Dark Mode Light Mode

Βούλγαροι ψήφισαν στην Καβάλα

Περισσότεροι από 100 βούλγαροι πολίτες είχαν ψηφίσει  μέχρι το μεσημέρι, σε αίθουσα του 2ου Γυμνασίου Καβάλας, στο Βύρωνα, συμμετέχοντας με αυτόν τον διαφορετικό τρόπο, στις εθνικές εκλογές της πατρίδας τους. Βάσει διακρατικών συμφωνιών όπου υπάρχουν βούλγαροι πολίτες η τοπική αυτοδιοίκηση υποχρεώνεται να τους διευκολύνει για να ψηφίσουν στις εθνικές εκλογές της χώρας τους. Έτσι δημιουργήθηκαν εκλογικά τμήματα για τις εθνικές εκλογές στη Βουλγαρία που έγιναν χθες, όχι μόνο στην Καβάλα, αλλά και στην Κομοτηνή, την Αλεξανδρούπολη, τη Θεσσαλονίκη, το Βόλο, την Κρήτη, τη Λάρισα και την Αθήνα.

Στην Καβάλα όλα δρομολογήθηκαν με βάση την άριστη συνεργασία του προξενείου της Βουλγαρίας στη Θεσσαλονίκη, με το Δήμο Καβάλας.

Ο πρόξενος άλλωστε ξέρει καλά την περιοχή καθώς έχει αγοράσει σπίτι, στη συνοικία της Παναγίας.

Ο δήμαρχος πριν τη χθεσινή διαδικασία της ψηφοφορίας ενέκρινε παραχώρηση αίθουσας του 2ου γυμνασίου, στο γενικό προξενείο της δημοκρατίας της Βουλγαρίας, για να διευκολύνει τη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών της γειτονικής χώρας.

Η ψηφοφορία άρχισε το πρωί, ολοκληρώθηκε χθες στις επτά το απόγευμα.

Οι βούλγαροι έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για τη διαδικασία και για τη συμμετοχή στη ψηφοφορία. Ψήφισαν βούλγαροι κυρίως του νομού Καβάλας, που ζούνε κι εργάζονται στον τόπο μας, αλλά και βούλγαροι που έτυχε να βρίσκονται χθες για σύντομες διακοπές στην πόλη. Είχανε άλλωστε ενημερωθεί σχετικά από το υπουργείο εσωτερικών της πατρίδας τους.

Η κρατική τηλεόραση της Βουλγαρίας ήταν χθες στο 2ο γυμνάσιο, μεταδίδοντας ζωντανές ανταποκρίσεις για την εξέλιξη ητς ψηφοφορίας στην Καβάλα.

Ο Δήμος Καβάλας δεν κρύβει ότι ικανοποίησε όπως ήταν υποχρεωμένος, στο αίτημα του βουλγαρικού προξενείου, γνωρίζοντας ότι με αυτό τον τρόπο, προβάλει και τουριστικά την περιοχή.

Το μεσημέρι παρακολούθησε την εξέλιξη της ψηφοφορίας ο δήμαρχος Κ. Σιμιτσής μαζί με τον αντιδήμαρχο Χρ. Μιχαλάκη, ο οποίος για το θέμα είπε τα εξής:

 

«Ο Δήμος Καβάλας διευκολύνει. Σαν μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης η Βουλγαρία, δικαιούται – μπορεί, εάν έχει πάνω από 100 ψηφοφόρους στις εθνικές της εκλογές, σε οποιοδήποτε δήμο της Ελλάδας – υπάρχει διακρατική συμφωνία – να ιδρυθούν τμήματα εκλογικά. Εδώ από νωρίς ήρθε ο υποπρόξενος ο κ. Σπασόφ, με μια ομάδα καβαλιωτών βουλγάρων, γιατί κι ο ίδιος έχει αγοράσει σπίτι εδώ στην Καβάλα, στην Παναγία. Συνεννοηθήκαμε, δόθηκαν όλες οι διευκολύνσεις που ούτως ή άλλως πρέπει να δίδονται σε αυτές τις περιπτώσεις».

ΕΡ: Σ΄ αυτές τις εκλογές, ψηφίζουν μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής μας;

ΑΠ: «Πέρα από τους μόνιμους κατοίκους ψηφίζουν κι όσοι κι από τους βούλγαρους ήρθαν τουριστική βόλτα εδώ».

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Με ήττα (80-82) αποχαιρέτησε η Ένωση την Α1

Επόμενο άρθρο

Πυροβόλησε και σκότωσε σκύλο στη Ζαρκαδιά!