Dark Mode Light Mode

Αστυνομική διεύθυνση χωρίς υποδιευθυντή!

Χωρίς υποδιευθυντή είναι πλέον η αστυνομική διεύθυνση Καβάλας, αφού κάθε μέρα και περισσότερο, αφαρμόζεται και σε αυτή, ο νόμος Δένδια που αναφέρεται στην αναδιοργάνωση αναδιάρθρωση της ελληνικής αστυνομίας.
Με βάση το νόμο Δένδια που σήμερα είναι νόμος του κράτους, αστυνομικές διευθύνσεις όπως αυτή της Καβάλας, δεν δικαιολογείται να έχουν αστυνομικό υποδιευθυντή. Ακόμη ο μέχρι πρότινος αστυνομικός υποδιευθυντής Γιώργος Γκράνας, μετακινείται ως επικεφαλής του αστυνομικού τμήματος. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες καταργείται και η θέση του υπασπιστή, στο επιτελείο της αστυνομικής διεύθυνσης και ο υπασπιστής αξιωματικός της ελληνικής αστυνομίας επανέρχεται στο αστυνομικό τμήμα. Όλες αυτές οι αλλαγές και πολλές ακόμη, που ισχύουν τις τελευταίες εβδομάδες στην αστυνομική διεύθυνση Καβάλας, έχουν επιφέρει αρκετά σημαντικές αλλαγές, έχουν αποδυναμώσει θεαματικά τη θέση του αστυνομικού διευθυντή, που πλέον είναι αρμόδιος μόνο για θέματα τάξης και τροχαίας.
Έχει αντίθετα αναβαθμισθεί ο διοικητής του τμήματος ασφαλείας, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι με την ευκαιρία της αλλαγής του υπουργού προστασίας του πολίτη, καταβάλλεται προσπάθεια με νόμο πάλι ν΄ αλλάξουν και να επανέλθουν στην προηγούμενη κατάσταση, όλα όσα επηρεάστηκαν αρνητικά με τον νόμο Δένδια.
Όλο αυτό το διάστημα, περίπου 15 ημερών, βρίσκονται στο αστυνομικό τμήμα και το τμήμα τροχαίας, 30 περίπου παλιοί δημοτικοί αστυνομικοί και ήδη αυτοί περιμένουν την έκδοση προεδρικού διατάγματος, βάσει του οποίου θα ξεκαθαρίσουν ακριβώς οι αρμοδιότητές που θα μπορούν ν΄ αναλάβουν και η δουλειά που θα μπορούν να κάνουν.
Στην αστυνομική διεύθυνση Καβάλας υπάρχει μία φανερή ανησυχία για τον τρόπο που εφαρμόζονται οι αλλαγές με το νόμο Δένδια, καθώς μια λειτουργία δεκαετιών επηρεάζεται – τροποποιείται, όχι προς το συμφέρον της υπηρεσίας τη στιγμή που αστυνομικοί βρίσκονται συχνότερα στο αστυνομικό τμήμα, ενώ οι δουλειές που έκαναν πριν το νόμο Δένδια δεν έχουν μεταφερθεί σε νέο προσωπικό, είναι εργασίες που πάλι πρέπει να γίνονται με τον προηγούμενο τρόπο, παρά τις αλλαγές σε αυτό το προσωπικό από πλευράς του νόμου Δένδια.

Προηγούμενο άρθρο

Το Πάρκο Φαλήρου γεμάτο παιδιά

Επόμενο άρθρο

Συνεχώς έλεγχοι στα πληρώματα φέρι μποτ