Dark Mode Light Mode

Αυξημένα μέτρα ασφάλειας λόγω Χρυσής Αυγής

Aυξημένα μέτρα ασφαλείας θα ισχύουν αύριο το απόγευμα στο κέντρο της πόλης λόγω του ότι στις 8 εγκαινιάζονται τα γραφεία της Χρυσής Αυγής που στεγάζονται σε πολυκατοικία στη διασταύρωση των οδών Δαγκλή και Βενιζέλου. Τα αστυνομικά μέτρα θα θυμίζουν πολύ εκείνη την Κυριακή του Γενάρη 2014 όπου πραγματοποιήθηκε μεγάλο αντιφασιστικό συλλαλητήριο. Όπως τότε έτσι και σήμερα το απόγευμα αυτοκίνητα της Ελληνικής Αστυνομίας ειδικότερα λεωφορεία των ΜΑΤ θα σταθμεύσουν κάθετα στην οδό Βενιζέλου και θα αποκλείσουν την οδό Βενιζέλου όπως επίσης και την οδό Ερυθρού Σταυρού. Ουσιαστικά οι δύο κεντρικοί δρόμοι θα κόβονται στη μέση μπροστά από το ξενοδοχείο ΩΚΕΑΝΙΣ κατά μήκος της οδού Δαγκλή.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι η συγκέντρωση οπαδών της Χρυσής Αυγής για την τελετή των εγκαινίων δεν θα είναι μεγάλη. Χθες επρόκειτο να πραγματοποιηθεί ίδια εκδήλωση στην πόλη της Δράμας.

Μισή ώρα πριν την τελετή των εγκαινίων δηλαδή στις 7:30 σήμερα το απόγευμα έχουν προσκληθεί σε συνέντευξη τύπου τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Είναι άγνωστο ποια και πόσα θα ανταποκριθούν. Σύμφωνα με την ίδια πρόσκληση που στάλθηκε χθες στην τελετή των εγκαινίων των γραφείων της Χρυσής Αυγής στην Καβάλα αλλά και στη συνέντευξη τύπου πριν από τα εγκαίνια θα παραβρεθούν βουλευτές του κόμματος.

Οι αστυνομικοί θα είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στα μέτρα ασφαλείας, αν και γενικά εκτιμούν ότι η κατάσταση δεν είναι τόσο σοβαρή όπως την προηγούμενη φορά που η Χρυσή Αυγή είχε προαναγγείλει τα εγκαίνιά της αλλά τελικά δεν τα έκανε όπως εκείνη την Κυριακή του Ιανουαρίου πριν από λίγους μήνες που είχε οργανωθεί στο Πάρκο Φαλήρου μεγάλο αντιφασιστικό συλλαλητήριο.

 

Προηγούμενο άρθρο

Η απεργία των καθηγητών και η αξιολόγηση

Επόμενο άρθρο

3ο Εκπαιδευτικό Συμπόσιο Φυκολογίας - 28 – 30 Μαρτίου στη Νέα Πέραμο, Καβάλας