Dark Mode Light Mode

Γιατί διακόπτει –προσωρινά- το πρόγραμμα της η ΠΡΩΪΝΗ TV

Ο τηλεοπτικός σταθμός ΠΡΩ ΪΝΗ TV διακόπτει από σήμερα προσωρινά την μετάδοση του προγράμματος του αφού είναι πάντα σε αναμονή απόφασης του Εθνικού Συμβουλίο Ραδιοτηλεόρασης με την οποία θα αδειοδοτηθεί για την μετάβαση στην ψηφιακή τεχνολογία. Το αίτημα του σταθμού συζητήθηκε τον Ιούλιο, η απόφαση πάρθηκε κι όπως προφορικά μας έγινε γνωστό είναι θετική. Τυπικά όμως και εγγράφως δεν μας έχει κοινοποιηθεί. Ούτε έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο. Στην ίδια κατάσταση αναμονής είναι ακόμη επτά τηλεοπτικοί σταθμοί σε όλη την Ελλάδα.
Η Digea – εν όψει της θετικής απόφασης του ΕΣΡ- πρότεινε στον τηλεοπτικό σταθμό της Πρωϊνής την υπογραφή σύμβασης από τώρα. Αυτό δεν είναι δυνατόν να γίνει όσο εκκρεμή η απόφαση του ΕΣΡ. Οι όροι βέβαια της προτεινόμενης σύμβασης είναι ιδιαίτερα δυσχερείς μιας και προκύπτει οικονομική υποχρέωση περίπου 3.000 ευρώ σε μηνιαία βάση (συν την κατάθεση εγγυητικής επιστολής 5.000 ευρώ περίπου). Αύριο στην Αθήνα υπάρχει συνάντηση ιδιοκτητών τηλεοπτικών σταθμών απ’ όλη την Ελλάδα (οι περισσότεροι από τους οποίους συνεργάζονται ήδη με την Digea) προκειμένου να αποφασίσουν και να καταγγείλουν στην Κυβέρνηση την δύσκολη θέση στην οποία βρίσκονται λόγω των υποχρεώσεων που ανέλαβαν προς την Digea. Κάποιοι τηλεοπτικοί σταθμοί στην Πελοπόννησο δεν υπέγραψαν την σύμβαση, το πρόγραμμα τους μεταδίδεται από την Digea μόνο με την απόφαση του ΕΣΡ.
Ο τηλεοπτικός σταθμός της Πρωϊνής που εκπέμπει πρόγραμμα συνεχώς από τα μέσα της δεκαετίας του 90’ θα επανέλθει ψηφιακά στις τηλεοπτικές οθόνες το δυνατό συντομότερο.

Προηγούμενο άρθρο

Παναγιωτόπουλος για ΤΑΡ: Ιδανική λύση η βόρεια ορεινή όδευση

Επόμενο άρθρο

Χωρίς παράλληλες εκδηλώσεις η Kavala Expo 2014