Dark Mode Light Mode
Συνεργασία και μοιρασιά των εξόδων
Γιάννης Τζήμας στους 93, 7: « Μας πλήγωσε ο τραυματισμός του Κατσαρέ»
Πρόεδρος της ΠΑΕ ο Βλάσης Τσάκας

Γιάννης Τζήμας στους 93, 7: « Μας πλήγωσε ο τραυματισμός του Κατσαρέ»

Ο Γιάννης Τζήμας μίλησε στους 93, 7 για την πρώτη ήττα της Ενωσης μετά από 9 σερί νίκες.

Ο Λαρισαίος τεχνικός στάθηκε στον τραυματισμό του Κατσαρέ αλλά και στην αστοχία που είχε η ομάδα του, σε μεγάλα χρονικά διαστήματα του αγώνα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του.

Ερώτηση: Μιλήστε μας για το παιχνίδι με τον Ηρακλή. Μια ήττα μετά από 9 σερί νίκες. Πως τη δεχθήκατε;

Απάντηση: Ηταν ένα παιχνίδι αρκετά σκληρό. Το γνωρίζαμε ότι θα ήταν δύσκολο για μας, μετά τον τραυματισμό του Κατσαρέ την Τετάρτη πριν το ματς.

Με βαρύ διάστρεμμα έπρεπε να μείνει 10-15 μέρες έξω. Μας έβγαλε εκτός αγωνιστικών πλάνων. Ηταν πολύ δύσκολο για μια ομάδα, να παίξει χωρίς το βασικό της πλέι μέικερ. Προσπάθησε να μπει. Αγωνίστηκε για 5-6 λεπτά αλλά δε μπορούσε να τρέξει, να πατήσει το πόδι του. Αυτό δημιούργησε ένα αρκετά σοβαρό δεδομένο, όσον αφορά τον τρόπο λειτουργίας μας. Ο Καλαϊτζίδης δεν ξεκίνησε καλά το ματς με αποτέλεσμα να παίξει περίπου 25 λεπτά ο Βελισαρίου.

Να ηγηθεί μιας προσπάθειας που σίγουρα δεν είναι εύκολο , να περιμένεις σ` ένα εκτός έδρας παιχνίδι, από ένα παιδί να πάρει πρωτοβουλίες. Αυτό μας έβγαλε εκτός πλάνων, όσον αφορά τον τρόπο που λειτουργούσαμε το τελευταίο διάστημα.

Το γεγονός αυτό συνδυάστηκε με μια πολύ μεγάλη αστοχία, στα τρίποντα, μέχρι και το τελευταία 3-4 λεπτά, όπου είχαμε ένα πολύ κακό ποσοστό.

Δεν είχαμε τη λύση του Κατσαρέ, να βγούμε σε μια επιθετική άμυνα, να ρισκάρουμε με κλεψίματα και όλα αυτά. Είχαμε φανερά επιθετικό πρόβλημα. Παρόλα αυτά από το -12 , εκεί που το ματς φαινόταν χαμένο, κάναμε μια επική ανατροπή. Χάναμε με 60-46 στο 35`.

Εκεί δείξαμε πείσμα με πολλά εύστοχα σουτ. Φτάσαμε το ματς στην ισοπαλία. Ένα βιαστικό σουτ του Καραποστόλου, δε βρήκε στόχο. Από εκεί και πέρα ένα τρίποντο εύστοχο με την κόρνα, έδωσε το ματς στον Ηρακλή.

Δυστυχώς στο τελευταίο δεκάλεπτο, φάγαμε 3 τρίποντα με την κόρνα. Πλήρης η ομάδα μας δε θα έχει κανένα πρόβλημα, να κέρδιζε. Το έχω πει επανειλημμένα στις δηλώσεις μου, ότι όπως έχει χτιστεί αυτή η ομάδα, πρέπει να έχει υγεία για να μπορεί να διεκδικεί όλα τα παιχνίδια. Δυστυχώς ήταν μεγάλη η έλλειψη του Κατσαρέ και η αστοχία μας, στο επιθετικό κομμάτι.

Ερώτηση: Αλλάζει τα δεδομένα, αυτή η ήττα της Ενωσης, μέσα στην έδρα του Ηρακλή;

Απάντηση: Δεν μπορεί μια ομάδα που έχει 3 ήττες στα 5 πρώτα ματς, να μην κάνει ούτε μια ήττα για τις υπόλοιπες 21 αγωνιστικές. Αν χάσει ένα ματς, μπορεί να βγει εκτός στόχου.

Δεν μπορείς να πεις ότι θα έχει νίκες σε όλα τα ματς, από τη στιγμή που έχεις 3 ήττες, πάει να πει ότι έχεις μειονεκτήματα. Όσο και να διορθώσεις πράγματα, τα προβλήματα πάντα θα υπάρχουν. Από εκεί και πέρα, ευτυχώς υπάρχει διακοπή αυτή τη στιγμή, προκειμένου να αποκατασταθεί ο τραυματισμός του Κατσαρέ.

Σίγουρα παίζει ρόλο η ήττα αυτή αλλά πάλι η άνοδος θα παιχθεί στα εκτός έδρας παιχνίδια με ΑΕΚ, Ψυχικό και Κόροιβο. Αν θες να ανεβείς, πρέπει να κάνεις ένα μεγάλο διπλό μέσα σε αυτές τις έδρες, για να υποσκελίσεις μια από αυτές τις ομάδες.

Με αυτό το σκεπτικό είναι προτιμότερο να χάσεις στον Ηρακλή παρά στο Ψυχικό.

Στον Α` γύρο προτιμότερο ήταν η ήττα να μη γινόταν από την ΑΕΚ αλλά από μια άλλη ομάδα. Αν κερδίσουμε μέσα στο Ψυχικό η στον Κόροιβο, ανατρέπουμε ισορροπίες και τους φτάνουμε. Η ήττα από τον Ηρακλή, δε θα παίξει έτσι πολύ μεγάλο ρόλο. Βέβαια θα θέλαμε να συνεχίσουμε ένα καλό σερί, με διάθεση και με καλή ψυχολογία, να ήμασταν ακόμη πιο ψηλά, σίγουρα θα το θέλαμε. Όταν χάνεις επηρεάζεται η λειτουργία της ομάδας.

Ο Φίλιππος Βέροιας, ο επόμενος αντίπαλος μας, είναι ένα καλό παράδειγμα για να δούμε το ποιος πρέπει να είναι ο σκοπός μας και η φιλοσοφία μας.

Η Βέροια είναι μια ομάδα που χτίστηκε για πρωταθλητισμό, με μεγάλο μπάτζετ. Ξεκίνησε σαν το μεγάλο φαβορί και την 4η αγωνιστική που η Καβάλα ήταν τελευταία, η Βέροια ήταν μέσα στις πρώτες θέσεις. Τώρα αν χάσει από εμάς, θα μπει στο γκρουπ των ομάδων, που κινδυνεύουν να υποβιβαστούν.

Βλέπουμε αυτό που έχει αξία, είναι να παίζουμε καλά, να βρίσκουμε ρόλους , να βελτιωνόμαστε και να διεκδικούμε το κάτι παραπάνω. Εντάξει ήταν μια ήττα, η οποία, μας απογοήτευσε και μας στεναχώρησε. Πιθανώς είχαμε καλομάθει, στο να κερδίζουμε συνέχεια. Πιστέψτε με και δεν το λέω ως δικαιολογία, όταν παίζεις ένα τέτοιο ματς χωρίς το βασικό σου πλέι μέικερ, ανατρέπονται όλες οι ισορροπίες.

Ο Τότσιος δε μπόρεσε να βρει τους αιφνιδιασμούς, που είχε σε συνεργασία με τον Κατσαρέ.

Ο Καραποστόλου δε μπόρεσε να ξεκουραστεί. Δεν είχαμε άλλον παίκτη, για να πάρει ανάσες ο Καραποστόλου. Αυτή η ομάδα έχει μάθει να ρολάρει όχι με ατομικές προσπάθειες αλλά με καλό μπάσκετ, στηριζόμενοι στον καθένα που έπαιρνα και ένα σημαντικό κομμάτι του παιχνιδιού. Μας πλήγωσε ο τραυματισμός του Κατσαρέ, σε πολύ μ μεγάλο βαθμό. Κρίμα που στο μοναδικό ματς που η ομάδα δεν έπαιξε καλά, έχασε με σουτ στην κόρνα. Θα μπορούσαμε να είμαστε πιο τυχεροί να περνούσαμε αυτό το ματς, έστω με αυτή την εμφάνιση και να πάμε στο επόμενο. Δεν το βάζουμε κάτω. Είναι χαρά για μας, για τη διοίκηση, για όλους, ότι υπάρχει αυτό το μεγάλο ενδιαφέρον του κόσμου προς την ομάδα. Είναι καλό για μας που διεκδικούμε και βλέπουμε πιο ψηλά. Ας περάσουν αυτές οι μέρες, να μπορέσουν να επανέλθουν οι τραυματίες μας, να κερδίσουμε τη Βέροια και να μπορέσουμε να πάμε μετά στα μεγάλα παιχνίδια που έχουμε, με ΑΕΚ και Ψυχικό, μήπως και κάνουμε καμία έκπληξη.

Ερώτηση: Ηταν εχθρικό το κλίμα στην έδρα του Ηρακλή;

Απάντηση: Ο Ηρακλής είναι μια ομάδα με μεγάλη ιστορία. Σίγουρα έπαιξε με πολύ μεγάλο φανατισμό. Είχε ένα καλό μομέντιουμ, αφού τα δυο τελευταία παιχνίδια τα είχε πάρει με την κόρνα. Είχε κερδίσει με τον ίδιο τρόπο, ΟΦΗ και Παγκράτι. Τρίτωσε το καλό για αυτούς.

Ο Ηρακλής το ήθελε το ματς, έπαιξε πολύ σκληρά, έπαιξε φανατισμένα. Δε μπορώ να μπω στη λογική, κάθε ομάδα διεκδικεί αυτό που θέλει μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Κάνει ότι μπορεί.

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Συνεργασία και μοιρασιά των εξόδων

Επόμενο άρθρο

Πρόεδρος της ΠΑΕ ο Βλάσης Τσάκας