Dark Mode Light Mode

Γενικεύεται η συζήτηση για τις πιάτσες ταξί

Γενικεύεται η συζήτηση για τις πιάτσες ταξί στο κέντρο της Καβάλας, ανάμεσα στο σωματείο η «Πρόοδος» και το Δήμο Καβάλας. Την περασμένη Δευτέρα θέματα της κάθε πιάτσας απασχόλησαν τη γενική συνέλευση του σωματείου ιδιοκτητών ταξί «Η Πρόοδος». Ήδη το σωματείο δείχνει την ικανοποίησή του επειδή η πιάτσα στην οδό Αμύντα δίπλα από τη δημοτική αγορά, μεγάλωσε. Χωρά τώρα περισσότερα αυτοκίνητα.

Στο κέντρο της Καβάλας υπάρχουν δέκα πιάτσες ταξί κι άλλες πέντε περιφερειακά. Άτυπα στην περιφέρεια της πόλης υπάρχουν ακόμη τρεις, σύνολο 18. Τώρα το σωματείο «Η Πρόοδος» προσπαθεί να πετύχει αλλαγή των δεδομένων, περισσότερες θέσεις ταξί στην πιάτσα, δίπλα από το κτήριο του ΟΤΕ. Υπάρχει συγκεκριμένο αλλά παγωμένο σχέδιο, τα ταξί να σταθμεύουν και μπροστά από το κατάστημα «Ζάρα».

Για τα θέματα των χώρων στάθμευσης των αυτοκινήτων ταξί, ζήτημα ιδιαίτερα σημαντικό, λόγω περιορισμένης κίνησης στο επάγγελμα, ο πρόεδρος του σωματείου Μανόλης Τσιλογεώργης είπε τα εξής: «Για το μεγάλωμα της πιάτσα της δημοτικής αγοράς, στην οδό Αμύντα, αυτό ήταν ένα παλιό αίτημα των αυτοκινητιστών ταξί. Έρχεται πάρα πολύς κόσμος εδώ, λόγω δημοτικής αγοράς και του πολυκαταστήματος η πιάτσα έπρεπε να μεγαλώσει. Με συντονισμένες προσπάθειες τόσο του δήμου και του δημοτικού συμβουλίου, του τμήματος τροχαίας Καβάλας και της περιφερειακής ενότητας – τους ευχαριστούμε πάρα πολύ γι΄ αυτό – καταφέραμε να πάει η πιάτσα μέχρι μέχρι τη συμβολή της οδού Αμύντα και Αριστοτέλους».

ΕΡ: Δηλαδή για πόσα αυτοκίνητα ταξί μιλάμε τώρα;

ΑΠ: «Είναι για 12 αυτοκίνητα. Εάν γίνει και χρήση του χώρου φορτοεκφόρτωσης, για τον οποίο πήραμε τη σχετική άδεια, τότε πάμε στα 15 αυτοκίνητα ταξί».

ΕΡ: Υπάρχουν άλλα τέτοια θέματα στο κέντρο της πόλης;

ΑΠ: «Υπάρχει στο σκεπτικό μας και μιλήσαμε και με τον αντιδήμαρχο κυκλοφοριακού, τον κ. Εμφιετζή και με το τμήμα τροχαίας, για τον επαναπροσδιορισμό όλων των πιατσών ταξί, στην Καβάλα».

ΕΡ: Για να γίνουν αυξομειώσεις θέσεων φαντάζομαι, αλλού να μειωθούν, αλλού ν΄ αυξηθούν;

ΑΠ: «Έτσι ακριβώς και σε κάποιες πιάτσες που δε δουλεύονται πολλοί θα ζητήσουμε και χώρους στάθμευσης για συναδέλφους οι οποίοι έχουνε δουλειές μέσα στο κέντρο και χρειάζονται να κλειδώσουν τα αυτοκίνητά τους για κάποια ώρα – μισή και μία ώρα – για να πάνε να κάνουν τις δουλειές τους».

ΕΡ: Βέβαια για να τηρηθούν όλα αυτά θα πρέπει να υπάρχει μία αστυνόμευση;

ΑΠ: «Αστυνόμευση πρέπει να υπάρχει σίγουρα κι όχι μόνο γι αυτά αλλά εν πάση περιπτώσει δεδομένων των συνθηκών κάνουμε ότι μπορούμε».

 

Προηγούμενο άρθρο

Άθλος η λειτουργία της ΒΦΛ - Ο Λαυρεντιάδης την έμπλεξε στο σκάνδαλο του Τ.Τ.

Επόμενο άρθρο

Παίξε μπάλα Βλάση - Μεταγραφές και πληρωμές στο επίκεντρο