Dark Mode Light Mode
Απεργία και διοικητής από Θεσσαλονίκη;
Βάσει μελετών & στοιχείων αλλάζει άρδην η μέθοδος τουριστικής προβολής
Επιχειρήσεις στα πρόθυρα του Πτωχευτικού Κώδικα

Βάσει μελετών & στοιχείων αλλάζει άρδην η μέθοδος τουριστικής προβολής

Σύσκεψη με θεματικό άξονα τον τουρισμό πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στο Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης κατόπιν προσκλήσεως του υπουργού Θ. Καράογλου. Περίπου 3,5 ώρες διήρκησε η συνάντηση του υπουργού με τους εμπλεκόμενους φορείς, όπου παραβρέθηκε και ο αρμόδιος θεματικός αντιπεριφερειάρχης ΑΜΘ Γιώργος Γερομάρκος. Σοφότεροι κα προβληματισμένοι αποχώρησαν από τη συνάντηση οι παραβρισκόμενοι, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μας παραχώρησε χθες το πρωί ο κ. Γερομάρκος.

Στη διάρκεια της συναντήσεως, αποδείχθηκε με ακλόνητα και ατράνταχτα επιχειρήματα ότι όλα όσα πραγματοποιήθηκαν στη διάρκεια των τελευταίων ετών για την τουριστική προβολή μέσω του ΕΟΤ, των πρώην νομαρχιών, των περιφερειών, των δήμων και συνολικά των εμπλεκομένων φορέων, κινούνταν σε λάθος κατεύθυνση και εάν δε διαφοροποιηθούν, τότε θα επιφέρουν αντίθετα από τα προσδοκώμενα αποτελέσματα. Είναι χαρακτηριστικό πως οι συμμετοχές στις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις ούτε καν αναφέρθηκαν στο νέο προτεινόμενο τρόπο προβολής, ο οποίος έγινε αποδεκτός από τον ΕΟΤ.

Ο προτεινόμενος νέος τρόπος προβολής ανήκε ως πρωτοβουλία στον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων και ονομάζεται Marketing Greece. Προβλέπει τη δημιουργία διαδικτυακής πλατφόρμας πληροφοριών, αφού βάσει πρόσφατων ερευνών ένα ποσοστό 75% – 85% ενδιαφερομένων χρησιμοποιούν το ιντερνέτ προκειμένου να ενημερωθούν και να κανονίσουν τις λεπτομέρειες των διακοπών τους. Πρόκειται επομένως για μία «επανάσταση» που οφείλεται στις σύγχρονες συνθήκες κι εναρμονίζεται με την εποχή της ψηφιακής τεχνολογίας.

Η ιδιωτική πρωτοβουλία που θα δρομολογηθεί απαιτεί την εξασφάλιση κεφαλαίου της τάξεως των δύο εκατομμυρίων ευρώ, που οι αρμόδιοι φιλοδοξούν να εξασφαλίσουν το πρώτο δεκαήμερο του Φλεβάρη. Αν και προτάθηκε στον ΕΟΤ να μετέχει με ποσοστό 30% του κεφαλαίου, ωστόσο ο οργανισμός επικαλέστηκε αδυναμία και μετέθεσε για αργότερα μια ενδεχόμενη συμμετοχή του. Άπαντες οι παριστάμενοι συμφώνησαν επί της προτάσεως του Ανδρέα Ανδρεάδη, προέδρου του ΣΕΤΕ, αποδεχόμενοι την απαιτούμενη εφαρμογή του νέου τρόπου προβολής. Μάλιστα δεν αποκλείεται ακόμη κι επίσκεψη του κ. Ανδρεάδη στην Καβάλα ή στην Κομοτηνή, προκειμένου να διεξαχθεί μια διευρυμένη τουριστική σύσκεψη ανάλογη με εκείνη της Τρίτης στο ΥΜΑΘ.

 

ΑΚΑΙΡΕΣ ΟΙ ΓΚΡΙΝΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ

Μπορεί θεσμικά να απαγορεύθηκε από την κεντρική διοίκηση η συμμετοχή της περιφέρειας ΑΜΘ στην πρόσφατη έκθεση ΕΜΙΤΤ της Κωνσταντινούπολης, εξαιτίας εθνικών λόγων και παρουσίας τουρκοκυπριακών πόλεων. Ωστόσο η περιφέρεια λειτούργησε υποστηρικτικά διαθέτοντας το απαιτούμενο υλικό αλλά και το λεωφορείο με το οποίο μετακινήθηκαν τα μέλη της αποστολής. Με δεδομένο ότι ακολουθούν τρεις ακόμη τουριστικές εκθέσεις σε Σόφια, Βελιγράδι, Βουκουρέστι, ο αρμόδιος θεματικός αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Γερομάρκος και οι συνεργάτες του, πραγματοποίησαν συνάντηση με την ανάδοχο εταιρεία, η οποία ανέλαβε την παρουσία της περιφέρειας σε 13 εκθέσεις, εγχώριες και διεθνείς, κατά την επόμενη διετία.

Επομένως, έχει ήδη δρομολογηθεί η προετοιμασία για την επίσκεψη των αποστολών στις βαλκανικές διοργανώσεις. Η ανάδοχος εταιρεία εκ Θεσσαλονίκης έχει ήδη επιλεγεί μέσω διαγωνισμού και βάσει συγκεκριμένων προδιαγραφών, χρηματοδοτούμενη από το ΕΣΠΑ. Σύντομα θα γίνουν ευρύτερα γνωστές οι λεπτομέρειες για τη συμμετοχή στις βαλκανικές εκθέσεις και τις προγραμματισμένες δράσεις.

Ερωτώμενος για τις γκρίνιες εκ μέρους των Θασίων, με το επιχείρημα ότι στην ΕΜΙΤΤ προβλήθηκε περισσότερο η Καβάλα από το νησί, ο Γιώργος Γερομάρκος σχολίασε: «Αυτό είναι ότι χειρότερο μπορεί να συμβεί. Δεν είναι η κατάλληλη χρονική στιγμή για διαφωνίες και έριδες που μόνο δυσάρεστα αποτελέσματα θα επιφέρουν. Η δική μας προσπάθεια θα στοχεύει στην εξάλειψη εντάσεων και διαφορών. Η περιφέρεια ΑΜΘ είναι η ομπρέλα και υπό την προστασία της όλοι είναι ίσοι».

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Απεργία και διοικητής από Θεσσαλονίκη;

Επόμενο άρθρο

Επιχειρήσεις στα πρόθυρα του Πτωχευτικού Κώδικα