Dark Mode Light Mode

Αργότερα οι κρίσεις των αστυνομικών

Την ερχόμενη εβδομάδα επρόκειτο ν΄ αρχίσουν στην Αθήνα οι ετήσιες κρίσεις για τους αξιωματικούς της Ελληνικής αστυνομίας. Η διαδικασία φαίνεται ότι μετατίθεται για αργότερα φέτος την άνοιξη, καθώς το υπουργείο προστασίας του πολίτη, δίνει προτεραιότητα στο νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση της ελληνικής αστυνομίας.

Παρόλα αυτά οι ημερομηνίες είναι αρκετά αόριστες. Άλλοι λένε ότι οι κρίσεις μετατέθηκαν απλώς για δεκαπέντε ημέρες, χρονικό διάστημα αρκετό για το υπουργείο να εισάγει προς συζήτηση στη βουλή και να εγκρίνει στην ολομέλεια της βουλής το καινούριο νομοσχέδιο. Άλλοι πάλι λένε ότι η αναβολή των κρίσεων θα είναι τουλάχιστον δύο μηνών, καθώς το νομοσχέδιο του υπουργείου δεν προλαβαίνει να εισαχθεί και κυρίως να εγκριθεί στην ολομέλεια της βουλής.

Οι αξιωματικοί της ελληνικής αστυνομίας ξαφνιάστηκαν από την εξέλιξη αυτή, την οποία έμαθαν από αναρτήσεις σε διάφορες σελίδες του διαδικτύου. Κατά κάποιο τρόπο μέχρι χθες το μεσημέρι επίσημα η πληροφορία δεν είχε επιβεβαιωθεί, παρόλα αυτά τα σενάριο είναι πάρα πολύ πιθανό.

Για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, ο Γενικός αστυνομικός διευθυντής Νίκος Σαλαμάγκας, περιμένει να κριθεί, ελπίζει σε προαγωγή και τοποθέτηση, είτε στη Θεσσαλονίκη, είτε στην Αθήνα. Κρίσεις ίσως με μετάθεση ίσως περιμένει ο αστυνομικός διευθυντής Καβάλας Αβραάμ Κοσκερίδης και ο μοναδικός αστυνομικός υποδιευθυντής Καβάλας Γιώργος Γκράνας.

Όλοι οι αξιωματικοί που περίμεναν εδώ και καιρό τη διαδικασία των κρίσεων, καλούνται τώρα να κάνουν νέα υπομονή. Προσπαθούν να μάθουν λεπτομέρειες για τη νέα ημερομηνία αυτής της διαδικασίας, αντιλαμβάνονται από την άλλη πλευρά, ότι φέτος οι κρίσεις συνδέονται με το νομοσχέδιο του υπουργείου, το οποίο για το υπουργείο έχει μεγάλη προτεραιότητα. Είναι γνωστό ότι με αυτό το νομοσχέδιο αναδιαρθρώνεται συνολικά η ελληνική αστυνομία, για την περίπτωση δε του νομού Καβάλας, κινδυνεύουν με κατάργηση όσοι αστυνομικοί σταθμοί απέμειναν. Στα Λιμενάρια, στο Ορφάνι, στις Κρηνίδες. Ακόμα και στη Νέα Πέραμο.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Αντε και του χρόνου ρε παιδιά ...

Επόμενο άρθρο

Δεν κινδύνευσαν οι μαθητές - Οδηγήθηκαν με ασφάλεια στο ξενοδοχείο τους