Dark Mode Light Mode

Απόλλων 1926- ΑΟΚ 4-0: Πήγαμε μια βόλτα και γυρίσαμε πίσω

Καλαμαριά(ανταπόκριση)

Επιμέλεια: Τάσος Πατσίδης

Ο ΑΟΚ ξεκίνησε το πρωί της Κυριακής για τη Θεσσαλονίκη μια ωραία εκδρομή και το βράδυ της ίδιας μέρας γύρισε πίσω. Εχασε καθαρά από τον Απόλλων 1926, αφού στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα… ήταν αλλού. Ειδικά στο β΄ μέρος δε δημιούργησε ούτε μια καλή φάση. Παρουσίασε αδυναμίες σε όλες τις γραμμές.

Ο Γιώργος Μαραντάς επιφύλαξε κάποιες εκπλήξεις στον καταρτισμό της ενδεκάδας.

Ο Τιγγιρίδης αντικατέστησε τον Γιαννίκογλου, κάτω από τα δοκάρια. Δεξιά έπαιξε ο Καζαντζίδης και αριστερά ο Βαλεριάνος με στόπερ Χόρτσα και Γκαρακλίδη. Ο Ντουτσαρίδης και ο Κουρέλας ήταν οι δυο ανασταλτικοί μέσοι. Ο Καρλόπουλος και ο Πάλλας στα πλάγια της μεσοεπιθετικής γραμμής. Ο Καπνίδης στον άξονα και ο Αλεξίου στη θέση του σέντερ φορ.

Στον πάγκο έμειναν οι βασικοί σε όλα τα ματς, Πόπτσης και Αρτσε. Ο Καρλόπουλος επανεμφανίστηκε μετά το ματς, κόντρα στην Καρδίτσα στις αρχές του πρωταθλήματος.

Ο ΑΟΚ αιφνιδιάστηκε στα πρώτα λεπτά και βρέθηκε να χάνει στο 26` με 2-0. Ο Μαραντάς άλλαξε το σχηματισμό, όμως η ζημιά είχε γίνει. Ο Πασιαλής ήταν αυτός που δημιούργησε πολλά προβλήματα, στην άμυνα του ΑΟΚ, στο πρώτο διάστημα του παιχνιδιού.

Το συγκρότημα της Καβάλας έγινε απειλητικό από το 30` και μετά. Σε δυο περιπτώσεις Αλεξίου και Καπνίδης, δε μπόρεσαν να παραβιάσουν την αντίπαλη εστία.

Ο Ντομί και ο Πόπτσης ήταν οι δυο πρώτες αλλαγές του Μαραντά, πριν ολοκληρωθεί το πρώτο 45λεπτο. Στο Β` μέρος όλα τελειώσανε στο 60`. Η Καλαμαριά πέτυχε τρίτο γκολ και ο ΑΟΚ έριξε λευκή πετσέτα. Η εμφάνιση αποκαρδιωτική. Ο εφιάλτης του υποβιβασμού παραμένει ορατός, σε μεγάλο βαθμό.

Το φιλμ του αγώνα

5` Ο Πασιαλής απειλεί την εστία του Τιγγιρίδη, αλλά προλαβαίνουν οι αμυντικοί.

7` Ο Πασιαλής έκλεψε τη μπάλα από τα δεξιά, πλάσαρε αλλά δε βρήκε στόχο.

12` Με γυριστό σουτ έξω από την περιοχή, ο Πασιαλής θα πραγματοποιήσει το 1-0.

15` Κεφαλιά του Καπνίδη, η μπάλα περνάει άουτ

25` Κεφαλιά του Πάλλα, μπλόκαρε ο Καρατζιοβαλής.

26` Σουτ του Βλάχου μέσα από την περιοχή και το 2-0. Ο Τιγγιρίδης βρήκε τη μπάλα που κατέληξε όμως στα δίχτυα.

32` Σέντρα του Πέλκα, κεφαλιά του Αθανασιάδη, η μπάλα άουτ.

34` Σουτ Αλεξίου μέσα από την περιοχή, η μπάλα άουτ.

36` Σουτ του Καπνίδη, ο Καρατζιοβαλής απομακρύνει σε κόρνερ.

59` Το 3-0 για τους γηπεδούχους με τον Αθανασιάδη, αφού που πέρασε και τον Τιγγιρίδη.

77` Φάουλ Παρμαξίδη, η μπάλα λίγο άουτ.

86` Το 4-0 για τον Απόλλωνα με τον Γκουγκουλιά. Προηγήθηκε σουτ του Ναλμπάντη, όπου η μπάλα βρήκε τα σώματα παικτών του ΑΟΚ και στρώθηκε στον σκόρερ.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων.

Απόλλων 1926(Ανδρέας Παντζιαράς): Καρατζιοβαλής, Πιτσόκος, Κισκαμπάνης, Μανουσαρίδης, Μωυσίδης, Βλάχος, Βέργος 74` Παρμαξίδης , Πέλκας 64`Ναλμπάντης , Αθανασιάδης 76` Γκουγκουλιάς, Πασιαλής.

ΑΟΚ: Τιγγιρίδης, Πάλλας 67` Παπαδόπουλος, Ντουτσαρίδης, Γκαρακλίδης, Χόρτσας 38` Πόπτσης, Βαλεριάνος, Κουρέλας, Καπνίδης, Καζαντζίδης, Καρλόπουλος, Αλεξίου 38` Ντομί.

 

Προηγούμενο άρθρο

“Κοινωνική Αποτελεσματική Παρέμβαση” του Βαγγέλη Παππά

Επόμενο άρθρο

Αρκαδικός- Ενωση 67-74: Με ηγέτες Καλαμπάκα- Κριστέφσκι