Dark Mode Light Mode

Γενική Συνέλευση στις 10 Απριλίου

Στις 10 Απριλίου πραγματοποιεί γενική συνέλευση η Καβάλα Oil, όπως χθες το πρωί αποφάσισε σε προγραμματισμένη συνεδρίαση του το διοικητικό συμβούλιο της ίδιας εταιρίας.

Στη συνεδρίαση δεν παρέστη ο Μαθιός Ρήγας. Έστειλε ηλεκτρονικό μήνυμα στα υπόλοιπα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, λέγοντας ότι για να μην επιδεινωθεί η όλη κατάσταση προτιμά ν΄ απουσιάζει από το διοικητικό συμβούλιο, δηλώνει όμως εκ των προτέρων ότι συμφωνεί να ορισθεί ημερομηνία γενικής συνέλευσης της εταιρίας.

Αυτό και έγινε. Στις 12.00 το μεσημέρι 50 περίπου εργαζόμενοι των πετρελαίων βρέθηκαν έξω από το δικαστικό μέγαρο. Εκεί τους περίμενε ισχυρότατη αστυνομική δύναμη. Επιστρατεύτηκαν τρεις διμοιρίες ΜΑΤ, μία από τη Δράμα, άλλη από την Ξάνθη και αυτή της Καβάλας. Οι αστυνομικοί βρίσκονταν μέσα κι έξω από το δικαστικό μέγαρο, μία ώρα πριν φτάσουν σε αυτό οι εργαζόμενοι στα πετρέλαια. Ξαφνιάστηκαν πολίτες, εργαζόμενοι των δικαστικών υπηρεσιών, δικηγόροι, ακόμη κι οι δικαστές. Η εικόνα ήταν πρωτοφανής. Στο ισόγειο του δικαστικού μεγάρου είχαν παραταχθεί δύο διμοιρίες. Μία βρίσκονταν μπροστά στην κεντρική είσοδο και μία ακόμη σε ετοιμότητα. Ήταν παρόντες κι άλλοι αστυνομικοί της ασφάλειας και της ομάδας πρόληψης καταπολέμησης εγκληματικότητας.

Στο δικαστικό μέγαρο που έμοιαζε περισσότερο με αστυνομικό μέγαρο, ήταν από το πρωί κι ο Μάκης Κοσκερίδης και ο Γιώργος Γκράνας.

Λίγο μετά τις 12.00 έφτασαν στο δικαστικο μέγαρο ο πρόεδρος των εργαζόμενων Μανόλης Κελαϊδάκης μαζί με δύο δικηγόρους για να παραστούν σε ειδική διαδικασία που είχε προκαλέσει η Ενεργειακή Αιγαίου.

Ο Μ. Κελαϊδάκης είπε στους συναδέλφους του εργαζόμενους να μείνουν έξω από το δικαστήριο. Άλλωστε και να ήθελαν δε μπορούσαν να μπούνε μέσα καθώς δεν επιτρέπονταν η είσοδος στο μέγαρο.

Επί της ουσίας η δικαστική υπόθεση χθες δεν δικάστηκε καθόλου, καθώς την τελευταία στιγμή η δικηγόρος εκπρόσωπος της Ενεργειακής παραιτήθηκε του αιτήματος της εταιρίας του Μαθιού Ρήγα.

Το αίτημα είχε να κάνει με την έκδοση προσωρινής διαταγής για ορισμό προσωρινής διοίκησης στην Καβάλα Oil.

Όταν όμως η Ενεργειακή έμαθε ότι το διοικητικό συμβούλιο της Καβάλα Oil νωρίτερα χθες το πρωί όρισε ημερομηνία γενικής συνέλευσης παραιτήθηκε του αιτήματός της. Αμέσως μετά αποχώρησαν οι εργαζόμενοι των πετρελαίων, φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της Καβάλα Oil και στη συνέχεια αποχώρησαν κι οι αστυνομικοί.

 

Προηγούμενο άρθρο

Τα ΜΑΤ προστατεύουν τα έργα στα διόδια

Επόμενο άρθρο

Εργασίες στα διόδια Μουσθένης - Η Εγνατία δεν περίμενε καν το ραντεβού με τον υφυπουργό