Dark Mode Light Mode

Βρέφη – νήπια στους παιδικούς μέσω ΕΣΠΑ

Συνέντευξη τύπου έδωσαν χθες το μεσημέρι, στο δημαρχείο, ο δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής και ο πρόεδρος του νομικού προσώπου του Δήμου «Αλληλεγγύη» Λεωνίδας Παππάς, νομικό πρόσωπο, αρμόδιο για τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς. Ανακοινώθηκε ότι από τις 25 Ιουλίου έως και τις 4 Αυγούστου θα γίνονται δεκτές αιτήσεις γονέων, προκειμένου τα βρέφη και τα νήπια των οικογενειών αυτών, να φιλοξενηθούν στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ, αλλά χωρίς χρήματα. Δηλαδή χωρίς να πληρώνουν οι γονείς ούτε ένα ευρώ. Πρόκειται για το γνωστό πρόγραμμα ΕΣΠΑ που επαναλαμβάνεται φέτος για 3η χρονιά, αν και για το Δήμο Καβάλας, τα χρήματα είναι μειωμένα, 10 – 12% περίπου.
Ο Κωστής Σιμιτσής είπε στους δημοσιογράφους ότι ο Δήμος είναι έτοιμος να δεχθεί αιτήσεις και να διεκδικήσει με αυτόν τον τρόπο, ένταξη και χρηματοδότηση από το σχετικό πρόγραμμα ΕΣΠΑ.
Ο Λεωνίδας Παππάς επανέλαβε τις ημερομηνίες, που θα γίνονται δεκτές οι αιτήσεις, στη Διεύθυνση των δημοτικών παιδικών σταθμών στο Βύρωνα, στην οδό Αρκαδίου 2.
Πρόκειται για το χρονικό διάστημα 25 Ιουλίου με 4 Αυγούστου. Περισσότερες πληροφορίες δίνονται στο τηλέφωνο 2510 243764.
Ο κ. Παππάς είπε ότι το πρόγραμμα ΕΣΠΑ είναι το ίδιο με πέρσι, αλλά με περικοπή της χρηματοδότησης του Δήμου, γι΄ αυτό για να καλυφθεί το πρόβλημα, ο Δήμος Καβάλας, στοχεύει μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ να πάρει 600 βρέφη και νήπια, ενώ πέρσι είχε πάρει 530.
Υπάρχουν ειδικές κατηγορίες με βάση το εισόδημα και συγκεκριμένα δικαιολογητικά που πρέπει να κατατεθούν.
Όπως είπε ο Λ. Παππάς εφόσον στη διάρκεια της νέας χρονιάς ολοκληρωθούν καινούριοι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Καβάλας, τα παιδιά θα μεταφερθούν σε αυτούς εγκαίρως. Ο δήμαρχος Κ. Σιμιτσής, είπε ότι ο παιδικός σταθμός στην οδό Εκάβης ολοκληρώνεται με πιθανή ημέρα εγκαινίων εντός του Αυγούστου, ενώ μετά από λίγους μήνες, θα είναι έτοιμος κι ο παιδικός σταθμός στην οδό Λυσιμάχου.

Προηγούμενο άρθρο

Ο νέος προπονητής ανακοινώνεται την Τετάρτη - Για οργανωτικά θέματα η συνέντευξη τύπου

Επόμενο άρθρο

51 συμμετοχές κολυμβητών - Στον 15ο Αγώνα «ΘΑΣΟΠΟΥΛΑ – ΚΕΡΑΜΩΤΗ 2014»