Dark Mode Light Mode
Την εξαπάτησαν και τις άρπαξαν 4.500 ευρώ
Γιάννης Τζήμας στους 93,7: « Η παρουσία του κόσμου, ήταν μια θαυμάσια εικόνα στις Σέρρες»
Συνάντηση Βαγγέλη Παππά με το Σωματείο και τον Συνεταιρισμό ταξί

Γιάννης Τζήμας στους 93,7: « Η παρουσία του κόσμου, ήταν μια θαυμάσια εικόνα στις Σέρρες»

Μιλώντας στην αθλητική εκπομπή στους 93, 7, ο προπονητής της Ενωσης Γιάννης Τζήμας, εκθείασε την παρουσία του κόσμου στις Σέρρες ενώ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την προσωπικότητα του προέδρου της ομάδας, κ. Παπακωνσταντίνου.

Αγωνιστικά ο Θεσσαλός κόουτς τόνισε ότι μέσα στις Σέρρες ήταν μια μεγάλη νίκη, αφού οι γηπεδούχοι έπαιζαν την κατηγορία.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του.

Ερώτηση: Πείτε μας τη γνώμη σας για το ματς με τους Ικάρους; Πόσο ζορίστηκε η Ενωση για να φτάσει στη νίκη;

Απάντηση: Νομίζω ήταν μια μεγάλη νίκη. Ένα ματς έτσι όπως το είχαμε σκιαγραφήσει και το περιμέναμε, με μια ομάδα που έπαιζε την κατηγορία και θα έβγαζε πάθος, φανατισμό, ενέργεια.

Φυσιολογικό είναι. Όσο αδύνατος και να είσαι, όταν φτάνεις να παίζεις την κατηγορία, ξεπερνάς τον ευατό σου. Στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, παίξαμε μια εκπληκτική άμυνα.

Νομίζω ότι μέχρι το 32`, είχαμε δεχθεί περίπου 40 πόντους. Δεν μπορέσαμε να τελειώσουμε πολύ εύκολα το παιχνίδι, λόγω της πίεσης που δεχόμασταν, δεν ήμασταν πολύ εύστοχοι στα μακρινά σουτ.

Είχαμε ένα κακό πεντάλεπτο επιθετικό και σίγουρα το περιμέναμε σε κάποια φάση και ο Ίκαρος θα έβαζε κάποια μεγάλα σουτ.

Εμείς έπρεπε να συντηρήσουμε τη διαφορά σ` εκείνο το σημείο. Νομίζω ότι στην ουσία δεν κινδυνέψαμε πάρα πολύ. Αυτά τα ματς θέλουν πάντα προσοχή. Είναι πάντως μια μεγάλη νίκη.

Τεράστια νίκη. Πολύ περισσότερο όταν κερδίζουμε συνέχεια ομάδες που καίγονται για βαθμούς και όχι να είναι αδιάφορες. Το ίδιο έγινε και στον Λαγκαδά.

Ερώτηση: Οπότε στην Αμαλιάδα, θα πάμε χωρίς απώλειες. Με το Λαύριο είμαστε το φαβορί.

Απάντηση: Πάντα είμαστε το φαβορί. Πάντα παίζουμε για να κερδίζουμε.

Σίγουρα το Λαύριο είναι μια ποιοτική ομάδα με καλούς παίκτες. Το παιχνίδι κρύβει ένα φόβο και ένα ενδοιασμό, γιατί πάντα μετά από διακοπή και ρεπό, πρέπει να είσαι προσεκτικός στις κινήσεις σου και στο ρυθμό της ομάδας. Θεωρητικά είναι ένα παιχνίδι που πρέπει να το κερδίσουμε για να φτάσουμε στο μεγάλο ματς με τον Κόροιβο.

Νομίζω ότι δεν πρέπει να προχωράμε πολύ. Ένα- ένα τα παιχνίδια.

Αυτό που πραγματικά έχει μεγάλη βάση και αξία, που για μένα είναι ότι καλύτερο, είναι η παρουσία του κόσμου. Αυτό που είδαμε στις Σέρρες και πριν στον Λαγκαδά.

Η ενέργεια, το ενδιαφέρον, η φωνή μας έδωσαν άλλο αέρα. Στα πρώτα ματς στην Καβάλα που ήρθα, δεν είχαμε τέτοιο κόσμο, ούτε στα εντός έδρας. Κόσμο με διάθεση να βοηθήσει την ομάδα.

Ηταν εκπληκτική η ατμόσφαιρα. Όταν φτάσαμε συναντήσαμε γνωστούς ανθρώπους, οικογένειες και παιδιά από τις Ακαδημίες της ομάδας.

Ηταν στο περιβάλλον χώρο του γηπέδου πριν το παιχνίδι αλλά και μετά συναντήσαμε την ίδια εικόνα. Ηταν το καλύτερο, που θα μπορούσαμε να έχουμε.

Ερώτηση: Τελικά μήπως ο κόσμος έρχεται στην Ενωση και για το λόγο, ότι δεν είδε χαρές φέτος από τον ΑΟΚ;

Απάντηση: Δεν θα ήθελα να το συνδυάσω έτσι. Δεν είναι κάτι που με χαροποιεί. Η εμπειρία μου στο παρελθόν από τη Λάρισα, είναι ότι η αύρα του αθλητισμού, εκπροσωπεί όλη την πόλη.

Όταν παίζαμε εμείς παίζαμε στην Α1 και η ΑΕΛ στην Α` Εθνική, βρίσκαμε πάντα χρόνο, να πηγαίνουμε σε όλα τα παιχνίδια. Όταν απαξιώθηκαν κάποια πράγματα, τότε τα πράγματα ήταν δύσκολα.

Να συμμετέχει κάποιος, να ταξιδεύει, να βοηθάει , να φωνάζει, σίγουρα προκαλεί μια ενέργεια, στην προκειμένη φάση, στην ομάδα του Μπάσκετ της Καβάλας.

Έχουμε πετύχει να έρθει ο κόσμος κοντά μας. Αυτό είναι σημαντικό. Εμείς βγάζουμε κάτι παραπάνω. Βγάζουμε φανατισμό, ενέργεια και αυτό δεν μπορεί να το απορρίψει κανένας. Δεν μπορεί να το κλέψει κανένας. Μπράβο στους συνεργάτες μου, στα τμήματα υποδομής, που ήταν στις Σέρρες από το πρωί, έδιναν αγώνες και μπράβο στις Σέρρες που έκαναν αυτό το τουρνουά.

Ηταν μια θαυμάσια εικόνα. Όλα αυτά τα παιδιά έμειναν και μετά είδαν το δικό μας ματς. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο κέρδος, για όλους. Τα παιδιά χάρηκαν, πανηγύρισαν, θέλησαν να βγουν φωτογραφίες. Θα το δείτε στο μέλλον, ότι οι επισκέψεις μας στα σχολεία, το κοινωνικό πρόσωπο που δείχνουμε, όλα αυτά, είναι μεγάλο κέρδος.

Πρέπει να φέρουμε κοντά στον αθλητισμό τα παιδιά. Είναι ένα μεγάλο στοίχημα. Φυσικά όσο η ομάδα θα πηγαίνει καλά και αυτό θα είναι ένα μεγάλο κέρδος.

Ερώτηση: Ο τρόπος που αγωνίζεται αυτή η ομάδα με λίγους παίκτες μέσα από την Καβάλα, είναι κάτι που σίγουρα συζητιέται θετικά.

Απάντηση: Αυτά τα παιδιά, ο τρόπος και το πάθος που δείχνουν, έχουν ξεφύγει από τη λογική αν είναι από την Καβάλα η από τις Σέρρες, τη Θεσσαλονίκη η τη Λάρισα.

Νομίζω ότι το παράδειγμα του Κατσαρέ των άλλων τραυματιών, τα λέει όλα. Το ίδιο πρόβλημα με τον Κατσαρέ, είχε Νίκολιτς της ΑΕΚ και έμεινε 1 μήνα έξω με πατερίτσες.

Μας βοηθάει αγώνα- αγώνα ενώ θα έπρεπε να μείνει 2 μήνες έξω, με θεραπείες. Με κίνδυνο την υγεία του. Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουμε και με τους δυο ψηλούς μας. Ο Κριστέφσκι και ο Μαρμαρινός παίζουν με προβλήματα. Όταν βλέπεις την προσπάθεια αυτών των παιδιών που παίζουν τραυματίες, τότε ο φίλαθλος έρχεται η ώρα που το αναγνωρίζει.

Αυτή η ομάδα βγάζει πολύ ενέργεια. Κρατάει ψηλά την αξία του αθλητισμού και την αξία της Α2. Κανείς δεν περίμενε να επανέλθει η Ενωση μετά το κακό ξεκίνημα. Τώρα διεκδικεί την άνοδο, απέναντι στον Κόροιβο που είναι αήττητος από τον πρώτο γύρο.

Δεν διεκδικεί την άνοδο από ομάδες που έχουν διαλύσει η τα έχουν παρατήσει. Ο προπονητής πρέπει να είναι αυτός που παίρνει τις ευθύνες. Αν χάναμε στις Σέρρες, εγώ θα έπαιρνα την ευθύνη.

Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου και η διοίκηση του, κοσμούν το χώρο. Δύσκολοι καιροί, πολλά τα έξοδα. Αυτός ο άνθρωπος κρατάει την ΚΑΕ, γιατί πραγματικά θέλει να προσφέρει και να αφήσει κάτι στην πόλη του. Σε αυτόν αξίζουν τα μεγαλύτερα συγχαρητήρια και μετά σε όλους τους υπόλοιπους από εμάς. Ο πρόεδρος πρέπει να στηριχθεί απ` όλους. Τα έξοδα είναι πολλά. Στις Σέρρες ήταν το πιο κοντινό ταξίδι. Οι ομάδες της Αθήνας, παίζουν πολλά ματς, στις γειτονιές τους. Είναι πολύ σημαντικό ο χαρακτήρας και η ποιότητα ενός ανθρώπου. Ο κ. Παπακωνσταντίνου έχει κερδίσει τα παιδιά με τη διάθεση και τον χαρακτήρα του. Είναι ένας άνθρωπος χαμηλών τόνων, που ξέρει να κρατάει το επίπεδο πολύ ψηλά.

Ερώτηση: Η ομάδα ήδη έχει πετύχει πολλά και πριν το ματς με την Αμαλιάδα.

Απάντηση: Όλα τα παιχνίδια να χάναμε, για μένα αυτά τα παιδιά είναι πρωταθλητές. Στην καρδιά μου και στη βαθμολογία μου, είναι πραγματικά πρωταθλητές. Από τη μέρα που ήρθα είμαστε πρώτοι.

Με τόσους τραυματισμούς καταφέραμε να ανταπεξέλθουμε. Τα παιδιά αξίζουν ένα πολύ μεγάλο μπράβο. Αυτό πρέπει να φανεί στο ματς με το Λαύριο.

Η στήριξη στα παιδιά είναι κάτι το σημαντικό. Ο αθλητισμός είναι σκληρός, πέρσι βγήκαν τα Τρίκαλα αλλά δεν έμεινε κανένας στο ρόστερ. Δεν μπορούμε να χαλαρώσουμε, απλά θα προφυλάξουμε τους τραυματίες μέχρι το Πάσχα.

 

Προηγούμενο άρθρο

Την εξαπάτησαν και τις άρπαξαν 4.500 ευρώ

Επόμενο άρθρο

Συνάντηση Βαγγέλη Παππά με το Σωματείο και τον Συνεταιρισμό ταξί