Dark Mode Light Mode

Γεμάτο νερά το υπόγειο του «γυάλινου» κτηρίου!

Δύο δημοτικοί υπάλληλοι βρίσκονταν χθες το πρωί για αρκετή ώρα στο παλιό νοσοκομείο, ενισχύοντας με σίδερα κάθε παράθυρο, κάθε πόρτα, η οποία ήταν δυνατόν να παραβιασθεί.

Με αυτόν τον τρόπο ολοκληρώνεται το ουσιαστικό σφράγισμα και των δύο κτηρίων, ώστε κανείς να μη μπορεί να μπει μέσα σε αυτά από τις 6.00 το απόγευμα μέχρι τις 6.00 το πρωί, που το κτήριο δεν έχει φύλαξη.

Ο Δήμος Καβάλας εδώ και μία εβδομάδα περίπου, φροντίζει όλα όσα έχουν σχέση με το συγκεκριμένο χώρο, αντικατέστησε τις κλειδαριές στις κεντρικές πόρτες, έβαλε σίδερα, πλέγματα στα παράθυρα και στις πόρτες που μπορούν να γίνουν στόχος αγνώστων.

Άλλη αλλαγή δεν υπάρχει στην περιοχή του παλιού νοσοκομείου. Η υπηρεσία κήπων του Δήμου Καβάλας ολοκλήρωσε από μέρες τη δραστηριότητά της κουρεύοντας κυριολεκτικά ότι υπήρχε στην αυλή. Το πρόβλημα παραμένει το ίδιο. Το υπόγειο στο «γυάλινο» κτήριο είναι γεμάτο νερά. Τώρα προκύπτει ότι το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρότερο απ΄ ότι αρχικά είχε υπολογισθεί. Με λίγα λόγια τα νερά αδειάζουν από το υπόγειο, αλλά επανέρχονται συνεχώς.

Τις προηγούμενες ημέρες είχαν μείνει νερά σε μικρή ποσότητα. Ξαφνικά όμως τις τελευταίες ημέρες τα νερά αυξήθηκαν επικίνδυνα, πλησιάζοντας σε ύψος το ένα μέτρο. Όσοι βλέπουν την όλη κατάσταση καταλαβαίνουν ότι δεν είναι δυνατόν να είναι νερά από τα βράχια, δίπλα στην εκκλησία της Αγίας Βαρβάρας.

Ρόλο σαφώς κι έπαιξαν οι πρόσφατες βροχοπτώσεις, αλλά μιλάμε για ένα φαινόμενο που επαναλαμβάνεται και μεγάλες ποσότητες νερού. Χθες η κατάσταση ήτανε απελπιστική, όσον αφορά το υπόγειο. Ο Δήμος Καβάλας δεν ξέρει πως ακριβώς θ΄ αντιμετωπίσει το πρόβλημα, καθώς δεν αποκλείεται μαζί με τα νερά της βροχής να υπάρχει και διαρροή στο δίκτυο της ΔΕΥΑΚ. Εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΚ βρέθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στην περιοχή χωρίς να διαπιστώσουν οποιαδήποτε βλάβη. Έστρεψαν το ενδιαφέρον τους περισσότερο στη γεννήτρια, η οποία όμως δε λειτουργεί στο ίδιο υπόγειο.

Ο Δήμος Καβάλας έχει υποσχεθεί πολλά και διάφορα για την άμεση αξιοποίηση του παλιού νοσοκομείου. Προς το παρόν κάνει τα λιγότερα από αυτά που έχει δεσμευτεί να κάνει, τόσο σε συνεντεύξεις όσο και στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Περιμένουμε περισσότερη δραστηριότητα, αν και νωρίτερα θα πρέπει να προηγηθεί μία καλύτερη παρέμβαση καθαριότητας –υπάρχουν περιοχές οι οποίες δεν καθαρίστηκαν στην πρώτη εξόρμηση των δημοτικών υπαλλήλων – αλλά κυρίως να λυθεί το πρόβλημα με τη διαρροή υδάτων στο υπόγειο του παλιού κτηρίου.

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Ομιλία Χαραλαμπίδη για τη ποντιακή γενοκτονία

Επόμενο άρθρο

Συνεδριάζει το Συμβούλιο του Νοσοκομείου