλο στα 5` και αυτός ευστόχησε και στις δυο βολές.

Στην Ενωση 3 παίκτες σήκωσαν το βάρος στο σκοράρισμα. Κυρίως ο Γκαγκαλούδης με τον Κόλεμαν και λιγότερο ο Γκράντι.

Ο Γκαγκαλούδης πέτυχε 25 πόντους με 6/6 βολές, 5/10 δίποντα και 3/7 τρίποντα. Επίσης είχε 4 ασίστ και 5 κλεψίματα.

Ο Κόλεμαν είχε 21 πόντους με 1/3 βολές, 10/14 δίποντα. Επίσης πήρε 8 ριμπάουντ και έκανε 3 κοψίματα. Πολύ καλή εμφάνιση. Ο Γκράντι παρουσιάστηκε βελτιωμένος. Πέτυχε 14 πόντους με 2/4 βολές, 3/8 δίποντα και 2/6 τρίποντα. Είχε ακόμη 6 ριμπάουντ και 4 κλεψίματα σε 33` λεπτά που αγωνίστηκε. Από τους υπόλοιπους αυτή τη φορά δε μπόρεσε να βοηθήσει καθόλου ο Μίτροβιτς που σε 11` λεπτά χρόνο συμμετοχής, δεν πέτυχε ούτε έναν πόντο. Ο Στεφανίδης είχε 7 πόντους αλλά και 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο.

Ο Στυλιανού δοκίμασε το πόδι του στο ζέσταμα και τελικά δε μπόρεσε να αγωνιστεί. Στην Πατρινή ομάδα μοιράστηκε το σκοράρισμα. Το βάρος κυρίως σήκωσαν οι ξένοι παίκτες της ομάδας.

Τα δεκάλεπτα: 25-18, 41-30, 63-62, 81-70

Οι συνθέσεις.

Απόλλων Πάτρας: Μακ Κόλουμ 13(1), Αργυρόπουλος 10(1), Καπερώνης 0, Γκραντ 14(2), Λιανός 5, Πέτροβιτς 11(1), Κρόλο 2, Λυμπέρης 0, Κλάιμπερ 14(4), Ζαφείρης 0, Μολφέτας 0, Τέρνερ 11.

Ενωση: Πάνος 6, Καλαμπάκας, Μανωλόπουλος 4, Στεφανίδης 7(1), Γκράντι 14(2), Βελισσαρίου 0, Μίτροβιτς 0, Γκαγκαλούδης 25(3), Κριστέφσκι 2, Κόλεμαν 21, Ιλιεφ 2.

Συνολικά η Ενωση είχε 13/ 18 βολές, 24/42 δίποντα, 6/ 20 τρίποντα, 23 αμυντικά ριμπάουντ, 9 επιθετικά ριμπάουντ, 14 ασίστ, 10 κλεψίματα και 5 τάπες.

*Κρις Χουγκάζ: « Δίπλα στην ομάδα, ακόμη και αν φύγω»

Ο Κρις Χουγκάζ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από τον πάγκο της Ενωσης μετά την 4η συνεχόμενη ήττα της ομάδας. Στις δηλώσεις του πάντως τόνισε ότι τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμη, όσον αφορά την παραμονή.

Ο Έλληνας τεχνικός της ομάδας της Καβάλας τόνισε αναλυτικά για το συγκεκριμένο ματς: «Ήταν ένα πολύ δυνατό παιχνίδι μέσα σε μια πολύ δυνατή έδρα που κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Δεν ξεκινήσαμε καλά. Είπα στο ημίχρονο στους παίκτες μου ότι έπρεπε να μην δίνουν εύκολα ριμπάουντ και να μειώσουμε τους αιφνιδιασμούς, κάτι που κάναμε στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Η ομάδα μας στις λεπτομέρειες δεν έχει πάρει κάποια νίκη μέχρι στιγμής.

Από την αρχή της σεζόν είναι μια πρόκληση για εμάς. Έχουμε πολλά νέα παιδιά που παίζουν για πρώτη φορά στην Α1. Δεν έχει κριθεί τίποτα ακόμα. Το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμα και είμαι υπερήφανος για αυτή την ομάδα και τους παίκτες μου γιατί βλέπω πως δουλεύουν στο γήπεδο. Εγώ θα είμαι δίπλα στην ομάδα ακόμα κι αν σταματήσει η συνεργασία μας. Ο Απόλλωνας αν παίζει έτσι, δεν έχει να φοβάται τίποτα στο πρωτάθλημα».

Με τη σειρά του ο Κίτον Γκραντ σχολίασε: «Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Και οι δύο ομάδες έπαιξαν σαν να ήταν παιχνίδι πλέι οφ. Βρίσκονταν στο τέλος της βαθμολογίας και ήθελαν τη νίκη. Θέλαμε πολύ τη νίκη, το ίδιο και ο Απόλλωνας έκανε ένα καλό παιχνίδι. Έβαλε σημαντικά καλάθια».

Ο προπονητής του Απόλλων Πάτρας Νίκος Βετούλας στις δηλώσεις του, τόνισε τα εξής: « Είμαι πολύ ευχαριστημένος για τη νίκη μας, ειδικά με τον τρόπο που ήρθε, καθώς πιστεύω ότι θα μας δώσει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Ακόμη υπάρχει πολύς δρόμος αλλά κάποιοι βιάστηκαν να ρίξουν τον Απόλλων Πάτρας στη Α2 κατηγορία, όχι εγώ».

*Εξελίξεις στο θέμα του Χουγκάζ

Χθες δεν είχαμε την παραμικρή εξέλιξη στο θέμα παραμονής η όχι του Κρις Χουγκάζ στον πάγκο της ομάδας.

Δεν πάρθηκε κάποια απόφαση. Ουδείς μπορεί να πει με σιγουριά, το τι ακριβώς θα γίνει. οι δηλώσεις του Χουγκάζ μάλλον κρίθηκαν άστοχες, στους κύκλους της ΚΑΕ.

Τα πάντα θα κριθούν σήμερα η αύριο με τον Κώστα Παπακωνσταντίνου, να παίρνει την απόφαση για το αν θα συνεχιστεί η όχι η συνεργασία με τον Χουγκάζ. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάτι το δεδομένο.

 

Προηγούμενο άρθρο

Ορφέας Ελ- Δόξα Πετρούσας 2-1 - Ηρακλής- Αρης Ζυγού 4-0 : Ο Σούλης είναι εδώ !

Επόμενο άρθρο

Γιώργος Τσοκτουρίδης στους 93, 7: « Ο ΑΟΚ έχει συνέχεια»