Dark Mode Light Mode

Από την Καβάλα ο ιερέας με τις απάτες

Καβαλιώτης στην καταγωγή είναι ο ιερέας της Μητρόπολης Λαγκαδά που συνελήφθη χθες στην Θεσσαλονίκη κι είναι κατηγορούμενος για απάτες, από τις οποίες αυτός και οι συνεργοί του εξασφάλισαν χρηματικό ποσό που ξεπερνά τις 78.000 ευρώ. Ιερέας έγινε πρόσφατα (το 2013). Λέγεται ότι επιχείρησε να χειροτονηθεί στην Καβάλα αλλά δεν τα κατάφερε και επειδή είχε παρελθόν στις απάτες. Στην Καβάλα συνελήφθη το 2008 (πριν γίνει ιερέας) για παρόμοιες περιπτώσεις. Αντιγράφουμε από την ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης: Στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών, συνελήφθησαν με την αυτόφωρη διαδικασία, ο 30χρονος ιερέας – «εγκέφαλος» της συμμορίας και ο 45χρονος συνεργός του, ενώ διαπιστώθηκε η εμπλοκή στην υπόθεση και ενός 40χρονου δικηγόρου. Σε βάρος των εμπλεκομένων σχηματίσθηκε δικογραφία με τις κατά περίπτωση κατηγορίες της «Σύστασης συμμορίας», της «Απάτης κακουργηματικής μορφής κατ΄εξακολούθησης και κατ΄επάγγελμα», της «Πλαστογραφίας», της «Απατηλής Διέγερσης σε Μετανάστευση», της «Άμεσης Συνέργειας σε Απάτη» και της «Απιστίας Δικηγόρων». Συγκεκριμένα, από τα μέχρι στιγμής στοιχεία προκύπτει ότι: τον Απρίλιο του 2009, στη Θεσσαλονίκη, ο 30χρονος ιερέας ίδρυσε αρχικά μία εταιρεία, υποσχόμενος ψευδώς σε ανέργους τη δυνατότητα να τους εξασφαλίσει θέση εργασίας, σε Ελλάδα και Εξωτερικό, τον Μάρτιο του 2013, ο ιερέας συνεργαζόμενος με τον 45χρονο συνεργό του και με τη συνδρομή του 40χρονου δικηγόρου, ίδρυσε δεύτερη εταιρεία με συναφές αντικείμενο. Για να προσδώσουν νομιμοφάνεια στο εγχείρημά τους, χρησιμοποίησαν στην εταιρεία αυτή διαχειριστή -«αχυράνθρωπο» και υπαλλήλους.

Κατά τη λειτουργία των εταιρειών, δεν αναφέρονταν ή χρησιμοποιούνταν τα πραγματικά ονοματεπώνυμα των ιδρυτών τους, δεν υπήρχε δια ζώσης επαφή με τα θύματα, όλες οι συναλλαγές και επικοινωνίες γίνονταν τηλεφωνικά.

Μετά την «αλίευση» των θυμάτων, η οποία γινόταν μέσω αγγελιών και αναρτήσεων στο διαδίκτυο και για λόγους αληθοφάνειας, τα μέλη του κυκλώματος ζητούσαν από τους ενδιαφερόμενους ένα βιογραφικό σημείωμα και τη σύναψη ενός υποτιθέμενου συμβολαίου-σύμβασης εργασίας. Ακολούθως, αξίωναν από τους ανυποψίαστους πολίτες που αναζητούσαν επαγγελματική αποκατάσταση, την κατάθεση χρηματικών ποσών σε τραπεζικούς λογαριασμούς ή την αποστολή τους μέσω εταιρειών μεταφοράς χρημάτων και τη συμπλήρωση συναλλαγματικών, υφαρπάζοντας με τον τρόπο αυτό διάφορα χρηματικά ποσά. Εκτιμάται ότι, από την παράνομη δράση των νομιμοφανών εταιρειών, εξαπατήθηκαν συνολικά τουλάχιστον 166 πολίτες, ενώ το κύκλωμα απέσπασε παράνομο όφελος που ξεπερνά τις 78.000 ευρώ.

 

Προηγούμενο άρθρο

Γιάννης Καραθανάσης στους 93, 7: « Μέχρι τον Κόροιβο, σοβαροί σε κάθε παιχνίδι»

Επόμενο άρθρο

Οι 3 βουλευτές πιέστηκαν από τους επαγγελματίες για τον ΟΑΕΕ