Dark Mode Light Mode
Προβολή φωτογραφιών στην πρόσοψη του «Γαλαξία»
Βραβεύθηκε η εθελοντική προσφορά τους – Αγαπούν το περιβάλλον και το αποδεικνύουν
Πρόεδρος εκτός Καβάλας

Βραβεύθηκε η εθελοντική προσφορά τους – Αγαπούν το περιβάλλον και το αποδεικνύουν

Ο Δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής και ο αντιδήμαρχος ποιότητας ζωής Τάσος Χατζηαναστασίου με την ευκαιρία του εορτασμού της χθεσινής Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, τίμησαν τους οργανωμένους συλλόγους και φορείς αλλά και τα μεμονωμένα άτομα για την εθελοντική προσφορά τους στην προστασία του περιβάλλοντος. Η βράβευση πραγματοποιήθηκε χθες στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, όπου παραβρέθηκαν οι εκπρόσωποι των συλλόγων και μια 8μελη αντιπροσωπεία των 41 κατοίκων και επιχειρηματιών της Νέας Καρβάλης, που φέτος καθάρισαν αποτελεσματικά το δημοτικό τους διαμέρισμα.

Ο Δήμαρχος Καβάλας εξήρε το έργο που πρόσφεραν σύλλογοι και μεμονωμένοι δημότες, εξηγώντας ότι η βράβευση ήταν μια ιδέα της υπηρεσίας ποιότητας ζωής που άμεσα υιοθετήθηκε. Ο εθελοντικός καθαρισμός που πραγματοποιήθηκε αφορούσε τόσο στην απομάκρυνση των χόρτων όσο και στην καθαριότητα των ακτών. Ο έπαινος απονεμήθηκε όχι μόνο για να μπορεί η διοίκηση του δήμου να κοιτάζει κατάματα όσους τη στήριξαν αλλά και προκειμένου να αναμένει συνέχιση των εθελοντικών προσπαθειών τους. Εξάλλου, η βράβευση θα αποτελέσει ένα παράδειγμα προς μίμηση και από άλλους καβαλιώτες.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Σιμιτσή, κάθε δημότης θα πρέπει να αντιληφθεί την τεράστια σημασία διατηρήσεως μιας καθαρής πόλης. Η δε καθαρή πόλη είναι υπόθεση ζωής για όλους και θεμέλιος λίθος για το τουριστικό της προφίλ. Ακόμη και μία γόπα τσιγάρου αν πεταχτεί στο δρόμο, αυτό δεν είναι μόνο ρύπανση του περιβάλλοντος αλλά και ρύπανση της αισθητικής. Η καθαριότητα του περιβάλλοντος είναι τρόπος ζωής και όρος επιβίωσης, υπογράμμισε ο Δήμαρχος.

Θερμές ήταν και οι ευχαριστίες που εισέπραξαν οι παριστάμενοι από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο ποιότητας ζωής Τάσο Χατζηαναστασίου, όχι μόνο για τις μέχρι σήμερα πρωτοβουλίες αλλά και για όσες θα ακολουθήσουν. Οι βραβεύσει αφορούσαν στις εξορμήσεις του 2013 και υλοποιήθηκαν από το Σύλλογο Παναγίας, Σύλλογο Χωράφας, Σύλλογο Αγίας Παρασκευής, Σύλλογο Αγίου Λουκά, Σύλλογο Καταδρομέων Μέγας Αλέξανδρος, Διασωστική Ομάδα, Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, τον πολίτη Σταύρο Εμμανουηλίδη που καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους δεν παύει να επιδίδεται στην καθαριότητα των ακτών, αλλά και την 41μελη ομάδα της Νέας Καρβάλης την οποία συντονίζει ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Νίκος Καρακεϊσογλου. Πέραν των επαίνων, οι βραβευόμενοι έλαβαν ως συμβολικό δώρο κι ένα τόμο των πρακτικών του κύκλου σεμιναρίων τοπικής ιστορίας.

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Προβολή φωτογραφιών στην πρόσοψη του «Γαλαξία»

Επόμενο άρθρο

Πρόεδρος εκτός Καβάλας