Dark Mode Light Mode

Γιαννακίδης με αντιπεριφερειάρχες χθες στην Κομοτηνή

Συνάντηση με τους χωρικούς αντιπεριφερειάρχες των πέντε περιφερειακών ενοτήτων είχε χθες στο γραφείο του στην Κομοτηνή ο περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης. Επισήμως ήταν μία συζήτηση για το νέο ΕΣΠΑ, αφού σήμερα ο περιφερειάρχης θα βρίσκεται στην Αθήνα συζητώντας την επόμενη προγραμματική περίοδο με το γραφείο της ευρωπαϊκής ένωσης στην πρωτεύουσα.

Την ερχόμενη εβδομάδα η ίδια γενική συζήτηση θα συνεχισθεί ανάμεσα στον εκπρόσωπο της περιφέρειας και τα υπουργεία που εμπλέκονται στην επόμενη προγραμματική περίοδο, λόγω τομεακών προγραμμάτων, των υπουργείων.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι χθες ο Άρης Γιαννακίδης είπε στους αντιπεριφερειάρχες ότι για τα προεκλογικά έχει πάρει τις αποφάσεις του. Τους κάλεσε να περιμένουν λίγες ημέρες, όσες λίγες ώρες, προκειμένου να εκδοθεί η πρώτη εκλογική ανακοίνωσή του. Σε αυτήν λένε οι πληροφορίες θ΄ ανακοινώνει τη νέα του υποψηφιότητα με σημαντικές όμως αλλαγές, σε τρεις από τις πέντε περιφερειακές ενότητες. Αλλάζουν δηλαδή οι υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες με τον Άρη Γιαννακίδη, στη Δράμα, στον Έβρο και ίσως στην Κομοτηνή, αν και τελευταίες πληρφοορίες αναφέρουν ότι τελικά θα παραμείνει υποψήφιος αντιπεριφερειάρχες Ροδόπης ο Παύλος Δαμιανίδης. Την εμπιστοσύνη του Άρη Γιαννακίδη έχει εξασφαλίσει εδώ και πολύ καιρό ο Αρχέλαος Γρανάς. Για την Καβάλα μοναδικό ερωτηματικό παραμένει ο Γιώργος Γερομάρκος που υποστηρίζει στον κύκλο του, ότι δε θέλει να είναι εκ νέου υποψήφιος.

Χθες ιστοσελίδα της Κομοτηνής ήταν πιο συγκεκριμένη, για τα όσα σχεδιάζει ο Άρης Γιαννακίδης. Η ιστοσελίδα ιnpost ανάφερε τα ακόλουθα:

 

«Μοιράζεται ξανά η πολιτική τράπουλα, μετά τις τελευταίες κινήσεις που έκανε ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Άρης Γιαννακίδης. Στον Έβρο, μετά από 3 και περισσότερα χρόνια καλής συνεργασίας με την Αντιπεριφερειάρχη Γωγώ Νικολάου, ήρθε η στιγμή της αλλαγής, για την ώθηση που χρειάζεται η παράταξη στην συγκεκριμένη περιοχή. Ο νέος υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Σταύρος Καβαρατζής θα δώσει το κάτι παραπάνω και θα ελευθερώσει όλες αυτές τις δυνάμεις που ανήκουν στη ΝΔ για να υποστηρίξουν ανοιχτά τη συγκεκριμένη υποψηφιότητα. Μετά την εξέλιξη απ’ τα λεγόμενα του Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ Ανδρέα Παπαμιμίκου, ότι «η ΝΔ δεν θα δώσει χρίσματα και στηρίξεις», μαζί με τον Σταύρο Καβαρατζή έρχονται να συστρατευτούν στο ψηφοδέλτιο τουλάχιστον τέσσερις ακόμη του συντηρητικού χώρου. Σε ότι αφορά τη Ροδόπη και τα σενάρια που έπαιξαν τις τελευταίες ημέρες, περί αντικατάστασης του Παύλου Δαμιανίδη από τον Εκτελεστικό Γραμματέα της Περιφέρειας ΑΜ-Θ Κώστα Κατσιμίγα, σύμφωνα με έγκυρες πηγές του inpost.gr, αυτά δεν επιβεβαιώνονται, καθώς ο ίδιος ο Άρης Γιαννακίδης ενημέρωσε το βράδυ της Κυριακής τον Παύλο Δαμιανίδη, ότι τον θέλει στο πλευρό του και σ’ αυτές τις εκλογές! Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες μέσα στην εβδομάδα, ο Περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης, θα προχωρήσει σε ανακοινώσεις υποψηφίων Αντιπεριφερειαρχών και θα γνωστοποιήσει την κάθοδο της παράταξης στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου».

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Ανακοίνωση σωματείου ΔΕΥΑ Καβάλας

Επόμενο άρθρο

Εβδομάδα αγροτικών κινητοποιήσεων - Ζητούν την απόσυρση των φορολογικών μέτρων