Dark Mode Light Mode
Πέθανε ο Κώστας Καπόλλας
Γιάννης Γκαγκαλούδης: « Ουδέποτε ήθελα να φύγω από την Ενωση»
Προχωρά το νέο μικρό ξενοδοχείο στο Φάληρο

Γιάννης Γκαγκαλούδης: « Ουδέποτε ήθελα να φύγω από την Ενωση»

Αποκλειστική συνέντευξη παραχώρησε σήμερα το πρωί στους 93, 7 ο Γιάννης Γκαγκαλούδης, μιλώντας για το «χωρισμό» του με την Ενωση. Υποστήριξε ότι ο ίδιος σε καμία περίπτωση δεν ήθελε να φύγει από την ομάδα. Άφησε αιχμές για τον τρόπο που χειρίστηκε η ΚΑΕ το όλα θέμα ενώ δήλωσε ότι πλέον θα επιστρέψει στην Καβάλα μόνο ως φίλος της πόλης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του.

Ερώτηση: Μιλήστε μας για τη διακοπή της συνεργασίας σας με την Ενωση. Έχετε πληροφορηθεί την ανακοίνωση της ΚΑΕ.

Ποια είναι η άποψη σας;

Απάντηση: Αυτή η συνέντευξη είναι προγραμματισμένη να γίνει από την Πέμπτη η την Παρασκευή, αυτό θέλω να το τονίσετε και εσείς.

Ειδικά στον κόσμο της Καβάλας θέλω να πω, ότι δεν έχω καμία πρόθεση να δημιουργήσω κανένα πρόβλημα, επειδή η ομάδα έχασε στο Ρέθυμνο. Δε θέλω να νομίζει ο κόσμος ότι βγαίνω στο ραδιόφωνο γι` αυτό το λόγο.

Επειδή έχουν ειπωθεί παραμύθια, όχι παραμύθια γιατί του Αισώπου είναι πολύ μικρά σε αυτά που έχουν ακουστεί. Δεν είδα την Καβάλα με τόση μεγάλη ευκολία να βγάζει ανακοίνωση και να υπερασπιστεί έναν παίκτη που υποτίθεται αφού το είπαν και οι ίδιοι, ότι ήταν από τους καλύτερους παίκτες της ομάδας. Με την ίδια ευκολία που βγάλανε ανακοίνωση και αναφέρουν όλα αυτά τα εμετικά που υπάρχουν μέσα.

Δεν το είδα αυτό, εκείνη τη μέρα. Μάλλον ο κ. Νελόπουλος εκείνη τη μέρα έκανε κάτι άλλο. Δεν ξέρω τι έκανε. Ο κ. Νελόπουλος πληρώνεται από την ομάδα της Καβάλας γιατί είναι γραφείο τύπου. Τα τελευταία 17 χρόνια που αγωνίζομαι στο Ελληνικό πρωτάθλημα, έχω παίξει σε πολλές ομάδες, οπότε έχω γνωρίσει πάρα πολλά γραφεία τύπου, δυστυχώς για κάποιους. Με την ίδια ευκολία που η ομάδα έβγαλε ανακοίνωση και είπε όλα αυτά που είπε, θα μπορούσε στις 10 ώρες που μεσολάβησαν και εγώ ήμουν εκτεθειμένος σε όλο τον κόσμο να βγάλει πολύ απλά μια ανακοίνωση και να πει ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Θεωρείται ότι αυτό το δημοσίευμα, ήταν ένα απλό δημοσίευμα;

Θεωρείται ότι αυτό το δημοσίευμα τιμάει έναν παίκτη που είναι 17 χρόνια στο χώρο;

Έπαιξα με ένα πόδι τρείς φορές στην Καβάλα. Ρισκάροντας την καριέρα μου. Στα 35 μου χρόνια να γυρίσω από τη Βουλγαρία που πήγα να παίξω ενώ γνωρίζεται πολύ καλά δεν είχα πάει σε κανένα Ευρωπαϊκό παιχνίδι. Πήγα στη Βουλγαρία γιατί ήθελα να περάσουμε στον επόμενο γύρο. Ξαφνικά τον Γκαγκαλούδη τον τσίμπησε μύγα την επόμενη μέρα το πρωί και ήθελε να φύγει από την Καβάλα;

Με σιγουριά θέλω να σας πω, ότι ημέρα Δευτέρα ήμουν στη Βουλγαρία και την Τρίτη το πρωί πήγα προπόνηση κανονικά. Στις 11.30 το πρωί όλα τα Αθηναϊκά μέσα και κυρίως τα μπασκετικά site γράφανε ότι ο Γκαγκαλούδης λύνει τη συνεργασία του με την Καβάλα.

Ερώτηση: Ποιος τα έδωσε αυτά, έψαξε να βρεις;

Απάντηση: Εγώ να ψάξω να βρω; Είναι δική μου δουλειά;

Ο κ. Παπακωνσταντίνου μίλησε σε σας και ευτυχώς άκουσα πολλά πράγματα. Έχετε δει κανένα παίκτη τόσα χρόνια που είστε δημοσιογράφοι, όσο ψυχασθενής και να είναι να δώσει δημοσίευμα ότι τον διώχνει η ομάδα του;

Πρέπει να είναι πολύ ευτελής. Καταρχήν δεν είχε κανένα λόγο να το κάνει, γιατί μόνο χαμένος βγαίνει.

Ερώτηση: Για ποιο λόγο πιστεύετε ότι κάποιοι δεν ήθελαν τον Γκαγκαλούδη στην ομάδα;

Απάντηση: Ακόμη και τώρα που μιλάω εγώ δε ρίχνω ευθύνες στον κ. Παπακωνσταντίνου. Έχω μάθει στη ζωή μου, κάποια πράγματα να τα λέω έτσι όπως είναι. Η υπόθεση αυτή βρομάει και βρομάει πολύ. Θέλω να σας θυμίσω ότι μια μέρα πριν γίνει αυτό το σκηνικό ήμουν στην «Αθλητική Κυριακή» και είχα διαψεύσει κατηγορηματικά ότι θα πάω στη Λιμόζ. Η απάντηση μου ήταν, ότι εγώ είμαι μια χαρά στην Καβάλα, αυτή τη στιγμή δεν παίζει καμία Λιμόζ και εγώ θα εξακολουθήσω να είμαι παίκτης της Καβάλας.

Επειδή άκουσα να λένε ότι έχω κλείσει σε ομάδα και ότι τα επόμενα 24ωρα θα φανεί η αλήθεια, έχω να πω ότι η μέρα είναι Δευτέρα και αυτή τη στιγμή είμαι στην Αθήνα και σε καμία άλλη ομάδα. Δεν είμαι σε καμία ομάδα και χθες(προχθές) η Καβάλα έπαιξε με τον αντικαταστάτη μου, τον οποίο η ομάδα σε δευτερόλεπτα τον ανακοίνωσε, μόλις έλυσε τη συνεργασία μαζί μου. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με το παιδί.

Εγώ είμαι στην Αθήνα και πως γίνεται ενώ η ομάδα με ήθελε και εγώ ήμουν ο καλύτερος παίκτης κατά τα λεγόμενα της, πως γίνεται μέσα σε 5` δευτερόλεπτα να έχει κλείσει παίκτη σε θέση μου. Μπορεί αυτό να μου το εξηγήσετε;

Στην εκπομπή σας το άκουσα.

Ερώτηση: Κάτι έχει γίνει. Έχεις καταλήξει στο συμπέρασμα τι ακριβώς έχει γίνει;

Απάντηση: Ο κάθε παίκτης λειτουργεί με το δικό του, τρόπο. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να ειρωνεύεται και να τονίζει στην ανακοίνωση ότι εμένα χάλασε ο ψυχισμός μου.

Εγώ λειτουργώ και παίζω μόνο με αυτό, ως παίκτης. Με τον ψυχισμό μου και τα συναισθήματα μου. Δε νομίζω ότι θέλετε να με πείσετε, ότι τη Δευτέρα το πρωί ξαφνικά ένας ξένος δάχτυλος διάλεξε τον Γκαγκαλούδη για να κάνει κακό στην Καβάλα, ενώ η Καβάλα έχει άλλους 12 παίκτες.

Μου είναι πολύ δύσκολο να το πιστέψω. Ούτε στη Βουλγαρία θα πήγαινα, ούτε στην «Αθλητική Κυριακή» θα πήγαινα και θα έλεγα ότι θέλω να μείνω στην Καβάλα. Το κυριότερο δε νομίζω ότι διαβάσατε ότι ο Γκαγκαλούδης πήγε στη Λιμόζ, ούτε στην Κορέα ούτε στη Γερμανία. Θέλω να τονίσω στον κόσμο της Καβάλας ότι να είναι σίγουρος ότι μέσα στις επόμενες μέρες θα έχω βρει ομάδα.

Δεν είμαι ανάπηρος. Έχω μεγάλο μέσο όρο πόντων και θέλω να τονίσω ότι αν εγώ βρω ομάδα μέσα στις επόμενες μέρες να μην γίνουν λάθος εκτιμήσεις.

Ερώτηση: Όταν ο πρόεδρος σου είπε το ίδιο βράδυ να μείνεις στην ομάδα, εσύ τι του απάντησες;

Απάντηση: Είναι αλήθεια ότι έγινε αυτό. Εγώ δεν έχω κάτι με τον κ. Παπακωνσταντίνου. Θεωρώ ότι δεν έχω κάτι, θέλω να πιστεύω ότι δεν έχω κάτι. Δε νομίζω ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος που με κοίταξε στα μάτια και μου είπε ότι αυτός δεν έχει δώσει τίποτα, δεν έχω κανένα λόγο να μην το πιστέψω. Από τη στιγμή όμως που αυτό το θέμα πήρε τέτοια τροπή και η ομάδα με άφησε ξεκρέμαστο και ακάλυπτο ενώ δεν είμαι κανένα παιδάκι 17 ετών έχοντας ένα χρόνο στην Α1 ενώ πίσω από εμένα υπάρχει οικογένεια, υπάρχουν φίλοι, υπάρχουν άνθρωποι κοντά μου, δε μπορούσα να μείνω άλλο.

Όταν ο γιατρός μου είπε να κάτσω 4 εβδομάδες έξω, εγώ έπαιξα στη δεύτερη εβδομάδα.

Όταν έπαιξα με θλάση στις 12 μέρες ενώ ο γιατρός μου είπε να μείνω έξω για ενάμιση μήνα. Δε μπορεί κανείς να αναιρέσει ούτε την προσφορά μου, ούτε ότι έχω κάνει γι` αυτή την ομάδα. Πάνω απ` όλα μιλάνε οι αριθμοί. Δε λέει η ανακοίνωση ότι έχω υποπέσει σε κάποιο πειθαρχικό παράπτωμα. Δε γράφει ότι έχω κάνει κάτι. Λέει ότι φεύγω οικιοθελώς.

Πριν από μια εβδομάδα έφυγε ο Πέτγουει από το Ρέθυμνο… για 2 ώρες.

Αμέσως υπήρχε ανακοίνωση από το Ρέθυμνο, όταν βγήκε ένα δημοσίευμα ότι θα φύγει στο εξωτερικό.

Κάλυψε τον παίκτη της. Δεν χρειάζομαι μαθήματα δημοσιογραφίας, ούτε γραφείου τύπου.

Θέλω να ευχαριστήσω δημόσια τον Νίκο Πενταζίδη. Είναι ένας άνθρωπος που από την πρώτη μέρα με βοήθησε και μου στάθηκε δίπλα μου.

Ο Νίκος πραγματικά στεναχωρήθηκε πολύ και μου το έδειξε. Αν ερωτηθεί από κάποιους από εσάς θα σας απαντήσει όπως εμένα, ότι όλα αυτά είναι πολύ περίεργα.

Σίγουρα σε όλα αυτά ο μοναδικός που δεν έχω ευθύνη, είμαι εγώ.

Ερώτηση: Κλείνει η πόρτα του Γκαγκαλούδη για την Καβάλα;

Απάντηση: Οριστικά και αμετάκλητα. Δεν υπάρχει για μένα αυτό το θέμα. Γύρισα για πρώτη φορά σε ομάδα που έχω παίξει, αυτό μου βγήκε μπούμερανγκ.

Στην Καβάλα θα έχω μόνο φίλους. Θα θυμάμαι την τελευταία μου μέρα στην Καβάλα, για αυτά που έζησα στο δρόμο και παντού. Ο κόσμος να ξέρετε δεν τρώει κουτόχορτο. Καθρέφτης είναι το γήπεδο. Δεν κρύβομαι. Δεν ανέχομαι από κανέναν να βγάζει προς τα έξω ότι είμαι προδότης. Στο Μαρούσι μείναμε εγώ και άλλα 4 παιδιά ενώ ήμασταν απλήρωτοι και δεν είχαμε νερό να κάνουμε μπάνιο.

Φύγαμε μόνο όταν μας είπε η ομάδα να φύγουμε.

Από την καρδιά μου ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο της Καβάλας. Για άλλη μια φορά μ` έκανε και αισθάνθηκα σαν το σπίτι μου. Αισθάνθηκα πολύ όμορφα στους αγώνες αλλά και στην καθημερινότητα μου. Εγώ δεν είχα καμία πρόθεση να φύγω από την Καβάλα.

Τ. Π

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Πέθανε ο Κώστας Καπόλλας

Επόμενο άρθρο

Προχωρά το νέο μικρό ξενοδοχείο στο Φάληρο