Dark Mode Light Mode

Από το 2012 «μαγειρεύουν» για το αεροδρόμιο Αμυγδαλεώνα!

Η εφημερίδα μας παρουσιάζει σήμερα το πλήρες κείμενο της απάντησης της πολεμικής αεροπορίας στην επιστολή του Κωστή Σιμιτσή, σχετικά με την αξιοποίηση του αεροδρομίου Αμυγδαλεώνα.
Πρόκειται για απάντηση από τον κλάδο 3, Διεύθυνση υποδομών του γενικού επιτελείου αεροπορίας. Όπως προκύπτει από την απάντηση που υπογράφει υποπτέραρχος, από το Νοέμβριο του 2012 στην Αθήνα «μαγειρεύεται» η ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου στον Αμυγδαλεώνα, χωρίς κανένας να γνωρίζει το παραμικρό. Χωρίς να ενημερωθούν οι τοπικοί παράγοντες, οι τοπικοί φορείς, ο Δήμος Καβάλας, μια διαδικασία που αφορά ενδιαφερόμενο να νοικιάσει το αεροδρόμιο του Αμυγδαλεώνα και το κράτος έτσι όπως εκπροσωπείται από την πολεμική αεροπορία. Το κείμενο που έλαβε ως απάντηση στην επιστολή του ο Κωστής Σιμιτσής αναφέρει τα ακόλουθα:

«Σε απάντηση της ανωτέρω σχετικής επιστολής σας, σας γνωρίζουμε ότι:
Α)Η ΠΑ δέχθηκε πρόταση αξιοποίησης του εν λόγω Α/Δ, σε συνάφεια με την Αεροπορία, από εταιρεία το Νοέμβριο του 2012.
Β)Τον Ιανουάριο του 2014, η ΠΑ διέθεσε τμήμα του Α/Δ προς μίσθωση μέσω Δημοσίου Πλειοδοτικού Διαγωνισμού από το ΜΤΑ, με όρους και προϋποθέσεις ώστε να μην επηρεάζεται το επιχειρησιακό έργο της ΠΑ στο εν λόγω αεροδρόμιο και να βελτιωθούν οι εγκαταστάσεις (συντήρηση υποδομών, νέες κατασκευές κ.λ.π.) υποδομής του. Η διαδικασία είναι σε εξέλιξη.
Το αποτέλεσμα της όλης διαδικασίας, εφόσον τελεσφορήσει, θα είναι προς όφελος τόσο της Πολεμικής Αεροπορίας όσο και της τοπικής κοινωνίας, καθόσον συμβάλει στην ανάπτυξή της.
Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία επί του θέματος».

 

Προηγούμενο άρθρο

Μεγάλο ενδιαφέρον για τις προσλήψεις στη ΒΦΛ

Επόμενο άρθρο

Ολοκλήρωση εργαστηρίων με γιορτή