Dark Mode Light Mode

Αυξημένη η κίνηση στο νοσοκομείο λόγω ΕΟΠΥΥ

Η αναπληρώτρια διοικητής του νοσοκομείου Καβάλας Στέλλα Παπαδοπούλου, αναγνώρισε χθες ότι λόγω των γεγονότων στον ΕΟΠΥΥ οι επισκέπτες του νοσοκομείου, είναι τελευταία αυξημένοι. Αυτοί είπε εντοπίζονται στα εξωτερικά ιατρεία και στα επείγοντα περιστατικά.

Γίνεται προσπάθεια να εξυπηρετηθούν όσο το δυνατόν καλύτερα. Παρόλα αυτά δεν κρύβω ότι υπάρχει ταλαιπωρία, είπε η κ. Στ. Παπαδοπούλου.

Σύστησε δε στους πολίτες εάν το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν δεν είναι έκτακτο κι επείγον ν΄ απευθύνονται τότε για τηλεφωνικό ραντεβού στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου.

Η κα Παπαδοπούλου είπε τα εξής: «Η αύξηση ασθενών στο νοσοκομείο, έχει παρατηρηθεί τους τελευταίους μήνες λόγω της απεργίας των γιατρών του ΕΟΠΥΥ. Υπήρξε αύξηση στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία και στα επείγοντα του νοσοκομείου. Οπότε αυτή τη στιγμή μόνο εάν υπάρχει κάποιο ιδιαίτερα αυξημένο πρόβλημα. Σίγουρα όμως καταβάλλονται προσπάθειες ν΄ αντιμετωπισθεί κάθε περιστατικό που θα έρθει και θα καταφύγει στο νοσοκομείο αναζητώντας ιατρική βοήθεια».

ΕΡ: Δηλαδή εξυπηρετούνται; Ή και ταλαιπωρούνται ας πούμε;

ΑΠ: «Είναι αυτονόητο ότι υπάρχει μία σχετική ταλαιπωρία. Δε μπορούμε ότι όλα βαίνουν καλώς. Και είναι λογικό, γιατί η προσέλευση του κόσμου είναι γενικά υψηλή κι αναγκαστικά κάποιοι θα περιμένουν, ορισμένη ώρα μέχρι να εξυπηρετηθούν. Ιδιαίτερη ταλαιπωρία όμως δε νομίζω να υπάρχει, γιατί βλέπουμε ότι οι άνθρωποι περιμένουν σχετικά υπομονετικά, Γνωρίζουνε ότι το νοσοκομείο είναι βεβαρυμένο. Οι γιατροί μας βλέπουν πάρα πολύ κόσμο κάθε μέρα και προσπαθούν ν΄ ανταποκριθούν σε αυτές τις ανάγκες».

ΕΡ: Υπάρχουν κάποιες οδηγίες οι ασθενείς να τηλεφωνούν για ραντεβού, ή ας έρθουν και θα εξυπηρετηθούν;

ΑΠ: «Η ιατρική κατάσταση είναι και προσωπική εκτίμηση του καθενός, δε μπορούμε να πούμε σε κανέναν να μην έρθει στο νοσοκομείο. Αυτό που θα συμβουλεύαμε στον κόσμο, είναι ότι, εάν πράγματι δεν είναι επείγουσα η κατάστασή του, δεν υπάρχει κάτι που και ο ίδιος δεν ξέρει πώς να το αντιμετωπίσει, καλό θα είναι να κλείσει ένα ραντεβού στα εξωτερικά ιατρεία και να μην έρχεται στα επείγοντα του νοσοκομείου π.χ. γιατί έτσι επιβαρύνεται η λειτουργία με αποτέλεσμα περιστατικά που είναι επείγοντα να καθυστερούν να εξυπηρετηθούν».

 

Προηγούμενο άρθρο

Το Ναυτικό Μουσείο γέμισε παιδιά

Επόμενο άρθρο

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 20 ΦΛΕΒΑΡΗ 2014