Dark Mode Light Mode

Αύριο συνεχίζεται η κατεδάφιση των αποθηκών

Το πρωί της Δευτέρας πραγματοποιήθηκαν στο χώρο του κεντρικού λιμανιού Καβάλας, οι πρώτες εργασίες για την κατεδάφιση των παλαιών αποθηκών. Οι εργασίες αναμένεται να κορυφωθούν σήμερα, αν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες και οι πρόοδός τους, τότε είναι πολύ πιθανό σήμερα μέχρι το μεσημέρι να έχουν κατεδαφισθεί πλήρως αυτές.

Δόθηκε προτεραιότητα στα πιο επικίνδυνα κομμάτια αυτών. Η κατεδάφιση των αποθηκών γίνεται σε συνεργασία με την πολεοδομία Καβάλας. Υλοποιείται από την ιδιωτική εταιρία του κ. Σωτήρη Γεωργούλια, που στη θέση των αποθηκών θα κατασκευάσει ένα καινούριο σύγχρονο κτήριο.

Αφού σήμερα μέχρι το μεσημέρι κατεδαφιστούν οι αποθήκες θα συνεχισθεί η απομάκρυνση των οικοδομικών υλικών κι άλλων μπάζων. Ενδέχεται λόγω των αφίξεων κρουαζιερόπλοιων τις επόμενες ημέρες το λιμάνι της Καβάλας, η μεταφορά αυτών των υλικών για την καθαριότητα του οικοπέδου, να σταματήσει για να μην παρενοχληθεί η κίνηση των κρουαζιερόπλοιων, ειδικότερα των επιβατών αυτών.

Πριν την πρώτη κατεδάφιση των αποθηκών τη Δευτέρα το πρωί προηγήθηκε απομάκρυνση από τις αποθήκες και των τελευταίων αντικειμένων που είναι χρήσιμα τόσο στις υπηρεσίες όσο και στο ναυτικό μουσείο Καβάλας.

Την ώρα που έπεφταν οι πρώτες αποθήκες ο κόσμος συγκεντρώθηκε στην περιοχή, και παρακολουθούσε. Επιτέλους σχολίαζαν οι διερχόμενοι πολίτες, που με μεγάλη χαρά έβλεπαν το μεγάλο αυτό έργο να βρίσκεται στην οριστική εκκίνηση, με φανερή τη διάθεση όσων θ΄ αναλάβουν την κατεδάφιση και την κατασκευή ενός νέου κτηρίου, να επισπεύσουν τις διαδικασίες.

 

Προηγούμενο άρθρο

Επίσκεψη Γιώργου Καρατζαφέρη το Σάββατο 1 Νοεμβρίου στο Ορφάνι

Επόμενο άρθρο

Γιάννης Ισπυρλίδης στους 93,7: « Δείξαμε χαρακτήρα στην Αλεξανδρούπολη»