Dark Mode Light Mode

Βαγγέλης Παππάς: Η Δ.Ε. Φιλίππων θα πάψει να είναι ξεχασμένη

Η Δημοτική Ενότητα Φιλίππων δε θα διαφέρει σε τίποτε από τον υπόλοιπο δήμο, θα πάψει ν’ αποτελεί ξεχασμένη και μέσα στα προβλήματα περιοχή του δήμου Καβάλας.

Με τη ρητή αυτή δέσμευση προς τους εκατοντάδες συνδημότες που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση κοπής βασιλόπιτας του συνδυασμού «Κοινωνική Αποτελεσματική Παρέμβαση» την Κυριακή, στο χώρο του αναψυκτηρίου «Προσκήνιο» στον αρχαιολογικό χώρο του θεάτρου Φιλίππων, ο υποψήφιος δήμαρχος Βαγγέλης Παππάς, τόνισε με έμφαση και προς κάθε κατεύθυνση ότι: «θα είμαστε αποτελεσματικοί, θα συγκρουστούμε και θα σας δείξουμε τους ενόχους. Θα σας δείξουμε φανερά ποιοι εμποδίζουν το δήμο να πάει μπροστά. Σε αυτό διαφέρουμε από τους άλλους: δε θα προσπαθήσουμε ποτέ να κάνουμε ομελέτα χωρίς να σπάσουμε αυγά…».

Στην ομιλία του, επικεντρώθηκε στα προβλήματα των αγροτών της περιοχής και πρότεινε μια σειρά απλών κι όχι πολυέξοδων δράσεων, ανακοίνωσε τις κατευθύνσεις που θέτει ως προτεραιότητες στο πρόγραμμά του ο συνδυασμός προκειμένου, αφενός να στηριχθεί ο πρωτογενής τομέας κι αφετέρου να δημιουργηθούν προοπτικές απασχόλησης μέσα από συνδυασμένες δράσεις τουριστικού χαρακτήρα, αξιοποιώντας στο έπακρο τα σημεία ενδιαφέροντος της περιοχής.

«Αρχαία, τουρισμός, λασπόλουτρα δεν έχουν αξιοποιηθεί όπως θα έπρεπε να αναδειχθούν. Ο συνδυασμός μας και τα νέα πρόσωπα που τον στελεχώνουν, υπόσχονται -μέσα από ανατροπή και σύγκρουση με οποιοδήποτε κατεστημένο υπάρχει σήμερα- ν’ ανοίξουν προοπτικές απασχόλησης. Κύριο μέλημα μας είναι να δώσουμε ώθηση στην απασχόληση. Λέμε ότι θα κάνουμε με κάθε τρόπο αυτό που είναι απαίτηση της κοινωνίας. Δε θα χαριστούμε σε κανέναν! Έτσι έχουμε μάθει όλα αυτά τα χρόνια μέσα από το εργατικό κίνημα, να παλεύουμε και να λέμε: τίποτα δεν χαρίζεται, όλα κατακτώνται», τόνισε ο κ. Παππάς.

Ειδικότερα για τον πρωτογενή τομέα υπογράμμισε ότι «πρώτο μέλημα είναι να κρατήσουμε τους νέους στην περιοχή, δίνοντας υποστήριξη για ενασχόληση με τη γεωργία» κι ανακοίνωσε τη λειτουργία γραφείου υποστήριξης με γεωπόνο, μηχανικό και φοροτέχνη προκειμένου να δοθεί ώθηση στις δυναμικές καλλιέργειες.

Δέσμευση, άμεσα υλοποιήσιμη κατά τον κ. Παππά, είναι η λειτουργία εδαφολογικού εργαστηρίου: «είναι το πρώτο που θα γίνει, όπως απαιτούν οι αγρότες για να είναι το εργαλείο που θα τους βοηθά να έχουν σίγουρη παραγωγή και σίγουρο κέρδος». Επίσης ο καθορισμός χώρων στάθμευσης για τα αγροτικά μηχανήματα σε δημοτικές εκτάσεις περιοχών κοντά στα χωράφια, προκειμένου να μην χρειάζεται να διασχίζουν με τα μηχανήματά τους κατοικημένες περιοχές, δημιουργώντας όχληση και ξοδεύοντας καύσιμα.

Τέλος, με το σχεδιασμό, μελέτη και χρηματοδότηση μέσα από κατάλληλα ευρωπαϊκά προγράμματα, ο κ. Παππάς υποσχέθηκε ορθολογική διαχείριση των νερών άρδευσης, προς επίτευξη όσο το δυνατόν μεγαλύτερης ποσότητας παραγωγής προϊόντων και παράλληλα, διαφύλαξης των πολύτιμων υδάτινων πόρων.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από τον κ. Παππά στο θέμα του αγωγού ΤΑΡ που καταστρέφει εύφορη καλλιεργήσιμη γη: «είπαμε στον Αγροτικό Σύλλογο, εμείς που ξέρουμε από αγώνες, που μέσα από σκληρούς αγώνες έχουμε κατακτήσει το ψωμί μας, είμαστε μαζί σας και θα δείτε ποιοι θα πρωτοστατούν στην επικείμενη αγροτική κινητοποίηση για την αποτροπή της καταστροφικής διέλευσης».

Στο θέμα αξιοποίησης της δημοτικής περιουσίας ο επικεφαλής της «Κοινωνικής Αποτελεσματικής Παρέμβασης», έφερε ως παράδειγμα τη βιομάζα που μπορεί να προκύψει μέσα από την αναγκαιότητα καθαρισμού των τεράστιων δασικών εκτάσεων της περιοχής και όλου του δήμου, από την εκμετάλλευση της οποίας μπορούν να χρηματοδοτηθούν οι θέσεις εργασίας όσων θα απασχοληθούν με τον καθαρισμό και όλη την υπόλοιπη διαδικασία που απαιτείται.

«Σήμερα, προσπαθούν με λάσπες να σταματήσουν την προσπάθειά μας στο δήμο. Μέσα από μια δυναμική προσπάθεια θέλουμε τους πολίτες με αξιοπρέπεια. Δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε… «αλυσίδα» Κοινωνικών Παντοπωλείων αλλά, να το κλείσουμε έχοντας δώσει προοπτική απασχόλησης στον κάθε δημότη, να μπορεί να ψωνίζει με αξιοπρέπεια έχοντας το δικό του πορτοφόλι. Μέχρι τότε φυσικά θα διατηρήσουμε το θεσμό αφού, δε μπορούμε με ένα μαγικό ραβδάκι ν’ αλλάξουμε άρδην την κακή κατάσταση της χώρας. Αυτός όμως είναι ο στόχος μας, να δημιουργήσουμε απασχόληση», τόνισε σε άλλο σημείο.

Ο ίδιος, έκανε αναφορές στην προοπτική ανάπτυξης των Λασπόλουτρων πέρα από τη σημερινή υποτυπώδη λειτουργία τους, σε συνδυασμό με την ανάπτυξη του τουρισμού στην περιοχή, από την οποία ουδείς μπορεί να είναι σήμερα ευχαριστημένος.

Μίλησε για «διττή ανάπτυξη αρχαιολογικού και θρησκευτικού τουρισμού» με σωστό μάνατζμεντ, δημιουργία διαδρομών δίνοντας πραγματική διάσταση στα «βήματα του αποστόλου Παύλου» κι όλα αυτά πάντα έχοντας κατά νου τον μεγάλο στόχο του συνδυασμού, να γίνει η Καβάλα σημείο εκκίνησης κρουαζιέρας.

«Μπορούμε να βοηθήσουμε τον τόπο με χίλια δυο πράγματα, με απλές δράσεις που δεν χρειάζονται ούτε κονδύλια, ούτε πολλά βαρύγδουπα», είπε ο κ. Παππάς, τονίζοντας ότι συνεχίζονται οι συναντήσεις σε όλους τους οικισμούς προκειμένου να διαμορφωθεί το τελικό πρόγραμμα.

«Για μας αποτελεί δέσμευση ότι δε θα διαφέρει σε τίποτε η περιοχή αυτή από τον υπόλοιπο δήμο. Σήμερα είναι ένα ξεχασμένο μέρος, δεν είδε κάτι περισσότερο ή μάλλον, έχει πολλά λιγότερα από αυτά που είχε με την προηγούμενη κατάσταση. Ο δήμος οφείλει ανταποδοτικά να δει την περιοχή όπως βλέπει και το υπόλοιπο κομμάτι του. Είναι υποχρεωμένος να κάνει τα αντίστοιχα έργα σε όσους πληρώνουν δημοτικά τέλη», σημείωσε ο κ. Παππάς.

Ακολούθησε η παρουσίαση 20 νέων υποψηφίων για το Δημοτικό Συμβούλιο και τα Τοπικά Συμβούλια, καθώς και η κοπή της βασιλόπιτας με κομμάτια για κάθε Δημοτικό Διαμέρισμα του δήμου, τα οποία παρέλαβαν αντίστοιχα εκπρόσωποι και τυχερό της ημέρας, τον εκπρόσωπο του Δ.Δ. Πολύστυλου – Δάτου στον οποίο δόθηκε αναμνηστικό δώρο.

Οι 20 νέοι υποψήφιοι

Μελισσοπούλου Ευγενία – Ελεύθερη Επαγγελματίας, πρώην αντιδήμαρχος

Γκαϊτατζής Κώστας – Έμπορος αθλητικών ειδών

Δαγαρτζίκας Αλέξανδρος – Ηλεκτρολόγος Μηχανικός

Δαμιανίδης Γιάννης – Συνταξιούχος Τραπεζικός Υπάλληλος

Καρασαββίδης Λευτέρης – Ελεύθερος Επαγγελματίας

Σοφιανόπουλος Θανάσης – Πολιτικός Μηχανικός

Λαφτσίδης Κώστας – Ελεύθερος Επαγγελματίας

Παναγιωτίδης Μπάμπης – Αθλητικογράφος, Ιδιωτικός Υπάλληλος

Χάνος Φώτης – Πολιτικός Μηχανικός

Χαραλαμπίδου Ελπίδα – Μηχανικός Περιβάλλοντος

Μεχτερίδου Εύη – Έμπορος, υπεύθυνη Franchise Bizart

Δαμιανίδου Μάγδα – Ιδιωτική Υπάλληλος

Μαυρατζά Θεοδώρα – Ηθοποιός

Ζαχόπουλος Ιορδάνης – Ιδιωτικός Υπάλληλος, Ηλεκτρολόγος

Πρωτοψάλτη Νατάσα – Κομμώτρια

Τσιφτσίδης Λευτέρης – Ηλεκτρολόγος Μηχανικός

Καραπατζάκ Σόνια – Ιδιωτική Υπάλληλος

Θεόκλητος Τάσος – Ιδιωτικός Υπάλληλος

Κούτρα Λαμπρινή – Δημοσιογράφος

Σαρικλόγλου – Χάιτα Ελισάβετ – Συνταξιούχος Δημόσια Υπάλληλος

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο

ΑΟΚ- Αναγέννηση Καρδίτσας 1-4: Η ήττα έφερε… τσουνάμι

Επόμενο άρθρο

Περισσότερα καταστήματα ανοιχτά