Σε πλειστηριασμό, μετά από επίσπευση εργαζόμενου της, «βγαίνουν» οκτώ υπηρεσιακά οχήματα της ΔΕΥΑΚ. Ο ίδιος εργαζόμενος που διεκδικεί 20.000 ευρώ έχει κάνει κατάσχεση και σε τραπεζικό λογαριασμό της δημοτικής επιχείρησης. Δυσκολεύεται να κατανοήσει η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα την επιείκεια που επιδεικνύεται στο πρόσωπο του εργαζόμενου, έστω κι αν αποφεύγει να κρίνει τη δικαστική απόφαση που εκδόθηκε. Είναι κατανοητή η δικαστική απόφαση περί άμεσης καταβολής στον εργαζόμενο του ποσού που του «οφείλονταν», δυστυχώς όμως στο ταμείο δεν υπήρχε διαθέσιμο το επιδικαζόμενο ποσό.
Η δήμαρχος δυσκολεύεται να κατανοήσει και τη σπουδή εκ μέρους του εργαζόμενου να εισπράξει το ποσό, ειδικά από τη στιγμή που λαμβάνει κανονικά τις αποδοχές του. Μάλιστα, ο μισθός του εργαζόμενου στη ΔΕΥΑΚ καμία σχέση δεν έχει με τους μισθούς των υπαλλήλων του δήμου Καβάλας. Άρα, θα μπορούσε ο εργαζόμενος να επιδείξει λίγη επιπλέον υπομονή, αντί να μπαίνει στα γραφεία της δημοτικής επιχείρησης και να ανοίγει το άδειο ταμείο ή να προσπαθεί να κατασχέσει τον πεπαλαιωμένο εξοπλισμό της ΔΕΥΑΚ. Ακόμη και τα οχήματα που κατασχέθηκαν είναι τόσο παλιά ώστε τα μισά εξ αυτών δεν κυκλοφορούν καν λόγω μηχανικών προβλημάτων. Είναι ενδεικτικό ότι πάνω στη βιασύνη τους κατάσχεσαν ακόμη και λάθος όχημα.
Είναι αδιανόητο να κατάσχεται εξοπλισμός μιας δημοτικής επιχείρησης που οφείλει να λειτουργεί προς όφελος της κοινωνίας, μειώνοντας έτσι τις δυνατότητές της να προσφέρει κοινωφελές έργο. Ο κ. Καζανίδης ως πρόεδρος και ο κ. Παπαδόπουλος ως διευθυντής της ΔΕΥΑΚ συνομίλησαν με το δικηγόρο και το δικαστικό επιμελητή για την υπόθεση, χωρίς να προκύψει κάτι θετικό. Η διοίκηση του δήμου καμία πρόθεση δεν έχει να αδικήσει τον εργαζόμενο, ο οποίος επαναπροσλήφθηκε. Εντελώς ακατανόητη πάντως παραμένει για τη δήμαρχο η συμπεριφορά που εκδηλώθηκε, από εκείνους που εισέβαλαν στις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑΚ φωνάζοντας και καυγαδίζοντας.