Dark Mode Light Mode
Η Ενωτική Κίνηση στο τιμόνι του Εμπορικού Συλλόγου
Από το site της Louis Cruises διαφήμιση 7μερης κρουαζιέρας και στην Καβάλα
Η αντεπίθεση της Ενεργειακής

Από το site της Louis Cruises διαφήμιση 7μερης κρουαζιέρας και στην Καβάλα

Μια 7μερη ελληνική κρουαζιέρα προτείνεται από την ιστοσελίδα της εταιρείας Louis Cruises, το πρόγραμμα της οποίας αρχίζει Παρασκευή από την Αθήνα (Λαύριο) και κατευθύνεται προς Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Κωνσταντινούπολη, Δεκελί (Δικελί), Κουσάντασι, Πάτμο, Σύρο και φυσικά επιστρέφει πάλι Παρασκευή στην Αθήνα. Η διαφημιστική ανάρτηση που συνοδεύεται από φωτογραφία, η οποία απεικονίζει τη χερσόνησο της παλιάς πόλης και τους τρούλους της Παναγίας και της Παλιάς Μουσικής, χρησιμοποιεί ως ισχυρό επιχείρημα το «Προσκύνημα» στα χνάρια του Απόστολου Παύλου κι εξηγεί ότι ο θρησκευτικός τουρισμός εξυμνεί τους τόπους όπου δίδαξε ο «Απόστολος των Εθνών». Στην περιγραφή της κρουαζιέρας αναφέρονται τα εξής:

 

Ένα εσωτερικό ταξίδι, βαθιά ευλαβικό και ταπεινό, που διαγράφει το θρησκευτικό μονοπάτι το οποίο χάραξε ο Απόστολος Παύλος, κατά τη διδασκαλία του Χριστιανισμού. Ακολουθώντας τα χνάρια του ιεραπόστολου, η 7ήμερη αυτή ιδιαίτερη κρουαζιέρα μας, εμποτισμένη με πίστη και ευσέβεια απέναντι στη Θρησκεία, την Ιστορία και τον Πολιτισμό, σας φέρνει κοντά στους τόπους τους οποίους επισκέφτηκε ο «Απόστολος των Εθνών», σε Ελλάδα και Τουρκία.

Θα ταξιδέψετε οργανωμένα ξεκινώντας από τη Θεσσαλονίκη, τη «νύμφη του Θερμαϊκού». Εδώ, ο ιεραπόστολος κήρυξε το χειμώνα του 49-50 μ.Χ., έγραψε δύο επιστολές προς τους αρχαίους Θεσσαλονικείς και ίδρυσε την πρώτη εκκλησία. Τα ερείπια αυτής βρίσκονται κοντά στην αψίδα του Γαλερίου. Εδώ θα δείτε τα αρχαία τείχη, το σπίτι του Ιάσονα και την Αγορά. Επόμενος σταθμός, η Βέροια, της οποίας πολιούχος είναι ο Απόστολος Παύλος. Θα «αγγίξετε» το «Βήμα του Απόστολου Παύλου», όπου λέγεται ότι στάθηκε και κήρυξε το Ευαγγέλιο στους κατοίκους της πόλης, αλλά και το Ναό της Αναστάσεως του Σωτήρος ή αλλιώς Εκκλησία του Χριστού.

Η κρουαζιέρα θα σας φέρει στο λιμάνι της Καβάλας, της βιβλικής Νεάπολης, που είναι χτισμένη αμφιθεατρικά. Έξω από την πόλη, στους Φιλίππους, ο Απόστολος Παύλος πραγματοποίησε το πρώτο του κήρυγμα σε ολόκληρη την Ευρώπη! Σε αυτό τον τόπο βάφτισε επίσης την πρώτη Χριστιανή στην Ευρώπη, τη «γυναίκα με το όνομα Λυδία». Εδώ θα επισκεφτείτε και τη φυλακή, στην οποία κλείστηκαν ο Απόστολος Παύλος με τον Σίλα.

Περνώντας στα Μικρασιατικά παράλια και την Κωνσταντινούπολη, θα έχετε χρόνο να εξερευνήσετε τα μυστικά, την ιστορία και το θρησκευτικό παρελθόν της Αγιάς Σοφιάς, του Τοπ Καπί και του Μπλε Τζαμιού. Στην τουρκική πόλη Δεκελί (Δικελί) θα ανακαλύψετε τους θησαυρούς της Περγάμου. Το Σπίτι της Παρθένου Μαρίας κοντά στο Κουσάντασι και 6 χιλιόμετρα από τον αρχαιολογικό χώρο της Εφέσου, θα καταπραΰνει το σώμα και το πνεύμα σας.

Η κρουαζιέρα «Προσκύνημα» στα χνάρια του Αποστόλου Παύλου κορυφώνεται στην Πάτμο. Στο ευλογημένο νησί του Αιγαίου, θα νιώσετε πνευματική ανάταση, καθώς θα επισκεφτείτε το Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου αλλά και το Σπήλαιο της Αποκάλυψης.

Αδράξτε την ευκαιρία να νιώσετε πνευματική ολοκλήρωση, κατάνυξη και να ανακαλύψετε εκ νέου την Ιστορία και την πίστη σας.

Δρομολόγιο Κρουαζιέρας

Άφιξη Αναχώρηση Προορισμός

(-) 18:00 Αθήνα (Λαύριο)

(2) 09:30 20:00 Θεσσαλονίκη

(3) 08:00 14:00 Καβάλα

(4) 07:00 18:00 Κων/πολη

(5) 10:00 22:00 Δεκελί (Δικελί)

(6) 07:30 23:30 Κουσάντασι

(7) 07:00 11:30 Πάτμος

(7) 18:00 23:00 Σύρος

(-) 06:30 Αθήνα (Λαύριο)

 

=

 

Προηγούμενο άρθρο

Η Ενωτική Κίνηση στο τιμόνι του Εμπορικού Συλλόγου

Επόμενο άρθρο

Η αντεπίθεση της Ενεργειακής