Dark Mode Light Mode

Βρέθηκε λύση

Πιο εύκολα απ’ ότι θα περίμενε κάποιος για τα σκουπίδια της Θάσου

Πιο εύκολα απ’ ότι θα περίμενε κανείς λύθηκε χθες αργά το μεσημέρι το πρόβλημα με την μεταφορά των απορριμμάτων της Θάσου στον σκουπιδότοπο της Καβάλας. Η χθεσινή συμφωνία όλα δείχνουν ότι θα υλοποιηθεί σήμερα κιόλας. Διαφορετικά αυτό θα γίνει τη Δευτέρα πρωί πρωί.

Οι εξελίξεις άρχισαν στις 11 το πρωί, στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θάσου. Μετά την ενημέρωση του συμβουλίου για το θέμα από τον Δήμαρχο Κώστα Χατζηεμμανουήλ υιοθετήθηκε το ψήφισμα που πρότεινε η διοίκηση. Το ψήφισμα είχε περιεχόμενο κατά των δύο εταιριών. Εγκρίθηκε ώστε να το έχει μαζί του τη Δευτέρα ο Δήμαρχος Θάσου στη συνάντηση με τις εταιρίες. Συνάντηση που είναι άγνωστο αν θα γίνει, είναι πάντως προγραμματισμένη για το γραφείο του Εισαγγελέα. Αμέσως μετά την έγκριση του ψηφίσματος συζητήθηκε πιο αναλυτικά το θέμα. Προτάθηκε από τον δημοτικό σύμβουλο Μιχάλη Ξώγνο να ενημερωθούν οι δύο ναυτιλιακές εταιρίες για τη διαδικασία που ακολουθείται κάθε φορά που ο Δήμος Θάσου πληρώνει έναν συνεργάτη ή προμηθευτή του. Αυτό και έγινε. Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Θάσου έστειλαν τέτοια επιστολή στην ΝΕΚ και την ΑΝΕΘ. Έγραφαν ότι βάση της διαδικασίας που ακολουθεί ο Δήμος Θάσου θα πληρώνονται για τη μεταφορά των σκουπιδιών 1 με 1,5 μήνα μετά. Στο ίδιο έγγραφο εξηγούνταν τι διαδικασία μεσολαβεί αφού για κάθε πληρωμή ιδιώτη ο Δήμος Θάσου πρέπει να πάρει έγκριση από τον επίτροπο κτλ. Δέκα λεπτά μετά την αποστολή αυτού του εγγράφου η ΑΝΕΘ απάντησε θετικά. Αυτό σημαίνει ότι από σήμερα θα μπορούν να μεταφέρονται τα σκουπίδια με τα πλοία της, θα κόβεται τιμολόγιο που θα το ξοφλά ο Δήμος Θάσου μετά από μια συγκεκριμένη διαδικασία. Υπολογίζεται ότι το ίδιο θα απαντήσει και η ΝΕΚ. Με αυτό τον τρόπο ο Δήμος Θάσου θα πληρώνει 100.000 με 120.000 ευρώ το χρόνο για τη μεταφορά των απορριμμάτων του. Χρήματα που θα εισπράττουν οι δύο ναυτιλιακές εταιρίες.

Η Θάσος είναι γεμάτη σκουπίδια. Πότε θα αρχίσει η μεταφορά τους στον ΧΥΤΑ της Καβάλας; Επί του κρίσιμου αυτού ερωτήματος τα δεδομένα έχουν ως εξής. Ο σκουπιδότοπος του Δήμου Καβάλας σήμερα Σάββατο λειτουργεί ως τις 12.30 το μεσημέρι. Αύριο Κυριακή είναι κλειστός. Μένει στο Δήμο Θάσου να αποφασίσει αν θα εκμεταλλευτεί τη σημερινή ημέρα και θα φέρει κάποια από τα σκουπίδια του ή αν αυτό θα γίνει την Δευτέρα.

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Δανεικούς από Παναιτωλικό θέλει ο ΑΟΚ

Επόμενο άρθρο

Το «μοιρολόι» του ΔΗΠΕΘΕ- Μια παράσταση – καθρέφτης της σύγχρονης ξεφτίλας μας