Dark Mode Light Mode

Απόντες οι 3 πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Το Σάββατο 1 Δεκέμβρη, το ΠΑΣΟΚ επιχείρησε να βάλει τα πράγματα σε μία σωστή σειρά, πρωτοβουλία που πήρε ο πρόεδρος του κόμματος Βαγγέλης Βενιζέλος.

Συνεδρίασε πρώτη φορά η κεντρική οργανωτική επιτροπή του συντακτικού συνεδρίου, που όπως ανακοινώθηκε θα γίνει τον Φεβρουάριο, μάλλον στην Αθήνα.

Στην κεντρική οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου συμμετέχουν οι τρεις πρώην βουλευτές Καβάλας, Μιχάλης Τιμοσίδης, Σάββας Εμινίδης, Δημήτρης Παπουτσής. Μετέχει επίσης η Πόπη Γερακούδη και ως εκπρόσωπος της νεολαίας ο Γιώργος Χριστοδουλίδης.

Στη συνάντηση του Σαββάτου δεν παραβρέθηκαν οι τρεις πρώην βουλευτές της Καβάλας. Βέβαια και οι τρεις παρακολουθούν από κοντά τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ. Την προηγούμενη εβδομάδα ήταν στην Αθήνα στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ ο Δημήτρης Παπουτσής. Ταξίδια στην Αθήνα πραγματοποιεί συχνά – πυκνά κι ο Μιχάλης Τιμοσίδης.

Ο Βαγγέλης Βενιζέλος και στην ομιλία του υποσχέθηκε συγκεκριμένες διαδικασίες που θ΄ ανακοινωθούν ως την Τετάρτη και θα αφορούν το χρόνο πριν από την πραγματοποίηση του συνεδρίου. Όλοι περιμένουν να μάθουν τα βήματα προς το συνέδριο, καθώς φαίνεται ότι με τις προσυνεδριακές διαδικασίες θα επιχειρηθεί να επανέλθουν σε δράση οι νομαρχιακές επιτροπές σε όλη την Ελλαδα. Σε κάθε νομό θα δημιουργηθεί οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου, σε κάθε πρωτεύουσα νομού θα πραγματοποιηθούν προσυνεδριακές εκδηλώσεις.

Όλα αυτά αναφέρθηκαν, είτε συγκεκριμένα, είτε αόριστα στην ομιλία του Βαγγέλη Βενιζέλου, το Σάββατο. Μεταξύ των άλλων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε τα ακόλουθα:

 

«Ξεκινήσαμε με την εκλογή του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ στις 18 Μαρτίου, και θα έπρεπε να πάμε αμέσως στο συνέδριο. Παρενεβλήθησαν οι διπλές εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου, η Κυβέρνηση συνεργασίας και τα νέα διλήμματα, η πεντάμηνη παρατεταμένη δύσκολη διαπραγμάτευση, η δοκιμασία των μέτρων, ξαναγυρίζουμε στην υποχρέωση να οργανώσουμε το συντακτικό συνέδριο. Προχωρούμε προς το Συντακτικό μας Συνέδριο το Φεβρουάριο. Ένα συνέδριο αυθεντικό, αντιπροσωπευτικό, ουσιαστικό, όχι σε μια φιέστα επικύρωσης ειλημμένων αποφάσεων. Το Φεβρουάριο. Δεν μπορούμε να αναβάλλουμε το χρονοδιάγραμμα αυτό, δεν μπορούμε να παρατείνουμε την εσωκομματική αβεβαιότητα, πρέπει να ολοκληρώσουμε την οργανωτική φυσιογνωμία και τη διάρθρωση της παράταξης, με εκλεγμένα όργανα.

Δεν έχω καμία διάθεση να διορίζω προσωρινά όργανα, χρειαζόμαστε και χρειάζομαι αιρετά όργανα, με εσωκομματική δημοκρατική νομιμοποίηση. Είναι αδικαιολόγητη και βλαπτική κάθε περαιτέρω αναμονή τώρα που έχουμε μια νέα αφετηρία για τη χώρα. Το συνέδριο του Φεβρουαρίου, το Συντακτικό Συνέδριο της παράταξης, είναι συνέδριο της παράταξης, είναι κομματικό, παραταξιακό. Δεν είναι «μονοκομματικό», ούτε κλειστό. Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να επισημοποιήσει τη νέα αξιακή και πολιτική του ταυτότητα, πρέπει να θεσμοποιηθεί, να γίνει ένα θεσμικό, ευρωπαϊκό, δημοκρατικό, συλλογικό, σύγχρονο κόμμα. Ανοικτό, αποπροσωποποιημένο, αποκεντρωμένο, μάχιμο, πολιτικό κατ’ ουσίαν, σκεπτόμενο, διαρθρωμένο, δικτυωμένο μέσα στην κοινωνία.Φίλες και φίλοι, η Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου είναι το ένα σκέλος, ο ένας πυλώνας της Εθνικής Οργανωτικής Επιτροπής. Ο άλλος πυλώνας είναι οι Νομαρχιακές Οργανωτικές Επιτροπές Συνεδρίου, που σε κάθε περιφέρεια συναπαρτίζουν την Περιφερειακή Οργανωτική Επιτροπή και είναι οι Περιφερειακές και Νομαρχιακές μας Επιτροπές που θα ορίσουν σε κάθε δημοτική οργάνωση την Δημοτική Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου.

Έτσι το ΠΑΣΟΚ, μέσα στις επόμενες μέρες, μέχρι την Τετάρτη, θα αποκτήσει την πλήρη προσυνεδριακή οργανωτική του δομή, η δε Γραμματεία της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής αποτελείται από σύσσωμη την Κοινοβουλευτική Ομάδα, την Πολιτική και Οργανωτική Γραμματεία, με τις αναγκαίες συμπληρώσεις, ώστε κανείς να μην αποκλειστεί από αυτούς που συμβολίζουν κάτι ουσιαστικό για την παράταξη και τη σχέση μας με την κοινωνία. Την έχω απευθύνει και ξαναπευθύνει και θα την απευθύνω πάντα την πρόσκληση αυτή.Η Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή, εσείς δηλαδή, με βάση τις δηλώσεις προτίμησής σας, θα κατανεμηθείτε στις ομάδες δουλειάς για τα βασικά προσυνεδριακά κείμενα, για το καταστατικό, για την ιδεολογική διακήρυξη, για το εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης, για τις πολιτικές θέσεις. Ενεργοποιούνται έτσι όλες μας οι Οργανώσεις, με βάση το μητρώο της 18ης Μαρτίου. Ώστε να προχωρήσουμε αμέσως στον ηλεκτρονικό διάλογο και στον πραγματικό διάλογο με τους πολίτες, πρόσωπο με πρόσωπο, να μπορέσουμε να προχωρήσουμε σε μια γνήσια εκλογή συνέδρων, ώστε να μην είναι το συνέδριό μας ένα συνέδριο αριστίνδην μελών και επισήμων.

Στις εβδομάδες που ακολουθούν μέχρι το συνέδριο, θα αναλάβουμε μια σειρά από προσυνεδριακές πρωτοβουλίες που δεν είναι μόνο οργανωτικές, είναι ταυτόχρονα και πολιτικές και προγραμματικές».

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο

65 γιατροί της Καβάλας κατέθεσαν αγωγή σε ΟΠΑΔ, ΤΥΔΚΥ, ΕΟΠΥΥ

Επόμενο άρθρο

Θεμελίωση ιερού ναού Αγίας Φωτεινής στη ΔΕΠΟΣ