Dark Mode Light Mode

Γέμισε γερμανούς τουρίστες ο αρχαιολογικός χώρος των Φιλίππων

Διακόσιοι ενενήντα πέντε γερμανοί τουρίστες, επιβάτες όλοι του κρουαζιερόπλοιου «Κολόμβος ΙΙ» που κατέπλευσε την Πέμπτη το απόγευμα στο λιμάνι της Καβάλας, βρέθηκαν χθες το πρωί στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων και στο αρχαίο θέατρο. Εκεί οργανώθηκε υποδοχή από την αντιπεριφέρεια τουρισμού και πολιτισμού.

Ο Κώστας Παπακοσμάς μαζί με τους συνεργάτες του περίμεναν τους γερμανούς τουρίστες έξω από το αρχαίο θέατρο των Φιλίππων. Τους πρόσφεραν ενημερωτικό υλικό για την περιοχή, έντυπο και ηλεκτρονικό, ενώ το εργαστήρι μαγειρικής La maison Μαρίας Παπανικολάου κερνούσε στους γερμανούς τουρίστες παραδοσιακά ελληνικά προϊόντα και γεύσεις.

Οι γερμανοί τουρίστες ήταν αρχικά επιφυλακτικοί, γιατί δε μπορούσαν να φανταστούν ότι οι Έλληνες τους κάνουν τόσο μεγάλες προσφορές, σε έντυπο υλικό και όχι μόνο, χωρίς να πληρώσουν. Όταν κατάλαβαν ότι όλα ήταν δωρεάν και με καλή διάθεση από αυτούς που ανέλαβαν να τους υποδεχθούν στο αρχαίο θέατρο, τότε περικύκλωσαν τον πάγκο με εδέσματα, τους χάρτες, τα φυλλάδια, τα DVD.

Όπως φαίνεται γίνεται τόσο καλή δουλειά με τα κρουαζιερόπλοια που του χρόνου το «Κολόμβος ΙΙ» όχι μόνο θα ξανάρθει στην Καβάλα, όχι μόνο θα διανυκτερεύσει και του χρόνου στην Καβάλα, αλλά υπάρχει προγραματισμός να επισκεφθεί και το νησί της Θάσου.

Ο Κώστας Παπακοσμάς είπε τα εξής:

 

«Χθες στη συνέχεια της υποδοχής που έγινε στο λιμάνι της Καβάλας από τη ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, σήμερα εμείς εδώ, στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων υποδεχόμαστε και με ενημέρωση αλλά και με ένα χαρακτηριστικό παραδοσιακό ελληνικό κέρασμα τους επισκέπτες του αρχαιολογικού χώρου που είναι, οι επισκέπτες του τουρισμού κρουαζιέρας, από το κρουαζιερόπλοιο «Κολόμβος ΙΙ», που από χθες το απόγευμα είναι ελλιμενισμένο στο λιμάνι της Καβάλας.

Το πλοίο αυτό είναι το τελευταίο που έρχεται για το 2012. Είπαμε να επιλέξουμε και την προβολή της διατροφής μας εδώ στην περιοχή και στην Ελλάδα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την κα Μαρία Παπανικολάου, από τη σχολή μαχειρικής «La maison de courmet» που μας έκανε προσφορά αυτό το οποίο προσφέρουμε στους επισκέπτες μας. Ταυτόχρονα η περιφέρεια δίνει έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό για την Καβάλα αλλά και για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, γιατί πιστεύουμε ότι οι επισκέπτες του τουρισμού κρουαζιέρας είναι οι εν δυνάμει διαφημιστές της περιοχής μας, όταν γυρίζουν στις πατρίδες τους. Θέλω ακόμη να πω ότι φέτος τα πράγματα ήταν ιδιαίτερα θετικά, για τον τουρισμό κρουαζιέρας. Πολλά κρουαζιερόπλοια ήρθαν στο λιμάνι της Καβάλας. Το ίδιο θα συμβεί σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε μέχρι στιγμής συλλέξει και για του χρόνου και στοχευμένα όλοι φορείς εργαζόμαστε σ΄ αυτή την κατεύθυνση, δηλαδή για την προσέλκυση πλοίων στο λιμάνι, στο πλαίσιο τουρισμού κρουαζιέρας».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Κλείνει το κατάστημα της Εθνικής τράπεζας των Κρηνίδων;

Επόμενο άρθρο

Ο ΑΟΚ με στόχο την πρώτη νίκη κόντρα στον Εθνικό Γαζώρου