Dark Mode Light Mode

ΒΦΛ- SOS

Μειώνεται από χθες το απόγευμα η παροχή φυσικού αερίου

Δεν υπάρχει προοπτική άμεσης πληρωμής των εργαζόμενων

Στις 4 χθες το απόγευμα άρχισε σταδιακά να μειώνεται η παροχή φυσικού αερίου στην μονάδα αμμωνίας της ΒΦΛ. Η μονάδα είναι σε διαδικασία διακοπής λειτουργίας αφού σύντομα φυσικό αέριο δεν θα υπάρχει καθόλου. Σύμφωνα με το τεχνικό μέρος της διαδικασίας η μονάδα θα βγει εκτός λειτουργίας σήμερα ως το μεσημέρι. Η ΒΦΛ δεν πλήρωσε την ΔΕΠΑ, οι διαπραγματεύσεις δεν είχαν αποτέλεσμα κι έτσι έγινε ότι όλοι φοβόντουσαν. Ότι ο κ. Μπεχράκης σχεδόν απέκλειε (μιλώντας με τους εργαζόμενους στην αρχή της εβδομάδας). Η ΒΦΛ διαθέτει σημαντικό απόθεμα αμμωνίας αλλά αυτό το γεγονός καταλήγει να είναι μια ασήμαντη λεπτομέρεια. Πέραν του προβλήματος με τη ΔΕΠΑ, οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι. Προοπτική άμεσης πληρωμής δεν υπάρχει κι αν υπάρξουν πληρωμές, αυτές υπολογίζονται περίπου σε μια εβδομάδα από σήμερα. Αυτό όμως είναι το καλό σενάριο. Ο διευθυντής του εργοστασίου κ. Τσάρας δεν επέστρεψε χθες από την Αθήνα στο εργοστάσιο, μάλλον δεν θα επιστρέψει ούτε σήμερα. Το γεγονός δεν είναι καθόλου τυχαίο.

Μέσα σε αυτό το κλίμα όπου δυστυχώς επιβεβαιώνονται όλες οι αρνητικές φήμες των προηγούμενων ημερών, βρίσκονται οι εργαζόμενοι. Οι οποίοι προσπαθούν να μάθουν τι συμβαίνει και τι θα γίνει από εδώ και πέρα. Οι καταστάσεις είναι δύσκολες αφού η εταιρία παρουσιάζει σοβαρό οικονομικό πρόβλημα. Με λίγα λόγια κινδυνεύει! Είναι πάντως απαραίτητο να σημειώσουμε ότι όλα αυτά συμβαίνουν ενώ το εργοστάσιο βρίσκεται σε περίοδο φουλ παραγωγής και πολύ καλών πωλήσεων. Όπως όμως προκύπτει εκ των πραγμάτων τα έσοδα δεν αρκούν για να καλύψουν τα έξοδα.

*Φήμες που έφθασαν και στην Καβάλα αναφέρουν ότι παραιτήθηκε από την διοίκηση της εταιρίας ο Διονύσης Μπεχράκης. Οι συνδικαλιστές τηλεφωνούσαν χθες το απόγευμα στην Αθήνα να μάθουν τι συμβαίνει αλλά δεν απαντούσε κανείς στα τηλέφωνα. Με τον Διονύση Μπεχράκη επιχείρησε να επικοινωνήσει και ο Υφυπουργός Εργασίας Νίκος Παναγιωτόπουλος αλλά ούτε αυτός κατάφερε να τον βρει. Αργότερα χθες βράδυ διαψεύστηκε η πληροφορία για την παραίτηση Μπεχράκη. Σύμφωνα με την εταιρία Μπεχράκης και Τσάρας συνεχίζουν σήμερα τις διαπραγματεύσεις με την ΔΕΠΑ ώστε να βρεθεί λύση. Η εταιρία εκτιμά ότι τελικά θα αποφευχθεί σήμερα η πλήρης διακοπή στην παροχή φυσικού αερίου στην μονάδα της αμμωνίας.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Δεν απαντούν στα τηλεφωνήματα των συνδικαλιστών!

Επόμενο άρθρο

Η Θάσος τον Μάρτιο, η Ελευθερούπολη τη Δευτέρα