Dark Mode Light Mode

Αρχίζει άμεσα η καταπολέμηση των κουνουπιών

Αρχίζει άμεσα, ίσως εντός της εβδομάδας, το νέο πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών. Αυτό προκύπτει από δηλώσεις που έκανε σε τηλεοπτικό σταθμό της Αλεξανδρούπολης, ο εκτελεστικός γραμματέας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, Κώστας Κατσιμίγας.

Σημειώνουμε ότι το πρόβλημα των κουνουπιών είναι ήδη έντονο στην Κεραμωτή και όχι μόνο, λόγω του ότι ο χειμώνας δεν ήταν ιδιαίτερα δύσκολος, ενώ μεσολάβησαν πολλές βροχές.

Πρόσφατα ολοκληρώθηκε στην Κομοτηνή, ο διαγωνισμός για την επιλογή αναδόχου, που θα υλοποιήσει το πρόγραμμα υλοποίησης καταπολέμησης κουνουπιών, το 2013 και το 2014.

Όπως είπε ο Κ. Κατσιμίγας πρόκειται για κοινοπραξία τεσσάρων εταιριών η οποία ελέγχθηκε επί του τεχνικού μέρους της προσφοράς της και επί της οικονομικής της προσφοράς.

Αύριο το αποτέλεσμα του διαγωνισμού επικυρώνεται από την οικονομική επιτροπή της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Η σύμβαση και όλη η διαδικασία που μεσολάβησε, θα σταλεί την Τετάρτη στο ελεγκτικό συνέδριο για τον λεγόμενο προσυμβατικό έλεγχο.

Το ελεγκτικό συνέδριο οφείλει ν΄ απαντήσει το αργότερο μέσα σε ένα μήνα, όμως η Κομοτηνή πιστεύει ότι μπορεί να ξεκινήσει τα πρώτα στάδια της καταπολέμησης των κουνουπιών, περιμένοντας την τελική έγκριση του ελεγκτικού συνεδρίου.

«άποιες δράσεις μπορούν ν΄ αρχίσουν άμεσα» είπε στον τηλεοπτικό σταθμό της Αλεξανδρούπολης ο Κ. Κατσιμίγας. Το είπε κι απ΄ ότι φαίνεται το εννοεί, αφού ίδια η βούληση και του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης Άρη Γιαννακίδη.

Στο ερώτημα εάν θα υπάρξουνε ενστάσεις από αυτούς που έχασαν το διαγωνισμό, η πρόβλεψη είναι αρνητική. Το αποτέλεσμα του διαγωνισμού άλλωστε κρίθηκε επί της οικονομικής προσφοράς και όχι επί των τεχνικών χαρακτηριστικών.

Ο Κ. Κατσιμίγας είπε στην ίδια συνέντευξη, ότι η περιφέρεια προσπαθεί να κερδίσει όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο γι΄ αυτό και σκέφτεται, είναι αποφασισμένο σε μεγάλο βαθμό, να ξεκινήσει άμεσα η πρώτη δουλειά που πρέπει να γίνει από την κοινοπραξία για να προετοιμαστεί το βασικό έργο της καταπολέμησης των κουνουπιών.

«Φέτος θα είναι μ ία καλύτερη χρονιά» είπε ο κ. Κατσιμίγας εννοώντας ότι όλα θα γίνουν πολύ νωρίτερα, υπολογίζοντας από την άλλη πλευρά και στη συνεργασία μες την τοπική αυτοδιοίκηση. Δρομολογέιται παράλληλη διαδικασία ώστε η περιφέρεια να δράσει και σε συνεργασία με τους δήμους. Για την περιοχή του Νομού Καβάλας τέτοια συνεργασία, όπως πέρσι έτσι και φέτος, θα υλοποιηθεί με το Δήμο Νέστου.

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Η τραγωδία της Νέας Περάμου

Επόμενο άρθρο

Σήμερα λειτουργεί το ΙΚΑ Ελευθερούπολης